Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Başörtüsü mağdurlarına.....

Başlatan ebuzerr, 23 Temmuz 2006, 00:26:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ihvan

bugün bir hadisi şerif okudum .çoğumuz biliriz."insan ölünce ameliyle baş başa kalır.hanım kardeşlerimiz burada iyi düşünmeli,nedir bu istikbal yalanı,nedir bu ekonomik özğürlük bilmecesi,nedir bu üç kuruşluk maaş için gayretler ve gecesini gündüzüne katan çalışmalar.ne olacak.kurtaracakmı.

ENE 67

Evet cok dogru ihvan kardesim.Allah bizi dogru bildigimiz yoldan sasirtmasin.

Türkiye gibi müslüman bir ülkede basörtü yasagi ne komik.Dis ülkelerde,almanya gibi bir yerde böyle bir yasak yok okullarda selbest, heryerde olmasada bazi is yerlerinde kapali bile calisiliyor.Türkiyemize ne yazik
SIKINTI VE HUZURSUZLUK MUTLAKA BIR GÜNAHIN CEZASI,HUZUR ISE BIR IBADETIN KARSILIGIDIR
HZ.Mevlana

dadaı21

gerçekten çok üzülüyorum bu durumumuza .rabbim bizi bu durumlara koyanlardan hesap sorsun.kafam çok karıştı bilemiyorum artık okusam mı okumasam mı ? niye bize bunu yapıyolar hep bir tercih yapmak zorundayız offfffff ya.okula giderken artık nefret ederek gidiyorum.sanki beni boğuyo duramıyorum fazla.peki aklıma birşey takıldı.ben küçüklükten beri okumaya aşığım.niye bizim gibi insanlar başta olmasında o kadar zibidi seviyesiz bilgisiz kominist insanlar başa geçsın işte bunu yediremiyorum kendime .şimdi ünv de hizmet olmaz mı diyosunuz ?ne olur dua edin din kardeşlerim Allah hepimizin yardımcısı olsun.hepimizden razı olsun e55))

İsra

Bence okumak için başınızı açmanız sizinde içinize sinmiyor o yüzden bir arayış içindesiniz :)

ve yapacağınız en doğru şeyde başınızı örtüp okulu bırakmak e58))

şöyle bişeyde yapabilirsiniz madem okumayı çok istiyorsunuz açıköğretimden devam edebilirsiniz bazı okullarda başörtüsüne karışmıyorlar

dadaı21

bu sene inşAllah ilahiyat okucam aof ten rabbim yardımcımız olsun hepimizden razı olsun sağolun

dadaı21

arapça dersleri çok mu zor acaba nerden yardım alabiliriz bilgisi olan var mı.yardımcı olursanız sevınırım.Allah razı olsun hepimizden aeo

feyiz

Doğru ve pişman olmayacağınız bi karar vermişiniz kardeşim...Ben de AÖF ilahiyat mezunuyum örtümle tamamladım öğrenimimi.Şimdi yeterlilik sınavını bekliyorum.Kur'an-ı Kerim hocalığına talibim Rabbim nasib eder inşaAllah...Tek düşüncemiz davamıza dinimize hizmet etmek...Niyetimiz halis Allah'ın izniyle...

Yok arapça dersleri çok da zor değil,sadece sıkı bi çalışma gerektiriyor tabi bu diğer dersler için de geçerli...
"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".

Günbatımı

Yaşadıkları adeta bir cihad... Allah c.c. yardımcıları olsun, cümlemizin, hakkımızda hayırlısını eylesin...

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

ihvan

Şahsi fikrimdir
Kız çocuklarının Okumaları lazım,çok gerekli
Emsileden başlasınlar
Toplum o kadar büyük bir hızla ,öyle bozuluyorki,
Onu ne top tüfekle
Nede üniversite okumakla önlemek mümkin değil.
Okusunlar,ikra dan başlayarak.
FATİHLER DOĞURACAK neslin
Üniversitede çıkma ihtimali, yoktur
İmkansızdır.

Acizane fikrim

Ay Iıığı

...

