Donakaldımm

Başlatan Miftahulkuluub, 29 Temmuz 2004, 13:19:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Miftahulkuluub

Hiç çocukların dünyasına indiniz mi?Ben bi kaç kez indim.Gelin hep beraber okuyalım, neymiş bunlar..
:arrow: Benim bir huyum vardır.Kim olursa olsun tanıdığım ya da taımadığım farketmez önüme gelen çocukları hemen soru yağmuruna tutarım.İslamla toplulumuz ne kadar özleşmiş ölçmek açısından.Yine geçen halka açık bir piknik bahçesinde 4 ya da 5 yaşlarında küçük bir kız vardı.Hemen yanına gittim.Adını sordum mu hatırlamıyorum ama Allah kaç dediğimi hatırlıyorum.Ne dese beğenirsiniz?

-Allah yok ki,haşa
donakaldım bir anda.Bi şey demeye çalıştım ama diyemedim de kekeledim derken devam ettim yoluma.Basit bir olay değil bu,tamam çocuktur bilemez rastgele cevapta verir ama "yok ki"
rastgele bir sözcük olmasa gerek.

:arrow: Yine bizim saygı duyduğumuz bir abinin çocuğu vardı.Ailesi çok dindardır, takdir ederim.3 yaşındaki erkek çocukları bir gün bize gelmişti.Ne tür bir şaka yaptım o zaman hatırlamıyorum ama bana karşılığında öyle bir küfür etti ki yine donakaldım.Hayatımda hiç bir kimseden duymadığım çok müstehcen küfürü bo çocuk nereden ve nasıl öğrendi.Gerçekten çok ilginç.Öyle bi şey ki küfürle karşılık veremeyince bu tür durumlarda bozluyorsun da.Hadi bu çocuk fazla bozuntuya vermezsinde :D , gerçek alemde karşılığında küfür de etmesini beceremeyince ister istemez eziklik hissediyor insan.Gerçi ben Allaha şükür bu tür olaylarla fazla karşılaşmadım ama, bu duruma düşen kardeşlerden şahit oluyoruz.

:arrow: Yine benim yeneğim vardır.Oda 3 yaşında.Arasıra uğrarım ablamlara.Benim yine bir huyum vardır.Çocukların kafasına sağ elimin 3 parmağıyla kafalarını şöyle bir sıyırmak çok hoşuma gider.O anda çıkan "şak" sesine bayılıyorum :D Bir keresinde yeğenime denedim.Dedi ki;
-lan bebe  

Demek ki çevre çok önemli.Bu çocuğu islami bir çevrede ve arkadaş ortamında yetiştirsek bu yaşında sureleri ezberlemesi o kadarda anormal olmassa gerek.

:arrow: Yine geçen bir çocukla karşılaştım.Kaçıncı sınıfa geçtin dedim.
2. sınıf dedi.
Pekii gözüm neyle geçtin dedim.Ne dese beğenirsiniz.

- Karneyle  .
Tabiki gülüp geçiyoruz.Çocuktur bunlar, bu tür hareketler normal.Onların yaptıkları tek şey fotosentez yakmak :D

:arrow: Yine geçen maydonos dedirten bir olayla karşılaştım.Kız 4 yaşında vardır muhtemelen.İslamın şartı kaçtır dedim.Dedi ki;

- Zaten biz İstanbuldan geldik.

:arrow: Az önce de bi olay üzüldüm.Bi kaç küçük kız camide ders okuduktan sonra dışarıda başlarını açtılar.Dikkatimi çekti.Neden dışarıda açıyorsunuz, dışarıda da örtmelisiniz dedim.
İyi bir de etek giyelim bari dediler.

Toplumumuzun durumu vahim arkadaşlar....Bir bayanın en normal elbisesine yaklaşım nasıl da değişiyor.Allah sonumuzu hayır getire.

