Gidenin arkasından ne söylemek isterdiniz?

Başlatan aık hamalı, 14 Mayıs 2008, 14:52:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aık hamalı

Hayatımızda iz bırakan ölen veya ayrılan Dost ve düşmanlar vardır Ardından ne söylemek isterdiniz?

racül

Zor bir soru yawss..

Ölmedne arkasindan ne söyleyecegini düsünmek, adamin ölmesi icin hazirlik yapmak gibi bir sey... e52))
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

ruy-ı zemin

şahsi görüşüm!

kişiye göre değişir. kişi vardır; "Allah rahmet eylesin, Allah mekenını cennet eylesin" denir. Kişi vardır; "can dostum, benim vefakar arkadşım, canım kardeşim" denir. Kişi vardır; "Allah hidayet versin, değişik bi arkadaştı, iyi yönleri de vardı, çok uğraştırdı" denir. yani bu kişiden kişiye değişir. ama en güzeli gidenin ardından Allaha, rasülüne, emirine muhalif hareket etmediği müddetçe hayırla yad etmektir.
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

biber

ya aslında solemek zordur ama GİDEN GİTMİŞTIR GİTTİĞİ AN İŞ BİTMİŞTİR BEN GİDENİ DEİL İGDEN BENİ KAYBETMİŞTİR biraz agır oldu ama nabalım ark. deger verıyoruz alamıyoruz bırakırım olur biter muhabbet gercekse geri doner nasıl olsa:(

Buka

Ayrılık birçok sebepten meydana gelebilir ve farklı sonuçlar doğurur. Mesela ayrılığa sebep ölüm ise "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun" diyerek gani gani rahmet dilerim.

Öyleleri vardır ki hayatınızda olsada olmasa da sizin için değişen bir şey yoktur. Bunlardan ayrılırken "güle güle" ifadesinden başka şey diyeceğimi sanmıyorum.

Yine öyleleri de vardır ki onlarsız/onsuz yapamayacağınızı düşünürsünüz. Onun gitmesi sizi derinden etkileyebilir. Bir de giderken veda ettiyse... O zaman söyleyecekleriniz bitmez, dualarla, gözyaşlarıyla uğurlarsınız, "son görüşmemiz" diyerek. Kişiyi derinden etkileyen işte o "bir daha göremeyeceğim" duygusudur.

Fakat giden tek bir söz söylemeden gitti ise... Yüreğe nefret serpiştirilmiş bir acı yerleştirir. Nedensiz gözyaşına boğar.

Genel olarak uğurlamada dua niteliğinde sözler söylerim. "Allah yar ve yardımcın olsun, sıkıntı vermesin..." gibi.
Ey Beytullah'a sefer edenler, yol tutup gidenler,
Siz bedenlerinizle yürürken, biz yürürüz ruhlarımızla.
Kalmışsak; bizi bağlayan, özrümüz, kaderimizdir.
Özrün kalmaya zorladığı, bırakmadığı bir kimse, 
Bil ki, sefer etmiştir; o da yolcularla gitmiştir.

gül_mira

vakit tamam gidene yolun açık olsun demek düşer giden gidiyorsa zaten herşey bitmiştir....
Eğer bir gün dünya ya ait çok büyük bir derdin olursa,rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme,derdine dönüp benim çok büyük bir rabbim var de!...

fasulye

Gidene dur demek yakışık durmaz.
Gülegüle

lalegül

Şu rahmete bakın ki,
insanlar bütün azalarıyla günah işlerken,
sadece diliyle yaptığı tövbeyle affolunuyor.

Aziz Mahmud Hüdai (k.s)