Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

İDEAL NESİL

Başlatan hisar, 13 Ocak 2007, 15:26:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hisar

Tevazu kanatlarını gererek etrafa açılmış, başı yerde gönlü göklerde bir nesil... Cismaniliğin verdiği rehavetten vazgeçip, maneviyat ikliminden burcu burcu gelen havayı iliklerine kadar duyup bulan, doyan ve coşan bir nesil... Planların ve tuzakların her türlüsüne rağmen yürüyen ve ilerleyen bir nesil... Musibet¬lerin her çeşidine, hakaretlerin her türlüsüne ve bütün zorlukla¬ra aldırmadan göhsünü geren bir nesil... Çoşkunluğun aşk ve heyacanın zirvesinde toslamaları geri iten, müdahaleleri püs¬kürten, dinamik ve enerjik bir nesi..
Davası uğrunda her türlü riske katlanan, her türlü meşak¬kati göze alan, setler ve engebeler karşısında moralinden ve maneviyatından en ufak bir şey kaybetmeyip sarsılmak ve çö¬zülmek bilmeyen bir nesil... İnsanlığın kurtuluşu adına verdiği kavgada her çeşit ızdırap ve çileyi yudumlayan, her türlü sıkıntı-yı hazmeden, yaftaları ve yakıştırmaları gülerek karşılayan bir nesil...
Asrın korkunç ve dehşetli enkazını temizlemek için hayatı¬nı vakfeden, gördüğü tablo karşısında “karşımda müdhiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor, içinde evladım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, ima¬nımı kurtarmaya koşu yorum. Yolda biri beni kösteklemek istemiş ve ayağım ona takılmış ne ehemmiyeti var? O müt¬hiş yangın karşısında bu küçük hadise bir kıymet ifade eder mi? Dar düşünceler, dar görüşler!” diyerek her türlü zorluğu hafife alan ve küçümseyen mana mimarının yolunda yürüme¬ye azmetmiş bir nesil... Topyekün bir milletin imanının heder edildiğini görüp içi yanarcasırıa bir yakarış ve bir çırpınışla “Gözümde ne cennet sevdası ne cehen nem korkusu var. Ki¬tabımız yeryüzünde cemaatsız kalırsa cenneti de istemem, orası da bana zindan olur, fakat milletimin imanını sela¬mette görürsem, cehennemin alevleri içinde yanmaya razyım, çünkü vücudum yanarken gönlüm gül gülistan olur” diye feryadın en acıklı nidasıyla bin türlü dert ve yaraların için¬de dolaşıp durduğu, nesillere ruh vermek ve insanlığın manevi hayatını yaşatmak için yaşayan bir nesil.
Allah’ın tebcil, Fahr-i Kainat’ın tebşir ettiği nesil! Sana bin¬lerce selam var. Yolunda kurban olmayı göze almış binlerce can var. Aleme seninle huzur gelecek. Bunalmış gönüller se¬ninle kurtufup aydınlanacak. Herkes seninle mes’ud olacak ve insanlık seninle kurtuluşa erecektir. İnşaAllah.
üşüncen Gül İse Sen Bir Gül Bahçesindesin...

Vuslat Yolcusu

kardesim Allah razi olsun verdiginiz bilgiler icin