Bi kaç hatıramı paylaştım, sizlerinde varsa paylaşabilirsiniz :wink:
İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam

" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

mice

2 yaşındayken "lan bebe demiş"

şimdi kesin dövüyodur seni   :P
Yazıkki yine akşam oldu biz yine yalnız kaldık.
Bir kıyısı görünmez denize daldık.
Bir gemiye binmişiz bulanık bir gecede
Allah’ın denizinde Allah’tan uzak kaldık.

Abi-hayat

Gunumuzun cocuklari cok aciklar ve herseyin farkindalar...Belki televizyonun bunda buyuk payi vardir ama maasAllah dilleride bir pabuc  :gul:  laf yetistirilemiyor....Benimde basimda iki kuzenim var tam bir afetler...Hele biriyle ayni adida tasiyoruz inanin ortaligi birbirine katiyor  8)  bu arada cok ozledim onlarida 1 senedir gormedim hmm az kaldi hasretimi gidermem icinde  :oops:
.

AngeL_

Ya Allah bu muallim ve muallimelere sabr sebat ve geniiiiiiiiiş bi anlatma kabiliyeti versin:) işleri zor vesselam...ya bacak kadar çocuk dediin Yaratıklar( :lol: ) bazen öle bi laf ediolar beş karış azın açık kalıo..büyümüşte küçülmüşler:)

geçen gün evimize geliyoruz mahallenin çocukları toplanmış koşturmaca halinde bişeyler oynuolar...o koşturmaca arasında geldi biri yaklaştı bize doğru aynen şöyle..
::::::eheheh sana bi espiri yapıyimmi?
:::e yap bakalım (dedik)
::::::adamın biri saat kaç demiş saatte kaçmış!
:::ha?
::::::ha yaaaa...hahahahahah...

bi de diğerlerini çağırıyo yanına anlatıo espri yaptım anlamadı die:))
bu yaşta senle makarada yapiolar:)) ama o kadar sevimlilerki çok hoş hepside..Allah hepsini kendi yoluna düşürsün inş...

paylaşıyim dedim  :oops:
Yıkanlar hatır-ı naşadımı Ya Rab Şâd olsun
Benimçin Nâmurad olsun diyenler Bermurâd olsun

AngeL_

bilio keratalar kısa yoldan köşe dönmeyide  :lol:

aslında ağlanacak halimize....

geçenlerde bi programı dinlerken yurt dışında yaşamış bi ailenin   bebeklerinde farkettikleri ve bu sebeple annenin çocuğunun üzerinde daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini anlamasına dair  yaşanmışlığı anlattılar...olay şöyle..
anne ev işleriyle ilgilenirken çocuk oyalansın die TV karşısına oturtuyo sürekli ve çocuğun oyalanıp o işleri bitiresiye kadar anneyi rahatsız etmeden vakit geçirmesini sağlıyo...ve bu sürekli böyle...bi gün anne bi markette alış veriş yaparken çocuğun sürekli Bira şişelerini gözüne diktiğini ve Bira içmek için bütün marketi ayağa kaldırdığını görünce anne çok üzülüyo tabi..çünkü daha çocuk 3 -4 yaşlarındadır!...
üstelik evde ne bira vardır nede buna meyledecek herhangi bir iz! çünkü aile dinini güzel yaşamaya çalışan bi ailedir...bu nedenle anne benim bebeğim bu yaşında neden bunu istio acaba bunun anlamı nedir die kendi kendine sorar duurur..
çocuğunu izlemeye başlar...tv de rastgele çevirdiği programlara dikkatli dikkatli gözlemlemeye başlar...ve çocuğun hergün izlediği bi çizgi film de anne görürki çizgi karakterler oynarken çizgi filmdeki duvarda afiş vardır...ve bu afiş bebeğinin içmek istediği Bira nın reklam afişidir!..

körpe beyinler nasıl oluoda bu hale gelio denecek bi nokta! TV nin insanın bilinç altında bıraktığı izlerin neye mâl olduğu  belki hayal bile edemeyeceğimiz derecelerde...