Örtü; takva ile örtünmektir

Peki, çalışmak, iş hayatına atılmak, sosyal hayata, dışarıdaki bu rahat yaşama ayak uydurmaya çalışıp, helâl–haram gözetmeden, kadın–erkek demeden oturabilen, çalışabilen, yemeğe, davete katılabilen bu hanımlar Nur sûresinin 31. âyetini hiç okumamışlar mı, duymamışlar mı, yoksa inkâr mı etmektedirler ya da onlara tüm bunları açık ve net bir şekilde gönül rahatlığıyla yapmalarına müsaade verecek bir âyet mi inmiş, bir hadis–i şerif mi zikredilmiş? Söyler misiniz bana bugüne kadar, bu konuda hangi büyük âlim fetva vermiştir?

Doğru, fetva verenler de yok değil; sapıtmış ve saptırılmış bir şekilde… Hem de Allahu Teâlâ'nın âyetine muhalif olacak şekilde… Biz, burada onları tek tek sayacak değiliz. Ki zaten onların kim olduklarını bu konuya ehemmiyet veren her kişi bilmektedir. Daha da önemlisi her şeyi görüp gözeten Yüce Rabbimiz onları bizden daha iyi görmekte ve ne yapmak istediklerini bizden daha iyi bilmektedir ve elbet soracaktır bunların hesabını…

Diyelim ki, bu hayatı tercih eden bir hanım, bugün iyi bir meslek için, makam–mevki için başörtüsünden, dininin emir ve yasaklarından, inancından, imanından tavizler vererek göstermiş olduğu çaba ve hırsının sonunda iyi bir meslek edindi ve erkeklerle kadınların aynı mekânı aynı anda paylaştığı bir işyerinde çalışıyor.

Sırf burada çalışabilmek için evvela tesettüründen vazgeçti ve "iş" dedi, "ekmek parası" dedi, "çocuğumun okul masrafları" dedi ya da "daha iyi bir yaşam" dedi… Ha! Parantez arası deyip bir de şöyle düşünen hanımlarımız var: "Ben özel bir şirkette veya işyerinde tesettürümden taviz vermeden kapalı olarak çalışıyorum." diyorlar. Olsun! Onu da böyle işe alsınlar, çalışsın. Peki, ama bunlar tesettürün sadece saçını kapamakla hallolacağını mı zannediyorlar? Oysaki taktıkları başörtülerinden ziyade "Takva elbiseleri"nden mahrum kaldılar:

"Ey Âdemoğulları, size çirkin yerlerinizi örtecek giysi, süslenecek elbise indirdik. Hayırlı olan, takva elbisesidir. İşte bunlar, Allah'ın âyetlerindendir, belki düşünüp öğüt alırlar. Ey Âdemoğulları. Şeytan, ana babanızı, çirkin yerlerini onlara göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi, sizi de (şaşırtıp) bir belâya düşürmesin! Çünkü o ve kabilesi, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Biz, şeytanları, inanmayanların dostu yaptık." (2)

Âyet–i kerimede açık bir ifadeyle belirtilmiştir. Allahu Teâlâ bizleri örtecek olan elbiseyi, vücudumuzu korumak ve örtmek sebebiyle ve bunun haricinde süs vermek için dış elbiselerimizi yaratmıştır. Bu elbiselerin bedenlerimizi örtmesinin yanında bir de "takva elbiseleri" vardır ki o da bizlerin mânevî yönlerini koruyan, güçlendiren, maddî olan duygu ve düşüncelerden uzaklaştıran, kötü ve çirkin tüm düşüncelerden arındıran, sakındıran bir elbisedir. Biz, bu âyetten anlamaktayız ki, örtünmek ne kadar önemliyse, takva elbisesiyle örtünüp bu ikisini birleştirmek, yani hem bedenimizi hem de ruhumuzu Allah'ın istediği gibi örtmek daha da önemlidir.

...

Asıl gelinen nokta nedir?

Günden güne artan bir çoğunluk var. Kendini kurban eden, tesettüründen taviz veren topluluğa her gün bir yenisi ekleniyor. Âdeta "Biz bu kaderi yaşamak zorundayız." diye koşup geliyorlar. Küfre, şirke bulaşıyor o masum kızlarımız. Bu acı, hepimizin acısı. Bugünkü kurbanlar bizim için bir tecrübe olmuyor mu? İllâ yaşamak mı gerek bu acıyı tatmak için, bir yanlışı anlamak için, günahın, günah olduğunun bilincine varmak için.

