Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Çölde çimen [konuk yazar]

Başlatan SadakatNet, 17 Mayıs 2004, 21:37:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SadakatNet

İlgilerinden dolayı teşekkür ederiz..

Kalemde söz gibi.

Tesiri yazanın kıymeti ile alakalı.
Kalem yazdığı ile güzele iltifat etmeli. Tuğba ağacının bahar çiçeklerinden koparıp güzellerin zülfüne takmalı. Çirkinlerin ellerine  zakkumu bile çok görmeli.

Ehl-i Dil bir dostum, ehl-i dil dostları için yazı yazmamı isteyince aklıma geldi bunlar.
Yazmak kolay. Öyle ya; ilkokul birden beridir hepimiz hem  yazarız hem okuruz.
Ancak yaz deyince yazmak ta zor. Kalemin de şehadedeti var ahirde değil mi ?
O bakımdan ; Yazı yazanın sinesi saf olmalı ki,  güzeli çirkini ayırt edebilsin. Güzele güzel, çirkine çirkin diyebilsin. Kalem tutanın gönlü pak olmalı ki eli kalemi düzgün tutabilsin.

Mazeret üretmek değil derdim. Ne sinem saftır, ne dilim  pak benim. Sözümde tesir aramayın. Demem ondandır.

Ancak yine de, bilinen bir hikaye ile söze devam edeyim.

Mehmetçik gittiği her muharebeden mektup gönderirmiş anneye. Mektubunda sıhhat afiyette olduğunu anlatır, hal hatır alırmış anasından. Mektubu göndermeden evvelde içine de bir çiçek koyarmış. Yemen ellerine giden, Huş tepelerinde düşmanla savaşan Mehmetçikte mektup göndermiş anneye.  Ama mektubun içine çiçek koyamamış. Çünkü çölde çiçek yokmuş. Etraftan toparlayabildiği birkaç çimen otunu göndermiş çiçek niyetine.

Anneler gelen çimenleri gül diye koklamışlar. İşte,  Yemen Türküsünde geçen,
Gülü çemendir mısrasının aslı buradan gelmiş.

Bunu neden anlatma gereği duydum..

Ehl-i Dostlar, gönlümden koparıp size göndereceğim çimenleri, çiçek kabul ederseniz, bundan böyle sizlerle beraber olmayı çok isterim.

Hem dostumun bana nazı geçmiş olur. Hem hep beraber bir şeyler paylaşırız.
Madem hikmet hepimizin kaybolmuş malıdır. Bunu beraber aramaya uğraşırız. Zaten hikmeti bir bulduk mu; gayrısı olmasada olur.

Çokça söylerler ya;
Amacımız ne alim olmak ne ilim sahibi...
Gayemiz hem arif olmak hem irfan sahibi,..

Bu tür mekanlar zannediyorum işte tam da  maksada yol olmuş

Siz bakmayın yavaş yürü diyene,
Menzil-i maksudumuz bir.
Tiz reftar olmaya bakalım....

Muhsin.
Sadakat Yönetim Kurulu

Abi-hayat

Acikcasi ben ne diyecegimi bilemiyorum  :oops: Bu sozlerinizden sonra susmak en guzeli herhalde..
.

Mstfx67

bu güzel söz icin Allah razi olsun
BA$KASININ AYIBINI SÖYLEMEYi DÜSÜNDÜGÜN ZAMAN NEFSININ AYIBINI hATIRLA!!!

Evfacan

:x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :?:  :P
Yiğit yaralı olur - Yine dağ gibi durur

zaman_1453

Oruc_Reis

Allah razi ve mem nun kullarin dan eyler cumlemizi kardesim ins
cihan baginda ey akil, budur makbul-i ins i cin.Ne kimse senden incinsin, ne sen bir kimseden incin.

Fatihan

Alıntı Yap
Ancak yaz deyince yazmak ta zor. Kalemin de şehadedeti var ahirde değil mi ?
O bakımdan ; Yazı yazanın sinesi saf olmalı ki, güzeli çirkini ayırt edebilsin. Güzele güzel, çirkine çirkin diyebilsin. Kalem tutanın gönlü pak olmalı ki eli kalemi düzgün tutabilsin.
:x

Alıntı Yap
Ehl-i Dostlar, gönlümden koparıp size göndereceğim çimenleri, çiçek kabul ederseniz, bundan böyle sizlerle beraber olmayı çok isterim.

gönderdiğiniz çimenleri gül niyetine kokladık ve saklıyoruz da siz yoksunuz.Beraber olmayı isteriz elbet :oops:

uhra

muhteşem bir yazı.

fatihan kardeşimizin belirttiği gibi bu güzel yazının sahibi kardeşimiz, aramızda olsa da yazacağı yazılardan istifade etsek ne güzel olurdu.

Ahi

Yönetici olduğuna göre aramızdadır herhalde.
[glow=yellow,2,300]Herhangi bir insan vaktini nasıl geçireceğini, üstün bir insan ise vaktini nasıl tasarruf edeceğini düşünür. – Schopenhaver[/glow]