yemini bozunca ne yapmak lazım?

Başlatan zavallı_, 21 Kasım 2006, 23:40:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zavallı_

geçenlerde bişey için yemin ettim asla yapmam dedim ama yapmak zorundayım ve yeminimi bozmak zorunda kaldım  :( bildiğim kadarıyla yemin bozunca 3 gün oruç tutuluyor bilgisi olan birileri açıklayabilirmi ne yapmam lazım??
ayat 1 gündür o da bugündür...

müteallim

Alıntı yapılan: "zavallı_"geçenlerde bişey için yemin ettim asla yapmam dedim ama yapmak zorundayım ve yeminimi bozmak zorunda kaldım  :( bildiğim kadarıyla yemin bozunca 3 gün oruç tutuluyor bilgisi olan birileri açıklayabilirmi ne yapmam lazım??

yamini bozan kisi birinci derecede köle azad eder.buna gücü yetmezse on fakiri doyurur veya giyindirir,bunada gücü yetmezse üc gün oruc tutar.

asil olan gelisi güzel y<emin etmemeli edilirsede bozmamali.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Kul

ayni soruya cevap "islam-genel"de

Alp

MÂİDE SÛRESİ
(89) Allah, boş bulunarak ettiğiniz yeminlerle sizi sorumlu tutmaz. Ama bile bile yaptığınız yeminlerle sizi sorumlu tutar. Bu durumda yeminin keffareti, ailenize yedirdiğinizin orta hallisinden on yoksulu doyurmak, yahut onları giydirmek ya da bir köle azat etmektir. Kim (bu imkanı) bulamazsa onun keffareti üç gün oruç tutmaktır. İşte yemin ettiğiniz vakit yeminlerinizin keffareti budur. yeminlerinizi tutun. Allah size âyetlerini işte böyle açıklıyor ki şükredesiniz.  

E Güzel Cevap Kur'an-ı Mubin(APAÇIK KİTAP)'de

Uludag

YEMİNİ TARİF EDELİM
Yemin 'vAllahi, billahi veya tAllahi' diyerek edilir. Bozan istiğfar etmesi ve kefaret vermesi gerekir.  Aksi takdirde Allah adı geçmeyen yemin yemin sayılmaz. Nasıl yaptığınız da önemli. Allah tan başka bir şeye yemin edilmez. Mesela bir insan:

Akşama sana gelirsem ekmek çarpsın
veya
Kurana yemin ederim şöyle şöyle yapacağım

dese ve tutmasa kefaret icab ettirmez. Kuran'a, peygambere, namusa vb. yemin edilmez. Sadece Allah'a yemin edilir.

(Kuduri Şerif)
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.

Ben kiloluyum rejim eecem diye yemin ettim Allahım sana söz veriyorum dedim ama sözümü tutamadım yeminimi bozmuş mu oluyorum ne yapabilirim

Alıntı YapKanun No: 3
* Konu başlıkları mutlaka küçük harfle yazılmalıdır.Aynı durum içerik için de geçerlidir.Yazılar büyütülerek forumun genel görüntüsü bozulmamalıdır. Bu tür durumlarda yönetim, mesajlarınıza haber vermeden müdahele edebilir.