Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Boşanma*

Başlatan ahmetyüksel, 27 Ağustos 2006, 17:53:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmetyüksel

benimkomşuvarkocasıkahveye gidiyor iştengeldiği zaman devamlı olduğu için hanımıbu duruma çok kızıyor diyorki bir daha gidersen yemin ediyor annemin evine gidiyorum boşanacağım diyor aile de gerginlik yaşanıyor sizesoruyorum bu aile zina artı kefaret  buna benzer hususlar gerekiyormu

müteallim

Alıntı yapılan: "hizbullah"Bir erkek 3 kere defol derse eşine o kişinin evliliği haram olur.Aynı şekilde ben babama gideceğim diyen bir  bayanda bunu 3 kere tekrarladığı halde boşanmış olur bekar bir erkekle bir kadının aynı yatakta yatması aynı eve girmesinin ne olduğunu hepimiz biliyoruz.

Lütfen kitabi olmayan hususlarda yanlis fetva tehlikelidir.bosama isi özel durumlarla kadina verilmemisse kadin kocasini bosayamaz.ne kadar kadin bos ol desede talak vaki olmaz.karsilikli anlasma ile bosanma selahiyyeti kadina verilmisse o zaman kadinin sözü gecerlidir.

yemin durumuna gelince yemin eder yemininde durmazsa yemin keffareti icap eder.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

asamet

Ben kadın kocasını boşar demiyom sayın müderris kardeşim diyorumki bir kişi eşine 3 kere defol derse o nikahta tehlike vardır diyorum lütfen burdaki inceliği anlamanızı istiyorum.Allaha emanet olunuz

müteallim

Alıntı yapılan: "hizbullah"Ben kadın kocasını boşar demiyom sayın müderris kardeşim diyorumki bir kişi eşine 3 kere defol derse o nikahta tehlike vardır diyorum lütfen burdaki inceliği anlamanızı istiyorum.Allaha emanet olunuz

tamam kardes ben burada fikhi bir meseleyi aciklamak istedim.okadar.

erkekde kadinini idare etmesini bilmesi lazim eger üc talakla bosamis ise artik ondan ümidimi kesmesi onu serbest birakmasi lazim.veya pisman olacaksa sonraki pismanligin kendisine faide vermeyecegini bilmesi lazim.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik