Okumadan Geçmeyin!!! (Penisilin iğnesini bulan adam)

Başlatan gulru, 18 Ocak 2007, 20:08:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gulru

Beklemeden Verin Karşılığı Mutlaka Gelir!!!....                                                                                                                 İskoçyada yoksulmu yoksul bir çiftçi yaşardı.Adı FLEMİNG idi.Günlerden bir gün:tarlada çalışırken bir çığlık duydu.Hemen sesin geldiği yere koştu.Birde baktı ki beline kadar bataklığa batmış bir çocuk,kurtulmak için çırpınıp duruyor.Çocukçağız;biryandanda avazı çıktığı kadar bağırıyordu,yardım istiyordu.Çiftçi çocuğu bataklıktan çıkardı ve acılı bir ölümden kurtardı.Ertesigün flemingin evinin önünegelen,gösterişli arabadan ,şık giyimli bir aristokrat indi.Kendisini;çiftçinin kurtardığı çocuğun babası olarak tanıttı.''Oğlumu kurtardınız size bunun karşılığını vermek isterim''dedi.Yoksul ama onurlu Fleming ''KABUL EDEMEM '' diyerek ödülü geri çevirdi.Tam bu sırada kapıdan çiftçinin küçük oğlu göründü.''Bu senin oğlunmu '' diye sordu aristokrak.Çiftçi gururla ''evet''dedi.Aristokrat devam etti:[/b]Gel seninle bir anlaşma yapalım.Oğlunu bana ver.İyi bir eğitim almasını sağlayayım.Eğer karakteri babasına benziyorsa ileride grur duyacağın bir kişi olur.''
                                                                                                                                                                                       Bu konuşmalar sonundaFlemingin oğlu ;Londradaki St.Mary's Hospıtal Tıp Fakültesinden mezun oldu..Tüm dünyaya adını'' PENİSİLİNİ BULAN ;SİR ALEXANDER FLEMİNG''olarak duyurdu.Birsüre sonra aristokratın oğlu zatüreye yakalandı.Onu nemi kurtardı?PENİSİLİN!!

Aristokratın adı:LORD RANDOLP CHURCHİLL.Oğlunun adı:SİR WİNSTON CHURCHİLL..Kurtaran doktor:Çiftçinin oğlu,SİR ALEXANDER FLEMİNG.....

Paraya gereksiniminiz yokmuş gibi çalışın.
Hiç acı çekmemiş gibi sevin.
Hiçbirşey beklemeden verin.KARŞILIĞI NASIL OLSA GELECEKTİR!!!!.....

İsra

Alıntı Yap
:x

terazi-08

Alıntı yapılan: "gulru"
Paraya gereksiniminiz yokmuş gibi çalışın.
Hiç acı çekmemiş gibi sevin.
ellerine sağlık..:x

Himmet

Alıntı YapAristokratın adı:LORD RANDOLP CHURCHİLL.Oğlunun adı:SİR WİNSTON CHURCHİLL..Kurtaran doktor:Çiftçinin oğlu,SİR ALEXANDER FLEMİNG.....
:(

Ellerin dert görmesin.. :)
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

racül

Aristokratin oglunun ne isi varmis misir tarlasinda? Shayamalan filminin fonunu mu merak etmis (serdar turgut bir kac gündür yaziyor bu shyamalan filmlerini) ?

Böyle hikayeler, hristiyan avama ahlak dersleri vermek icin üretilmis hikayeler.. Churchill giibi bir sülaleden fazilet hikayesi mi cikarmis?
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

gulru

racul kardeşim burada churchill ailesinin fazileti değil ,yoksul  çiftçinin yaptığı ufak bir iyiliğin yıllar sonra nasıl karşılık bulduğu anlatılıyor.(benmi yanlış anladım acaba?)
  Ayrıca;Böyle hikayeler, hristiyan avama ahlak dersleri vermek icin üretilmis hikayelerChurchill giibi bir sülaleden fazilet hikayesi mi cikarmis? )demişsiniz;
 Elbette fazilet cihetinden örnek alacağımız öncelikle peygamber efendimiz ve diğer büyüklerimiz var .bu yazıyı yazmamdaki maksat;RAHMAN  sıfatının tecellisi ile gayri müslim birinin yaptığı ufacık bir iyliği dahi karşılıksız bırakmayan mevlam ,kendine iman etmiş bir mü'minin yaptığı iyiliği evleviyyetle karşılıksız bırakmaz....
  Olaya bakış açım yanlışmı acaba :!:  :!:

Birde;çocuğun o tarlada ne işi vardı neyi merak etti bilemiyorum  :?  eğer siz görürseniz zahmet olmazsa soruverin çocuğa....

racül

Ben sizin bu hikayeyi buraya alisiniza falan degil de, böyle bir hikayenin gercekten olup olmadigi noktasina takildim..

Bana biraz uydurma gibi geldi..

Ama gercekten enteresan ve insanlara güzel dersler veren bir hikaye...
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

abdülhamid

Hikaye gercekten enterasan da fakat fazla enteresan.Yani ancak bu kadar enteresan olur.

Tarihe yön vermeye calismis bütün insanlar bir hikayede derc olunmus.

Ahak dersi vermeye calismakla birlikte biraz da  yesilcam filmlerinin kokusu var gibi.

Adam yillar sonra kapiyi calar.Kapiyi acan cocuk babasini hic görmedigi icin taniyamaz anne kapida bir amca var diye seslenir...Sonra...Sonrasi müthis bir gözyasi tufani...

Bu  hikayede isler biraz daha hizli cereyan ediyor.Hemen ertesi gün mutlu sona giden ilk adim atiliyor.

Fakat racül kardesim de cabuk pes etmis görünüyor.Iste güzel hikaya filan, diyerek...

Tamam hikaye güzel ama, ben buna yine de ahlaki bir hikaye olarak yaklasilmamasi gerektigini düsünüyorum.Kurgusu ile biraz fazla oynanmis gibi geldi bana.

Elbette ki, hikayeyi sadakat sayfalarina aktaran kardesimize taarruz etmiyoruz.

SAdece biraz dikkat, diyoruz.

Himmet

Kardeşim isimlere takılmadan sadece hikaye olarak okunmasında ne sakınca olabilir ki.

Adı geçen baba ve oğuldan hiç kimse memnun değil.Olunmasıda imkansız.
Alt tarafı iyilik yapıldığında, bize nasıl geri dönebileceğini anlatan! bir hikaye.
Neden bu kadar büyütüldü ki?... :?
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

Asfa

Alıntı yapılan: Himmet - 19 Ocak 2007, 13:14:28
Alıntı YapAristokratın adı:LORD RANDOLP CHURCHİLL.Oğlunun adı:SİR WİNSTON CHURCHİLL..Kurtaran doktor:Çiftçinin oğlu,SİR ALEXANDER FLEMİNG.....
:(

Ellerin dert görmesin.. :)
İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...

eginli

Alıntı yapılan: Himmet - 20 Ocak 2007, 17:16:33
Kardeşim isimlere takılmadan sadece hikaye olarak okunmasında ne sakınca olabilir ki.

Adı geçen baba ve oğuldan hiç kimse memnun değil.Olunmasıda imkansız.
Alt tarafı iyilik yapıldığında, bize nasıl geri dönebileceğini anlatan! bir hikaye.
Neden bu kadar büyütüldü ki?... :?

kardesim, isimsiz olmasi belkide kimseyi rahatsiz etmezdi, veya müslüman ismi olsaydi ha keza... ancak yabanci isimlerle anlatilan hikayelerde herkes icin degil ama bazilari icin yanlis etki yapabilir... mesele sadece bu... paylasiminiz icin tesekkürler...
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.

Asfa

ellerinize sağlık bütün emeği geçen kardeşlerim
İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...