Haberler:


X adresimiz

Ana Menü

Radikal'e göre örtü sağlık bozuyor!!!

Başlatan nirvana, 27 Ocak 2010, 18:30:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nirvana

Radikal'a göre örtü sağlık bozuyor!

Başörtü konusunda komikliklere imza atan doğan grubu bu kez ne yaptı?

Başörtülüleri rencide etmek için türlü komikliklere imza atan doğan grubu gazeteleri şimdi de örtünün sağlığı bozduğunu iddia eden bir Profesörün açıklamalarını yayınladı.

Radikal Gazetesi yayınladığı haberde konunun uzmanı olarak konuşan bir profesörün üzeri kapalı bir şekilde "başörtüsü kullanmayın" dediğini ima etti...

Cumaya giden öğrencileri bile arabalarla takip edip gizli gizli görüntüleyen ve bir yasağı deliyorlarmışçasına veren Doğan grubu gazetelerinin arayıp da bulamadığı açıklamayı Antalya'da konuşan bir Prof. Doktorun yaptığı görülüyor.

Tesettürlü kadınların kemik erimesi yaşadığını iddia eden Doktorun, tesettürlü insanların 24 saat bir kumaşa sarılmış nesnelermiş gibi konuşması da bilinçsiz fakat kasıtlı bir konuşma yaptığını ortaya koydu.

KENDİYLE ÇELİŞİYOR

Ayrıca haberde açıklamaları yaptığı belirtilen Profesör, hem "bu konuda istatistiki bir bilgi yok" diyor hem de "tesettürlü kadınlarda görülüyor" şeklinde çelişkili ifadelerde bulunuyor...

Selamhaber


İŞTE RADİKAL'DE YER ALAN HABER

ANTALYA'da düzenlenen 10'uncu Ulusal Romatoloji Kongresi'ne katılan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Sedat Kiraz, “Hastalığa karşı kalsiyum ve D vitamini yani güneş ışını çok önemli. Bu hastalık tesettürlü kadınlarda bu yüzden fazla görülüyor” dedi.
Serik İlçesi Belek Beldesi'nde bulunan Susesi Otel'de düzenlenen kongreye katılan Prof.Dr. Sedat Kiraz, kadınlarda ve 75 yaş üstünde sık görülen ve halk arasında kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz hastalığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Osteoporoz hastalığının kemiklerdeki kalsiyum azalmasına bağlı yoğunluğun ve dayanıklığın azalması olduğunu belirten Prof.Dr. Sedat Kiraz, osteoporozun tüm iskeletin zayıflamasına ve özellikle omurga, kalça, el bileğinde kırıklara yol açan ve ağrı ile kendini göstermeyen sinsice ilerleyen bir hastalık olduğunu söyledi.
Türkiye'de yaşam süresi ortalamasının yükseldiğini ve bu yüzden yaşlı sayının da arttığını belirten Prof.Dr. Sedat Kiraz, hastalığın önümüzdeki yıllarda daha yaygın görüleceğini kaydetti.

Osteoporozun 75 yaş üstü hemen herkeste görüldüğü, menopoz sonrası dönemdeki her 3 kadından birinde görüldüğüne işaret eden Prof.Dr. Sedat Kiraz, osteoporozun görüldüğü kadınların büyük bir bölümünün tesettürlü olduğunu söyledi. Prof.Dr. Sedat Kiraz şunları söyledi:

“Kadınlarda östrojen hormonunun azalmasıyla birlikte kemiklerdeki kalsiyum miktarı düşmeye başlıyor. Menopozla birlikte ortaya çıkan hormonal değişim, kadınlarda hastalığın sık görülmesinin ana nedenidir. Hastalığa karşı korunma ve tedavi yöntemlerinde ise kalsiyumdan zengin süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi gerekiyor. Kalsiyum ve D vitamininden zengin diyet yapılması ve güneşten mutlaka yararlanılması gerekiyor. D vitamini için güneş ışınların dolaylı olarak değil direkt yararlanılması gerekiyor.”

Türbanlı ve türbansız kadınlardaki hastalığın görülme oranları ile ilgili bir araştırma bulunmadığını kaydeden Prof. Dr. Sedat Kiraz, “Şu kadarı türbanlı, şu kadarı türbansız diyemeyiz ama giyinme biçimi güneş ışınlarından doğrudan yararlanılmasını olumsuz etkiliyor” diye konuştu.
Tutalım ki dikenim ...
Hem de kötü bir diken...
Ama nihayetinde güllerle bir aradayım ...
Hz. Mevlana

ikiz


omur

efendim, bizim burda [avrupa] disariya cikarken basimizi mutlaka birsey ile gunesden korumamiz israrla tavsiye ediliyor.
bu ortme sapka veya basortusu diye ayirim yapmadan, orterek koruma gerekli deniyor. ince bir seyde olsa kollar kapali olsun deniyor. bol ve ortulu gezmek daha saglikli deniyor senelerdir. avrupalilarda guneslenmeden dolayi bir cok insan kansere yakalaniyor veya tende cok kirisikliklar oluyor. doktorlar gunesin zararlarini surekli anlatiyorlar, yaziyorlar. biz hem korunuyor hemde gunesden faydalaniyoruz. ama disariya cikmayip eve kapananlarin tabi d vitamini eksik cikar.
bazen turkiyeden oyle haberler aliyoruz ki avrupali bile sasiriyor.

günce

güneş ışığı vucut için çok önemli. tamam. ama çocuklar bile ışığın vucudun herhangi bir yerinden alınması ile(mesela elimizle)kalsiyum miktarının yeterince alındığını biliyor.kimi kandırdıklarını zannediyorlar.anlamak mümkün değil.Allah akıl fikir ihsan etsin.
İnmemeştir hele kuran   
bunu hakkıyla bilin 
ne mezarlıkta okunmak
ne de fal bakmak için.
            M.Akif Ersoy