Lütfen! Suçlu aramayın! İsyan etmeye hiç hakkınız yok. Elinizi vicdanınıza koyun ve gerçek bir imanla bu hakikati görmeye çalışın: SİZE KİMSE ZORLA BAŞINIZI AÇTIRAMAZ! Eğer siz istemezseniz kimse size başınızı zorla açtıramaz. Doğru değil mi? Aksini ispat edecek olan var mı? Fazla söze ne hacet… Âyet–i kerimeler, hadis–i şerifler ışığında bu konuyu tekrarın tekrarı da olsa dilimizin döndüğünce izah etmeye, anlatmaya çalıştık. Nasibi olan varsa, bir söz yeter.

Şunu da unutmayalım ki, tüm yasakları, dayatmaları hiçe sayarak "Beni yaratan, beni herkesten çok iyi bilen ve seven Yüce Yaratıcım, benden başımı örtmemi, ziynet yerlerimi teşhir etmememi istedi. O hâlde bu benim için farzdır. Allah'ın bana yaptığı öneriler, benim için en hayırlı olandır. Ben kendim için, O'nun benim için seçip–beğendiğine razı ve teslim oldum."

Yaratılmışların değil; yaratan Rabbinin emirlerine teslim olup hareket eden ve bu uğurda yeri geldiğinde inancını daha iyi yaşamak için sahâbe gibi hicret eden tesettürlü kızlarımız da var. "Anne–baba, toplum, şunlar– bunlar–onlar ne der?" diye düşünmeden örtünen, bunun kendisi için farz olduğunun bilincine vararak aynı zamanda takva elbiselerini de giyinen ve Allah'ın has kulları olmak isteyen kızları da var bu ülkenin.

Allah'ın yasakladığı sınırları değil; kendilerini (Hâşâ) Allah zannedenlerin yasaklarını aşıp hicret ederek (ki geçen ayki yazımızda da değindiğimiz gibi, hicret, Allah'ın sevmediği, yasakladığı, haram kıldığı her şeyi terk etmektir) okuyan, ilim tahsil eden kızlarımız da var. Unutmayalım ki, okumak üniversite değildir! Okumak, Peygamber Efendimiz'e gelen ilk vahiydeki gibi "Allah'ın adıyla" başlayan ilimleri okumaktır. Beni böylesine cüretkâr konuşturan husus da işte budur: İki yıl üniversite hayatını yaşamış bir bayan olarak tecrübelerimle seslenmekteyim, üniversitelerimizin okuma, ilim tahsil etme yeri olmadığını.

Hayatımın o iki yılını zindana çeviren üniversitedeki günlerimi hatırlıyorum da, okula girerken başımı açmak için titreyen ellerimi örtüme götürdüğümde hıçkırıklara boğularak çareyi kaçmakta bulurdum. Ben bir üniversiteyi geride bırakmıştım, ailemin çok sert tepkilerine rağmen. Terk etmiştim ve kendi çapımda bir hicreti gerçekleştirmiştim. İşte ne kazandıysam ondan sonra kazanmıştım. Beni bugün bu seviyeye getiren, dinimi, imanımı, inancımı, yaşantımı ve her ne kadar az olsa da arttırmaya çalıştığım ilmimi o günden sonra başlamıştım yükseltmeye. Kendi şahsımdan hareketle tekrar söylüyorum ki:[b] BİZE KİMSE  ZORLA BAŞIMIZI AÇTIRMIYORDU.[/b]

Açan da bizdik… Karşı koyan da…
Bugüne kadar bu konuda birçok kişi, çok şey söyledi, çok şey anlattı ve yazdı. Hâlâ çözüme kavuşamadı. Kavuşması da beklenemez. Bu ülkenin ve milletin durumu, bu konudaki duyguları ve bu konuya karşı hassasiyetleri değişmedikçe, konunun ehemmiyetine dikkat edilmedikçe ve de özellikle bu işin içinde olan biz Müslüman kadınlar ve kızlarımız samimi bir duruş sergilemedikçe, bir yandan başörtüsünü savunup, diğer yandan yasakçılara boyun eğerek örtülerini açmaya devam ettikçe bu sorun, sorunlar zinciri oluşturmaya devam edecektir.

