Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Kendinize İyi Bakın

Başlatan enfa, 08 Aralık 2006, 21:54:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

enfa

Geçenlerde bir işyerine telefon etmem gerekti,dostum olan sahibini aradım.Sekreter hanım telefonun öbür ucunda sordu:"Kim diyeyim efendim?"Adımı verdim."Sizi şimdi bağlıyorum efendim!" dedi işveli sesiyle veya bana öyle geldi!Allah Allah!Ben ne  yaptım ki beni "bağlıyor" bu kızcağız diye huysuzlandım!
  Eski sekreterim ziyaretime gelmişti,ayrılırken "Kendinize iyi bakın!"demesin mi?Bir an alındım,hiç böyle söylemezdi diye düşündüm,yoksa şimdi  kötü mü görüyordu sağlığımı?(Gidicisiniz gibi!)Belki hasta ziyaretinden sonra "Aman kendine iyi bak!" denebilir ama her dakika bu laf kullanılır mı?Kendime iyi bakarım,sizin söylemenize gerek yok ki!Dilimizde "Sağlıcakla kal!","Allahaısmarladık!" gibi sözcükler var.Bir de "size döneceğim!"Aslında atlatma dili bu!Ne zaman birlikteydik,ne zaman ayrıldık da bana döneceksiniz?
  Hala tartışılır eski İstanbul valisi mi,İstanbul eski valisi mi?Tamlayan kelime başa gelir.Hiç "telefon eski kulübesi"diyor musunuz?Eski telefon kulübesi diyoruz..

(Alıntı)

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!