Piyasada
"Helal sertifikası" olan ama helal olmayan markalar olduğunu duyuyoruz.
Akdeniz Toros ise sertifikası olmayıp kuru yolum tavuk hususunda son derece hassas işleyen bir kurum. Sonunda sertifikalarını da almışlar.
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
"Akdeniz Toros Et ve Et Mamülleri San ve Dış Tic Ltd. Şti’mizin ürettiği İslami Kesim Kuru yolum Tavuk Ürünlerimiz Helalliğini tescilledi. Gimdes’ten alınan Helal belgemiz ektedir.
Hepimize Hayırlı Olsun."
Akdeniz Toros Et ve Et Mamulleri San. Ve Dış Tic. Ltd. Şti.
Şeyhli mah. Hızır Reis Cad. No: 2 Kurtköy-Pendik / İST
Tel: 216-595 11 78 Fax: 216-595 11 79
www.akdeniztoros.com.tr
info@akdeniztoros.com.tr
[IMG]http://i.imgur.com/mewh3.jpg[/img]
Hayirli olsun. Allahü Teala Helal yiyen Müslümanlarin adedini artirsin.
Kardeşim hayırlı olsun...
Çalışalımda , millet helalinden tavuğunu yesin İNŞAAllah
Alıntı yapılan: tk1978 - 16 Nisan 2012, 15:46:45
Hayirli olsun. Allahü Teala Helal yiyen Müslümanlarin adedini artirsin.
amin istanbulda gittim gördüm süper
Almanya´da ve Avrupanin bir cok noktasin´da gönül rahatligi ile, kapi teslim(Camii Teslim) Helal (Cakma degil, hakiki helal) Etler, Sucuklar, Tavuklar, Burgerler, Sosisler ve daha bir cok mamüller Merkez Handels GmbH, tuna ismi altinda yemekteyiz. Allah hizmetlerini daim eylesin.
Cakma Helal ürün yiyen, cakma Müslüman oluyor. Helal yiyen, Hakiki Müslüman oluyor.
Allahü Teala cakmanin her türlüsün´den korusun
Çok güzel,İnşAllah bozmadan,bozulmadan aynı titizlikle devam eder...
Alıntı yapılan: tk1978 - 16 Nisan 2012, 18:12:56
Almanya´da ve Avrupanin bir cok noktasin´da gönül rahatligi ile, kapi teslim(Camii Teslim) Helal (Cakma degil, hakiki helal) Etler, Sucuklar, Tavuklar, Burgerler, Sosisler ve daha bir cok mamüller Merkez Handels GmbH, tuna ismi altinda yemekteyiz. Allah hizmetlerini daim eylesin.
Cakma Helal ürün yiyen, cakma Müslüman oluyor. Helal yiyen, Hakiki Müslüman oluyor.
Allahü Teala cakmanin her türlüsün´den korusun
evet almanyada öyle ama istanbulda ben gittim gördüm burada ayni almanya gibi helal kesim
Akdeniz Toros Et ve Et Mamülleri San ve Dış Tic Ltd. Şti’mizin ürettiği İslami Kesim Kuru yolum Tavuk Ürünlerimiz Helalliğini tescilledi. Gimdes’ten alınan Helal belgemiz ektedir.
Akdeniz Toros Helal sertifikası almadan önce de helaldi. aldıktan sonra da değişen bir şey olmadı. Belgenin alınması güzel amma forumda hellaliğin kaynağı Helal Sertifikası olduğu kanaati yayılmaması lazım. Çünkü bu sertifikaların gerçeği de problemli çakması zaten her türlü fotokopi makinasında basılıyor.
Hulasa olarak Akdeniz Toros için Helal Sertifikası ( standart evraklardan ) herhangi bir farkı yoktur. Akdeniz toros helal sertifikası olmasa da helaldir.
Şahsi kanaatimi tekrar ediyorum. Helal Sertifikasına türkiyede idam cezası geri dönene kadar karşıyım.
Toros markasını duydum fakat hala hiçbir yerde rastlayamadım. Pek yaygın değil maalesef...
