Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

ilk mesajda yardım....

Başlatan tiryandafilam, 13 Eylül 2006, 16:31:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tiryandafilam

Arkadaşlar buluğ çağındaki çocukların yaratan ve yaratılma sebepleri ile açıklama beklemeleri karşısında nasıl yaklaşılmalı,ne söylenmeli???

"yaratanın yaratılıp yaratılmadığı???"   sorulan sorulardan biri...yardım ederseniz sevinirim...
LA RAHATE FİD DÜNYA

c e z a

bunu hocamız olan müderris_3 ile görüşmeni tavsiye ederim o sana yardımcı olucaktır başka kişilerde yardım eder de sen bi onla iritbata geç!

antepli

öncelikle forumumuza ve aramıza HOŞ GELDİNİZ efendim.bu sorunuza forumumuzda cevap bulabileceğinizi düşünüyorum.Tekrardan hoşgeldiniz.
Bu dünyanın cefasından sefasına sıra gelmez.gafil olmayın ilme çalışın geçen günler geri gelmez...

antepli

HANCI KARDEŞ bahsedilen gençler 15-16 yaşlarında.
Bu dünyanın cefasından sefasına sıra gelmez.gafil olmayın ilme çalışın geçen günler geri gelmez...

tiryandafilam

evet 14 ve 15 yaşlarındalar
LA RAHATE FİD DÜNYA

c e z a

emine şenlikoğlunun gençliğin imanını sorularla çaldılar adlı bir kitabı var ve burda o yaştaki kişilere nasıl yaklaşıldığı tatmin edic, cevaplar verilmiş ordan faydalanabilirsin !

ben biryolcuyum

hancı  demişki=kisaca acil yardim cantasi..

bir kisiye islam anlamak istiyorsan ilk eline tutusturulacak sey elif cüzü ve muhtasar ilmihaldir.

ilim ve amel yanyana yani...

bunlar olmadan olmaz teşekkür hancı kardeş selam vedüa ile
Senden daha yüksek birisi konuşurken onun söylediğini daha iyi bilsen bile sakın itiraz etme.

müteallim

Alıntı yapılan: "c e z a"bunu hocamız olan müderris_3 ile görüşmeni tavsiye ederim o sana yardımcı olucaktır başka kişilerde yardım eder de sen bi onla iritbata geç!

evvela ilgi ve alakaniza tesekkür ederim´.

bu konu itikadi bir konu olup bu yasdaki genclere evvela H.Z Allahin varligini anlatmali müslüman olmasini temin ettikden sonra Allah kelami olan kur´ani kerimin Allah kelami oldugunu Rasülüllah efendimizin Allahin peygamberi olugunu ögretmeli.sonra

SonraKur´ani kerimde gerek ihlas süresi gerekse cenabu hakkin varligi ve birligi ile alakali ayeti celileler ve hadisi seriflerin isigi altinda iknaya calismali diye düsünüyorum.

yinede bu hususda bir calisma yapabiliriz.insAllah
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

tiryandafilam

İNŞAAllah.SEVİNİRİM.
LA RAHATE FİD DÜNYA

c e z a

rica ederim!

Alıntı Yap
tabiii ki bu konu itikadi bir konu olup bu yasdaki genclere evvela H.Z Allahin varligini anlatmali müslüman olmasini temin ettikden sonra Allah kelami olan kur´ani kerimin Allah kelami oldugunu Rasülüllah efendimizin Allahin peygamberi olugunu ögretmeli.sonra

SonraKur´ani kerimde gerek ihlas süresi gerekse cenabu hakkin varligi ve birligi ile alakali ayeti celileler ve hadisi seriflerin isigi altinda iknaya calismali diye düsünüyorum.

ben o kitabı niye tavsiye ettim çünkü o kitapta çok güzel kanıtlar örnekler verilerek anlatılmış
tabii ki Allah c.c anlatmak geliyor
kitapta şöyle bi konu geçiyo

bir mevlud yapılıyor ve orda 15 16 yaslarındaki bir kaç kişi hocayla bir diyaloğa giriyo ve ordaki bayan onlara anlatmaya başlıyo deliller sunuyo örneğin şöyle bir örnek veriyo:
diyo ki senin ve eşinin gözlerini bağlasalar ve seni afrikada bir adaya götürseler ve senin o ada hakkında hiçbir yorumun olmasa ve sana bir kitap verilse ve dese ki sana : bu kitapta herşeyi bulabilirsin bu kitapta enyin yapılıp neyin yapılmayacağı anlatılsa diyo sen o kitabıu okumaz mısın? onlar da diyo ki tabiii ki okrum

ve ilerleyen sayfalarında güneşin ayla gözyüzü ile ilgili biraz bile düzenin bozulmasından kaynaklanacak şeyleri yazıyo...
genliğe bazı kominist ve bazı musluman dediğimiz ama islamın gerektirdiklerini yerine getirmeyen kişiler tarafından sorulan sorulara cevap veren bir kitap!!
onun için ben bu kitabı tavsiye ettim

daha sonra da bu kitabı okumasında fayda var diyorum!!!

Emine Ö. Şenlikoğlu
(gençliğin imanını sorularla çaldılar)

tiryandafilam

Allah RAZI OLSUN hepinizin fikirlerini deniyeceğim.sizlerde bu kardeşlerimiz için dua etmeyi ihmal etmeyin.selametle..
LA RAHATE FİD DÜNYA

c e z a

Allah hepimizden razı olsun!!!