Bebeklerimizle daha fazla ilgilenmemiz duasıyla..Allah körpe beyinleri Batıldan korusun inş..
Yıkanlar hatır-ı naşadımı Ya Rab Şâd olsun
Benimçin Nâmurad olsun diyenler Bermurâd olsun

GEZGİN

kadına esas görevini unutturdular....
ne diyebilirim ki?????
An oluyor bir garip hisse kapılıyorum...
Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?'..........

izmer

su an cafedeyim
hep 4/5 yaşlarında  çocuklar
gercekden akıl alacak şey degil
bu cocuklar buralara nasıl gelirler
bunlara buralara girebilmeleri selbest mi

Miftahulkuluub

Bir kız çocuğu vardı sordum sen camiye gidiyor musun diye evet dedi.Yanındaki küçük kız da gidiyor mu dedim. HAYIR O GİTMİYOR dedi.Neden dedim.Çünkü o müslüman değil dedi.Bir anda şok olmuştum.
Bir iki gün sonra kıza şahadet getirtmiş :)
İNSAN TABİ SEVİNİYOR.

Birde arkadaşım sıbyanda görevli.Bir ziyaret edeyim dedim.İşin garip yanı hiç biri okula gitmiyor.Çok küçükler.Neyse bende seviyelerine göre bir soru sorayım dedim.
3 kişiye müslüman mısınız dedim.HaYır dediler :) Arkadaşıma kızdım tabi sen önce bunları bir müslüman yap sonra islamın şartlarını öğretirsin vs...
İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam

" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

geda

Alıntı yapılan: "Miftahulkuluub"... sıbyanda...

??
b]Geçerler candan, girenler nûr hâlene bir kez,
O dertten bin belâya müptelâyım Efendim..!
Olur Mecnûn görenler ruhsârını a cânân!
Kapında mülk-i serâp bir gedâyım Efendim!" [/b]

muallim

Alıntı yapılan: "geda"
Alıntı yapılan: "Miftahulkuluub"... sıbyanda...
??

sıbyan: Küçük reşit olmamış cocuklara verilen genel ad...
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

geda

o sübyan diil mi yaa?  :D
sıbyan diince ben Yer ismi anladım...nerde die onu sormak istedim aslında  :lol:

hadime

benim anlamadığım okula gitmeyen küçük çocuklar bana abla diyo okula giden büyük olanlar teyze...bu ne iştir ya :roll:  :gul:
Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu,birinciliği beyaza verdiler...

GEZGİN

Alıntı yapılan: "hadime"benim anlamadığım okula gitmeyen küçük çocuklar bana abla diyo okula giden büyük olanlar teyze...bu ne iştir ya :roll:  :gul:

aynı dertten ben de müzdaribim
örtü yüzünden olmalı
sonunda keşfettim
biraz islamı bilgisi olan, ya da aşayan, ya da öyle bir ortamda bulunanlar ABLA
diğerleri teyze diyor
en iyisi boşvermek... :x
An oluyor bir garip hisse kapılıyorum...
Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?'..........

geda

Alıntı yapılan: GEZGİN
Alıntı yapılan: hadimebenim anlamadığım okula gitmeyen küçük çocuklar bana abla diyo okula giden büyük olanlar teyze...bu ne iştir ya :roll:  :gul:

aynı dertten ben de müzdaribim
örtü yüzünden olmalı
sonunda keşfettim
biraz islamı bilgisi olan, ya da aşayan, ya da öyle bir ortamda bulunanlar ABLA
diğerleri teyze diyor
en iyisi boşvermek... :x

o zaman bizim nine dememiz icab ediyo  :P  

muallim

Alıntı Yapbiraz islamı bilgisi olan, ya da yaşayan, ya da öyle bir ortamda bulunanlar ABLA  diğerleri teyze diyor

sizin dediklerinizi anlamak mumkun değil yaw... :D

Alıntı Yapo zaman bizim nine dememiz icab ediyo

hele bu sozu anlayan varsa bi zahmet ne demek istediğini bir anlatsın...
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]