Alıntı yapılan: azizistanbul - 17 Nisan 2012, 17:06:03
Akdeniz Toros Helal sertifikası almadan önce de helaldi. aldıktan sonra da değişen bir şey olmadı. Belgenin alınması güzel amma forumda hellaliğin kaynağı Helal Sertifikası olduğu kanaati yayılmaması lazım. Çünkü bu sertifikaların gerçeği de problemli çakması zaten her türlü fotokopi makinasında basılıyor.
Hulasa olarak Akdeniz Toros için Helal Sertifikası ( standart evraklardan ) herhangi bir farkı yoktur. Akdeniz toros helal sertifikası olmasa da helaldir.
Şahsi kanaatimi tekrar ediyorum. Helal Sertifikasına türkiyede idam cezası geri dönene kadar karşıyım.
zs2))
Alıntı yapılan: Günbatımı - 17 Nisan 2012, 19:21:28
Toros markasını duydum fakat hala hiçbir yerde rastlayamadım. Pek yaygın değil maalesef...
yaygın olsa helal olmaz zaten.
milletimiz iyice anlar pahalı da olsa rağbet ederse o zaman belki ilçe bazında ancak dağıtımı yapılır hale gelebilir.
Alıntı yapılan: Günbatımı - 17 Nisan 2012, 19:21:28
Toros markasını duydum fakat hala hiçbir yerde rastlayamadım. Pek yaygın değil maalesef...
Niyetimiz, çabamız, gayretimiz tanıtmak ve yaygınlaştırmak.
Alıntı yapılan: Mücteba - 18 Nisan 2012, 11:08:24
Alıntı yapılan: Günbatımı - 17 Nisan 2012, 19:21:28
Toros markasını duydum fakat hala hiçbir yerde rastlayamadım. Pek yaygın değil maalesef...
Niyetimiz, çabamız, gayretimiz tanıtmak ve yaygınlaştırmak.
tanıma olarak tüm kardeşlerimiz tanıyor belki ama uygulamaya gelince pahalı diye marketlerden hertürlü markayı tüketen kardeşlerimiz de çok. Maalesef ama maalesef hocaefendiler ve aileleri bile bu konuda zaafları var.
Başta çevremiz olmak üzere halka duyurma anlamında söylemiştim.
Şahsen davetlere katıldığımda tavuk eti ile ilgili ikramları geri çeviriyorum. "Ama bunun da helal sertifikası var" diyenlere "Hükümü sertifika değil İmam-ı Azam hazretleri veriyor" deyip ayrıntılı açıklıyorum. "Ya usulüne uygun şekilde kesim işlemini kendin yapacaksın yada hakikaten güvenilir bir kurumun ürünlerini alacaksın." diyorum. Marka soranlara da Akdeniz Toros'u öneriyorum.
Genel şikayet marketlerde kilogramı "3,5 TL" olan tavuk etinin, kuru yolum süreciyle maliyetinin katlıyarak 6-8 TL'ye çıkması.
Seçim: "Ya 3,5 TL verip haram yiyeceksin yada 6-8 TL verip helal yiyeceksin yada kesimi kendin yapacaksın."
Ahir zamanda müslüman olmak öyle kolay değil. Müslüman olmak zor, ehli sünnet olmak daha zor, maneviyat ehli olmak çok daha zor.
Dışardan yiyen hocalara/hoca hanımlara gelince yaptıkları itaatsizliğe girmiyorum. Ancak sorumlu oldukları kitlenin yani hoca, talebe, ihvan, ehavat hepsinin vebali vardır. Bu vebal de öyle hafif alınacak bir şey değildir. Bu vesile ile "Emr-i bi'l ma'rûf ve nehy-i anil münker" çerçevesinde uyarımızı da yapmış olalım. Tüm sadakatliler çevresindekileri uyarsın.
Yeme arkadasim. Avrupada dahi, Kardeslerimiz "Tavuk kesen olsada alsak" diye düsünmek´de. Imkan olmasina ragmen almiyorlar. Nasil bir insan bile bile Harama megil edebilir ki? Hele hele Seyri Sülük erbabi, nasil icine sinerek yiye bilir ki? Nefsin Insana yaptiramayacagi sey yok, dikkat etmek gerek
Ama malisef heryerde satılmıyor.Dört gözle beklıyoruz zonguldakta satılmasını.
