Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Satranç Turnuvası Devam Ediyor

Başlatan 33.yıldız, 11 Nisan 2010, 13:55:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

33.yıldız

Dehşetli satranç turnuvası devam ediyor. İki ekip var:

1. Vesayetçi, darbeci, resmî ideolojici militarist ekip.

2. Sivil ekip. Sivil lâfı mağluk bir söz, bunu biraz açmak lazım. Sivillerin başını dinî bir topluluk çekiyor. Satrancı kendi akıllarıyla, kendi kafalarına göre mi uynuyorlar, yoksa arkalarında başka güçler var mı? Sanırım var. Haçlılar, Siyonistler, ABD var gibi geliyor bana.

Birinci ekip millî mi?.. Sabataycılar ne kadar milliyse o kadar millî... Hani Osmanlı'nın son devrinde bir Rum meb'us (milletvekili) "Ben Osmanlı Bankası kadar Osmanlıyım" demişti.

Siyonistler iki ekipte de var mı? Var. Siyonistler çok kurnazdır.Hangisi kazanırsa...

1922'de Türk ordusu İzmir'e yaklaşırken Yahudi'nin biri balkonuna çıkmış, "Yaşasin, yaşasin, yaşasin!.." diye avaz avaz bağırmaya başlamış. Aşağıdan biri sormuş:

-Yusefaçi kim yaşasın? Yahudi şu cevabı vermiş:

-Henüz belli deyil...

Şu anda iki ekip de doğrusu çok güçlü. Biliyorsunuz Türkiye bu gibi satrançlar konusunda dünya listesinin başlarında değildir. Bizde Kasparof'lar, Karpof'lar yoktur.Onun için bu işte yabancılar var diyorum.Biz kendi başımıza bu kadar hünerli olamayız.

Satrancın sonu ne olur, kim kazanır?

İnşaAllah iyi olur ama kesin ve peşin konuşamam.

Ekiplerden biri büyük bir falso ve hata yaparsa bitiktir işi.

Maç dönüşü olmayan sarp bir yolda ilerliyor.

Dinî topluluğun çok büyük emelleri var. Şu anda dost ve müttefik göründükleri, işbirliği yaptıkları bazı şahları, vezirleri, develeri, filleri gözlerini kırpmadan harcayabilirler.

Türkiye'deki bu satranç turnuvası bütün dünyanın kaderiyle ilgilidir. Hattâ üçüncü dünya savaşı bu yüzden çıkabilir.

Yahu be adam daha açık konuşsana!.. Konuşamam, yazamam, söyleyemem...Leb derim ama leblebi diyemem.

Mehmet Şevket Eygi-06 NİSAN 2010
Ortak paydamız, İbrahimi dinler değil! EHLİ SÜNNET, EHLİ SÜNNET...