Dini Nikah Kıyan Şahid'de Olabilir Mi?

Başlatan bursatokat, 09 Kasım 2012, 18:18:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bursatokat

SELAMUNALEYKUM KARDESLERIM.

Şimdi soracağım konuda ihtilafa düştük acaba dini nikahı kıyan birisi aynı anda kıydığı nikahın şahitliğini yapabilir mi ????   z3))


YÖNETCİ MESAJI

Alıntı YapKanun No: 3
* Konu başlıkları mutlaka küçük harfle yazılmalıdır.Aynı durum içerik için de geçerlidir.Yazılar büyütülerek forumun genel görüntüsü bozulmamalıdır. Bu tür durumlarda yönetim, mesajlarınıza haber vermeden müdahele edebilir. Mesajların tamamında yazı karakterini kalınlaştırmak (b karakteri haline getirmek) genel görünüm için uygun değildir. B karakteri (yani kalın yazı şekli) mesaj içerisindeki önemli cümle veya kelimelerin vurgusu için kullanılmalıdır.

azizistanbul

şahitliğini yapar. ancaaak  eğer  robinson gibi bir adaya düşmediyseniz ve nikahı kıyanı şahit yapma ihtiyacı duyuyorsanız yüzde 99 oranında nikahınız sahih değildir. yüzde 1'i geride bırakıyorum çünkü dünyanın ıssız adaya düşmekten farklı olan durumları da olabilir.

           Netice olarak imam nikahı (!) kıymak demek nikahı kıymak demek değildir. yani orada birşeyler okuyup aldın kabul ettin falan filan bunlar nikahın şeklidir ama nikah değildir.
           
           Nikahın asıl rüknu icab ve kabul olmakla beraber nikahın varlık amacı ilandır. Nikah gizli ise o nikah geçerli değildir.

          Makul sebeplerden dolayı nikah gizlenebilir. bir düşmandan , o evlilğe mani olabilecek bir fitneciden  gizlenebilir ama tüm dünyadan gizlenilmez iki tarafın ailelerinden gizlenilmez. Yani üniversiteli dini nikahı diyeceğimiz nikahlar batıldır. ve ekseriyetle bunlar az kişi ile nikah kıyma ihtiyacı hissederler.


  Sizin durumunuz dediğim gibi yüzde 1'in içine giriyorsa nikahı kıyan şahit olabilir mi ? evet olur.
           
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

bursatokat

SAYIN azizistanbul bu güzel cevabınız için çok teşekkür ederim acaba bu bilgiye tam olarak nereden ulaştığınızı acaba bana da kaynak olarak yazabilir misiniz SAYGILARIMLA...