Alıntı yapılan: medine622 - 28 Temmuz 2013, 21:18:11Ama malisef heryerde satılmıyor.Dört gözle beklıyoruz zonguldakta satılmasını.
İstanbul'da bile bulmak zor. :(
Hassas olan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bir kardesimiz hocaefendilerin bile bu konuda zaaf gösterdiklerini yazmış. Her ne kadar bu sıfatta ki kardeşlerimizin bu konuda hassasiyet göstermelerini beklesekde, burada bunu zikr etmenin ne faydası olabilir? Böylesine önemli bir konuya dikkat ederken, bu konuda gerekli itinayı göstermeyen gösteremeyen kardeşlerimizin arkasından konuşmamaya da aynı hassasiyeti gösterelim. Bir taraftan kazanıp diğer taraftan kayb etmeyelim. Rabbim tüm kardeşlerimize helal ve temiz rızk ile rızklanmayı nasib etsin.
gıybet malum kişilerin ardından olur. belli bir hatanın ve günahın veya kusurun isim verilmeden ima edilmeden eleştirilmesi insandan birşey götürmez.
Ayrıca bu meselenin önemli olduğunu ancak önemli olduğunu bildiği halde bazılarıın uygulamadığını söylemekteki muradımız şudur ki : Bazı kardeşlerimize kuru yolma meselesinin ehemmiyeti anlatıldığı zaman şurdaki şu şahıs burdaki bu şahıs ta hazır tavuk tüketiyor diyerek mukabele ediyor ve sanki mesele o kadar önemli olmadığı kanaatına ulaşıyorlar. Biz bunun yanlış olduğunu kim tüketirse tüketsin kuru yolma olmayan tavukları yemenin doğru olmayacağını vurgulamak istedik o kadar.
Alıntı yapılan: Mücteba - 05 Aralık 2010, 22:00:071- Helal lokma YE !!!
Manevi kariyer yolcusunun pusulası manevi kalbidir. Manevi kalbin gıdası da füyuzat-ı ilahi(feyiz ve nur-u ilahi)dir. Füyuzat-ı ilahi geldikçe manevi kalb doğru istikamet(sırat-ı müstakim)'i gösterir. İnsan vücuduna şüpheli bir lokmanın girmesi füyuzatın kesilmesine; füyuzatın kesilmesi kalb(letaif"kalb, ruh, sır, hafi, ve ahfa")'in durmasına, kalbin durması da manevi hastalığa sebeb olur. Vücuduna şüpheli lokma giren mümin; pusulası yanlış istikameti gösteren, yolda kalmış hasta bir yolcuya benzer. Manevi kariyer yolcusunun bu halin başına gelmemesi için haram lokma yemekten kaçınması icabettiği gibi şüpheli şeylerden de kaçınması icabeder. Bilhassa bu kadar çok şüpheli gıdanın var olduğu zamanımızda kendisinin yaptığı veya çok iyi bildiği kimselerin yaptığını yemesinden başka çare yoktur.
Şâh-ı Nakşibendî (k.s.) Hazretleri, buyurdular ki: "Yenilecek bir gıda, bir yiyecek, her ne olursa olsun gaflet içinde, gadapla veya istemeyerek hazırlansa, tedarik edilse, onda hayır ve bereket yoktur. Zira ona nefs ve şeytan karışmıştır. Böyle bir yiyeceği yiyen kimsede, mutlaka çirkin ve hoş olmayan netice meydana gelir. Gaflete dalmadan hazırlanan ve Allâhü Teâlâ'yı düşünerek yenen helâl ve temiz yiyeceklerden hayır meydana gelir. İnsanların sâlih ameller işlemeye muvaffak olamamalarının sebebi; yemede ve içmede bu husûsa dikkat etmediklerinden ve ihtiyatsızlıktandır. Her ne hâl olursa olsun, bilhassa namazda huşû' ve hudû' halinde bulunmak, zevkle ve gözyaşı dökerek namaz kılabilmek; helâl lokma yemeye, Allâhü Teâlâ'yı hatırlayarak yemeği pişirmek ve yemeği Allah (c.c.)'ın huzûrunda imiş gibi yemeğe bağlıdır. Vücûduna haram lokma karışmış olan kimse, namazdan tat alamaz."
