Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Hz.Ebubekr-i Sıddık r.a. ve Şeytan

Başlatan cahe, 30 Haziran 2005, 13:02:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cahe

Efendimizin S.A.V. kadim dostu, yar-ı garı Hz.Ebubekr-i Sıddık r.a. ile şeytanın arasında geçen bir olayı sizinle paylaşmak istedim. İnşaAllah Cenab-ı Mevla ibretle okumayı nasib eylesin;

Hz.Ebubekr-i Sıddık r.a. bir gün şeytanın da üstün gayretleri sonucu sabah namazına biraz geç kalkar. Hemen apar topar kalkıp namaza durur. Tabii şeytanda böyle bir zat-ı muhteremi telaşa sevkettiği için keyfinden dört köşeymiş.

Hz.Ebubekr-i Sıddık r.a. namazını bitirdikten sonra başlamış Cenab-ı Mevla'ya ağlayıp affı için yalvarmaya taa akşama kadar. artık o mübarek gözlerden kan boşalmış.

Ertesi sabah Hz.Ebubekr-i Sıddık r.a. kim uyandırmış tahmin edin;

Ya Ebu Bekir kalk.
         Hayırdır. Sen de kimsin.
         Ben Şeytanım kalk sabah namazına yaklaştı vakit. gecikmeden kıl namazını.
         Hayırdır senin pek iyilik yaptığın görülmemiştir insanlara bu davranışının sebi hikmeti nedir.

Ya Ebu Bekir dün hayatında bir defa sabah namazına geç kalktın diye o kadar yalvardın o kadar yalvardın ki. Cenab-ı Mevla ümmetin yarısının günahlarını bağışladı. Eğer bugünde es kaza geç falan kalırsan dünyada artık bana iş kalmayacak.

Ya Ebu Bekir kalk namazını kıl!!!!!!!!
[/b]

umman

Alıntı YapYa Ebu Bekir dün hayatında bir defa sabah namazına geç kalktın diye o kadar yalvardın o kadar yalvardın ki. Cenab-ı Mevla ümmetin yarısının günahlarını bağışladı. Eğer bugünde es kaza geç falan kalırsan dünyada artık bana iş kalmayacak.

Ya Ebu Bekir kalk namazını kıl!!!!!!!!

Ne kadar guzel bir kıssa..Hazreti Ebubekirin  hayatını her birerimiz kendimize örnek secmeliyiz. Cok ibretlik bir kıssaydı..
color=violet]
Dost olup, dost kalmak üzere....
[/color]