Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

nereye kadar

Başlatan bor-do, 04 Kasım 2009, 03:25:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bor-do

insan kırmızı çizgilerlemi yaşamalı? yoksa özgürlük dediğimiz mesele onun yeteneklerini en doğru ve faydalı olacak şekildeortaya çıkartmasına izin verecek kadar geniş mi olmalı. aa birde tabii bu yeteneklerini ortaya çıkartmaya sunmaya çalışırken (söylemeye gerek yok aslında ama dipnot olsun)helal dairesi keyfe kafidir diye düşünmeli.o daireyi ihlal, kişinin kendisini de yakınlarını da yakar. kısacası sanat sanat için değildir diyorum siz ne düşünüyorsunuz.
!

Ay Iıığı

Yetenekleri ortaya sunmak derken ne demek istediniz anlayamadım.

Hâsıl-ı Kelam

Liseli yıllardaki edebiyat, edebi metinler gibi dersleri hatırladım bir anda.
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

fasulye

Katiyen.
Sanat sanat içindir diyenlerdenim..

Hulûs-i kalb

bazen sanat sanat icin degil insanligin yararina sunulmak icindir.mesela cinili bir cesme düsünün cok susamis birini miknatis gibi kendine ceker.güzel bir manzara resmi insanin ruhunu,gözünü gönlünü hos eder.sanati sadece sanat olsun diye yaparsak soguk kalir.mesela sanat icin yapilan ama hic bir mana ifade etmeyen,kime gösterseniz burda neyin resmi var ?diye sorsasniz daima ayni cevabi alacaksinizdir:bence burda... resmi var;ya da bilmiyorum birseye benzetemedim.bu hic birseye benzemeyen sirf sanat icin yapilmis;essiz,harikulade... sanat eseri olan,birkac cizgiden olusan bu resim bilmem kac milyon dolardir.  h33))
ISLAMI KURTARMAYA DEGIL; ISLAMLA KURTULMAYA CALISALIM...

bor-do

yetenekleri ortaya çıkartmak içinden kastım mesela: tiyatro yani rol yeteneği varsa bazılarında bunu ortaya çıkartmak için (gelişip sunacak hale gelmesi için yani)çalışmalar yapması zaman harcaması lazım mıdır. gereklimidir. çünkü helal dairesinin sınırlarını zorlayabilecek.veya futbol moda ile uğraşmak gibi v.s.
!

bor-do

sanat sanat içinse bazı tablolar örneğin diğer tabloları ziyaret etsin satın alsın.sanat bence kesin insan içindir.)))
!

Hâsıl-ı Kelam

Sanat sadakat İçindir.
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

fasulye

Sanat sanat içindir.. Zanaat toplum içindir.