Yapılamayanlar, eksikler söylenmeli'ki, ikaz,uyarı vazifesi yerine gelsin...
Bugün Radyo da (samanyolu radyo) olabilir, Burc Radyo olabilir, bir reklam duyunca dikkatimi çekti Er piliç kuru yolum diye reklam yapıyordu, linkini veriyorum. ne dersiniz... uygunmudur...
http://www.erpilic.com.tr/tr-tr/uretim-sureci/kesim-sureci.aspx
bu er pilicin reklamindan, yanliz youtube da izledigimde günde 400 bin pilic kesiminden bahsediliyordu, burdaki reklamda ise bunlarin elle kesildigi belirtiliyor, acaba bir kismi elle ve büyük bir kismi makinelerlemi kesiliyor...tabi ayrica sicak buhar ne kadar kuru yolum sayilir, oda ayri bir soru... aslinda maksat sorun cikarmak degil... kuskuya mahal birakmamak... belkide en itimat verecek husus o kesim merkezine yakin biryedeki hocalarimizdan bilgi almak olsa gerek...Helal Kesim
Kesim Süreci
KESİM İŞLEMİNİN ANA AŞAMALARI:
CANLI PİLİÇ KABULÜ, KESİM VE TÜY YOLMA
İÇ ÇIKARMA
HAVA SOĞUTMA
TARTIM, KALİTE BELİRLEME VE PARÇALAMA
AMBALAJLAMA, DEPOLAMA VE SEVKİYAT
İLERİ İŞLEME BÖLÜMÜ
1. CANLI PİLİÇ KABULÜ, KESİM VE TÜY YOLMA
Kesim öncesinde yasal mevzuata ve Avrupa Birliği normlarına uygun olarak kontrolleri yapılan piliçler, kesimhaneye getirildiğinde, devlet ve işletme veteriner hekimleri tarafından son kontrolleri yapılarak, kesilebilir onayının verilmesiyle, kesim bölümüne sevk edilir ve kesim işlemi başlatılır. Canlı kabul bölümü ilk safhadır. Kesim sırası gelen araç canlı kabul platformuna gereken bilgiler alınarak yanaşır. Otomatik olarak araçtan indirilen plastik kasalar bant konveyör üzerinde hareket halinde iken, piliçler, işçiler tarafından plastik kasadan alınarak askılara asılır. Boşalan plastik kasalar ve araç yıkanarak, dezenfekte edilir, plastik kasalar araca yüklenir. Araç bir sonraki kesim gününe hazırlanmak için kesimhaneden ayrılır. Bu sırada [move]askılarda bulunan piliçler eğitimli kasaplar tarafından İslami usullere göre elle kesimi yapılır
[/color]
.[/move
] İlk aşama, kesilen piliçlerin kanının akıtılmasını ve tüy yumuşatma kazanından geçilerek tüyünü alınmaya hazır hale getirilmesini sağlamaktadır. Daha sonra hayvanın kafası alınır ve otomatik transfer makinesiyle iç çıkartma işleminin yapılacağı hatta aktarılır. Aktarma sırasında piliçlerin ayakları, ayak kesme makinesinde kesilir.
2. İÇ ÇIKARMA İç çıkartma konveyörü üzerinde önce iç açma makinesine girer ve karnı açılır. Buradan iç çıkartma makinesine gelen piliçlerin, iç organları makine tarafından tümüyle dışarı çıkartılır. İç organlar sakatat ayırma makinesinde devam eder, bu makinede bağırsakla birlikte öd kesesi de alınır. Otomasyon bundan sonraki aşamalarda da devam eder. İçi çıkarılmış piliçler gırtlak kontrol makinesine girer, piliç'in kursağı alınır ve boyun kırma makinesine geçer. Piliçlerin boyunları makine ile çıkarılır. Boyun çıkarıldıktan sonra pilicin üzerinde kalan boyun derisi makine ile kesilerek iç dış yıkama makinesine alınır. İç dış yıkama makinesi soğutma öncesinde piliçlerin iç ve dış yüzeyini basınçlı spreyleme yöntemiyle yıkar. Yıkanan piliçler soğutulmak üzere hava soğutma bölümüne gönderilirler.
