Osmanlıca Yemek Tarifleri Kitabı (Melcetü'l-Tabbahin-Mehmet Kamil)

Başlatan tarihman, 23 Eylül 2009, 01:21:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuzuli34

Mazruf Kebabı: kitabı okuyuncaya kadar duymamıştım..bilmiyorum siz duydunuzmu....
yapılışı:önce serçe kadar küçük bir kuş ve bıldırcın ve tavuk ve hindi(kaz'da olabilir)güzelce kebab edilir yani kızartılır..en küçük hayvan bıldırcının içersine,bıldırcın tavuğun içersine,tavuk hindinin içersine konulur.fakat bu içiçe koyma işleminde tirit ve nohut vs de ilave edilir,son olarak hindinın karnı dikilir güzelce kebab edilir..
kızartılır..afiyet olsun..(ben anlaşılması için sadeleştirdim)

fuzuli34

günümüzde hiç bilinmeyen unutulmuş çok ilginç reçel tarifleri var..içlerinde öyle tarifler varki..reçelin yapılması için 40 günlük bir aşama dahi var..okuyunca hayret ettim..bir reçeli yapmak için 40 gün uğraşılırmı diye..ne dersiniz...

leyya

bu konu çok ilgimi çekti.
aslında bu mevzu başlı başına bir iş bir konu.daha yeni neler ögrenebilirz bakalım.bilgiler çok güzeldi devamını beklyrz inş:)))
Başaramassan bir daha dene, bir daha dene..Bir daha..Bir daha..Bir daha dene...
Unutma ''pes etmek intihar etmek'' gibidir...

zeberced


Mai_Su


tarihman

Alıntı yapılan: Mai_Su - 11 Haziran 2011, 00:18:41
bu kitabı pdf olarak yükleyemez miyiz?

Ben bu konularda biraz gevşeğim. Söz veremiycem. (Tuğra) bilir beni... İki sene önce Çay Demleme hususunda bir kaç örnek vereceğimi söylemiştim. Şükür biraz önce bir tanesini yazdım. :)