Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

İddialar ve Cevapları

Başlatan 33.yıldız, 31 Aralık 2009, 21:26:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

33.yıldız

* İDDİA: Bir İslâm ülkesinde kötü bir düzen veya sistem varsa, oradaki Müslümanların kötü ve yasak işler yapmaları, meselâ rüşvet almaları, Şeriata yakırı rantlar elde etmeleri, yolsuzluk yapmaları, haram yemeleri caiz olur.

CEVAP: Bu iddia yüce İslâm ahlakına, bilgeliğe, dürüstlüğe, fazilet, hikmete zıt şeytanî bir fetvadır.

* İDDİA: Müslümana her şeyin en iyisi layıktır.

CEVAP: Her şeyin en iyisinden kasıt lüks, gösterişli, pahalı şeyler ise dinimiz israfı, lüksü, gösterişi, bunlardan ileri gelen gurur ve kibri kötülemiştir, haram kılmıştır.Bu gibi iddiaları Müslüman veya İslâmcı geçinen hedonistler ortaya atmaktadır.

* İDDİA: Şimdiye kadar dinsizler, kafirler yediler, bundan sonra biraz da Müslümanlar yesin...

CEVAP: Müslüman asla haram yemez. Harama helâl diyen kâfir olur. Bu iddiayı ortaya atanların Allah belâsını versin!

* İSTEK: Oğlumuz veya kızımız hayata atılınca lüks ve iyi bir hayat yaşasın. Lüks evi olsun, lüks otomobili olsun, bol geliri olsun.

CEVAP: Müslümanlar çocuklarının öncelikle iyi insan, iyi Müslüman, iyi vatandaş olmalarını istemelidir. İslâmiyet'e, halka, ülkeye, devlete (sisteme değil) hayırlı hizmetler yapmalarını arzu etmelidir. Böyle dualar etmeyip de dünyaya ve maddeye yönelik dualar edenler olgun ve akıllı Müslüman değildir. Allah bunlara akıl fikir versin.

* ZİKRİ hep ben ben ben ben olan kişiye:

BAŞINA sen kadar taş düşsün! Ben diyeceğine biz desen olmaz mı?

* İDDİA: Benim şeyhim çok yüksektir, hep uçar durur gece gündüz.

CEVAP: Seninki şeyh midir, yoksa yaban kazı mı?

* DİYORLAR Kİ: Geçen gün Mercidâbık Selâtin lokantasına gittik; filler gibi, sultanlar gibi, Firavunlar gibi, Nemrudlar gibi, Şeddatlar gibi yedik yedik yedik. Yemekler çok pahalı, çok lüks ve leziz idi. Bol para verdik. Var mı bize yan bakan!.. Restoran restoran restoran...

CEVAP: Aferin beyinsiz Çelebiler!.. Şeriata, ahlaka, Sünnete aykırı işler ediniyorsunuz ve bununla övünüyorsunuz. Allah müsrifleri (savurganları) sevmez. Kur'ân "Müsrifler Şeytan'ın kardeşleridir" buyuruyor.

* SÖYLEM: Ehl-i Kitab kardeşlerimiz... Teslisçi kardeşlerimiz...

CEVAP: Diyalog bid'atini kabul etmeyen sahih itikadlı Müslümanlara ne zaman kardeş diyeceksiniz?

M.Şevket Eygi
Ortak paydamız, İbrahimi dinler değil! EHLİ SÜNNET, EHLİ SÜNNET...

Fatihan

Alıntı YapİDDİA: Benim şeyhim çok yüksektir, hep uçar durur gece gündüz.

CEVAP: Seninki şeyh midir, yoksa yaban kazı mı?

:hihi

Şeyh uçmaz, müridi uçurur diyorlar :)

Allah Şevket Bey'e sıhhat versin.Güzel yazıları var, hem de ince nükteler.

İsra

Alıntı YapAllah Şevket Bey'e sıhhat versin.Güzel yazıları var, hem de ince nükteler.

Amin

Gerçekten güzel konulara değiniyor :)