3. HAVA SOĞUTMA İşletmemizde soğutma işlemi yalnızca hava ile yapıldığından, mikrobiyolojik kriterler ve lezzet en iyi seviyeye getirilmiş olur. İçinde yaklaşık 3500 metre uzunluğunda üç katlı konveyor hattı bulunan 5 bölmeden oluşan hava soğutma odalarına 36 derece giren piliç, çıkışta merkez sıcaklığı maksimum dört dereceye inecek şekilde soğutulur. Piliçlerin hava soğutmada kalış süresi yaklaşık 2,5 saattir.
4. TARTIM, KALİTE BELİRLEME VE PARÇALAMA Hava soğutmadan çıkan piliçler üzerinde tartı bulunan bir otomatik transfer makinesinden geçirilerek hem tartımı yapılır, hem de tasnifleme bölümüne aktarılır. Tartılan piliçler, kalite belirleme istasyonundan geçtikten sonra, gramajlama bölmelerine bilgisayarda belirlenen ağırlık aralıklarına ve kalitelerine göre düşerler. Kefelere düşen piliçler poşetleme işlemine tabi tutularak bütün piliç olarak ambalajlanıp depoya gönderilir. Parçalama işlemine tabi tutulacak piliçler, kefelere düşmeden konveyor üzerinde asılı olarak yoluna devam ederek başka bir otomatik transfer makinesiyle parçalama hattına aktarılır ve yapılmak istenen ürünlere göre parçalama modüllerine iletilir. Parçalanmış bütün piliç bölümlere ayrıldıktan sonra son bir kontrolden geçirilerek ambalajlara konulur ve hızlı bir şekilde soğuk hava depolarına alınır.
5. İLERİ İŞLEME Parçalama bölümünde üretilen ürünlerin bir kısmı ileri işleme ve şarküteri bölümlerine gönderilerek üretim süreci devam eder. İleri işleme ön hazırlama bölümünde hammadde, ürün formülasyonlarına bağlı kalarak karışım haline getirilmektedir. Bu karışım o ürüne ait kalıplarla otomatik makinelerde şekillendirip sıvı ve kuru kaplama sonrası hat üzerinde pişirme bölümüne devam eder. Pişirme aşaması kızartma ve buharlı pişirme olmak üzere bilgisayar kontrolünde yapılır. Tam pişmiş ürünler ortam sıcaklığı -40 C olan katlı soğutucuya alınarak ürün iç sıcaklığı -18 C 'ye getirilir. Sonra ambalajlanarak sevk edilinceye kadar donmuş muhafaza deposuna alınır. Şarküteri üretimi ön hazırlama, pişirme ve ambalajlama safhalarından oluşmaktadır. Ön hazırlama bölümünde ürün formülasyonlarına bağlı kalarak karışım haline getirilen hamur, dolum makinesinde otomatik olarak dolumu yapılıp pişirme arabalarına alınarak pişirme fırınında bilgisayar kontrolünde pişirilir. Dinlendirme odalarına alınan ürünler ambalajlanarak sevk edilmek üzere soğuk depolara alınır. Depo taze ve donmuş olmak üzere iki kısımdan oluşur ve ürün takibi ilk giren ilk çıkar prensibine göre bilgisayar ortamında yapılır. Depolara alınan ürünler yıkanarak dezenfekte edilmiş soğutuculu araçlarla bayilere sevk edilir.
[/size]
"Akdeniz Toros, Dünyanın her yerindeki insanı helal ve sağlıklı ürünler ile buluşturarak, maddi ve manevi açıdan sağlıklı toplumlar oluşmasına katkı sağlamak için çalışır."
http://www.akdeniztoros.com.tr/tanitim_filmi-1005_tr_lc.html
https://vimeo.com/93599145
(https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/t31.0-8/s960x960/1618155_642761122462584_1290063989_o.jpg)
(https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/1656027_636583749746988_165820848_n.jpg?oh=356753a2677484399837eb61029514cc&oe=57930357)
(https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/255644_486121891459842_2025903390_n.jpg?oh=0d5f24d7419d74acec2a2b67201fcd4e&oe=57920873)
(https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/7779_629649133773783_1401446607_n.png?oh=0285d7599a1ce9f3acc29a07bee11767&oe=57780859)