Suçlu aramaya, birilerini yargılamaya hiç gerek yok. Ortada bir suçlu varsa o da kendini Müslüman zanneden bizlerden başkası değildir. Şunu çok iyi anlamak zorundayız:
Biz kendimizdekini değiştirmedikçe, Allah da bizde olanları değiştirmeyecektir.

....

Bir kısmını buraya alıntıladığım Güler Tiryakinin yazısının tamamını aşağıdaki linkten okumanızı tavsiye edrerim.

http://www.sadakat.net/forum/evlilik-ve-aile/ev-kadinlaritakva-ile-ortunun-t14066.0.html;msg127924#msg127924

Tuğra

Alıntı YapYaşadıkları adeta bir cihad.

:icomsupr:   :icomsupr:   :icomsupr:

Ne zamandan beri Allah'ü Telanın farz emrini çiğneyerek (Haram işleyerek) cihad yapılıyor?  :icomsupr:

Hz.Allah'ın öyle kulları varki,bunlar annelerinin babalarının yanlarından ayrılıp Allah'ü Telanın hiç bir emrinden taviz vermeden,buna örtünme ve mahremi olmayan kişiler ile aynı yerde olmama da dahil ilim okuyan ve bunu sadece Allah rızası için yapan hatta bu yolda yine ailelerini bırakıp çok uzaklara giden,okuduklarını başkalarına okutan insanlardır.

İşte asıl MÜCAHİD VE MÜCAHİDE onlardır.

Kimse kendini kandırmasın,İSYANDA Allah RIZASI OLMAZ ve bunun sonuçlarıda Ayışığının eklediği yazıda çok güzel anlatılmış.

Zararın neresinden dönülse kârdır.

İlahiyat fakültelerinde,yanlış öğretiler olduğunu okuyanlardan duydum,bunda nasıl bir Allah rızası olurki,amaç Rıza ise yol ve hedef değişmeli.

〰〰〰〰🐠

feyiz

Açıköğretim ilahiyat fakültesinde akıl bulandıran farklı öğretilerin olduğu kesin.Bi örnek vereyim:Efendimiz(s.a.v.)'in diğer insanlardan farksız olduğu ve O'nun ayağının tozu olurum demenin Efendimiz'i ilahlaştırmaktan başka bi şey olmadığı şeklinde saçma sapan şeyler var işte...Ama akl-ı selim olan bi insan bu gibi öğretilere kulak asmaz zaten...Bizler de bu tür öğretilere takılmıyoruz.Tek isteğimiz Kelamullah'ın öğreticisi olabilmek,ve AÖF'de bunu kolaylaştırıyor..

Elhamdülillah ki,öğrenimimi örtümle tamamladım,tabi bu kolay olmadı mücadele ettim...İlk senem başörtümden dolayı hiçe sayıldı,ama Allah'tan sonraki iki senemde bu tür sorunlarla karşılaşmadım...Bu yönde gözetmenler çok  önemli...

Rabbimin razı olmadığı hal içinde olmaktan Rabbime sığınırım...

"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".

feyiz

Alıntı yapılan: dadaş21 - 28 Mayıs 2009, 12:58:20
arapça dersleri çok mu zor acaba nerden yardım alabiliriz bilgisi olan var mı.yardımcı olursanız sevınırım.Allah razı olsun hepimizden aeo

Murat yayınlarının sadece arapça değil,tüm dersleri içeren yardımcı kitabı var.Ondan istifade edebilirsiniz kardeşim...Ben faydasını gördüm...Gerçi benim aldığım özel arapça dersinin de çok faydası oldu...

dadaı21

sağol feyiz kardeşim bende kurankursu hocalığı istiyorum. yalnız anlamadım ilahiyatta neden yanlış şeyler öğretiyorlar?o zaman biz doğruyu nerden bulucaz ya.Allah yardımcımız olsun e56))

Tuğra

Alıntı YapBi örnek vereyim:Efendimiz(s.a.v.)'in diğer insanlardan farksız olduğu ve O'nun ayağının tozu olurum demenin Efendimiz'i ilahlaştırmaktan başka bi şey olmadığı şeklinde saçma sapan şeyler var işte.

O toza ölürüz Elhamdülillah.....

Söylemek istediğim buydu,üstelik daha niceleri,adını hatırlamadığım bir ünide okuyan biri müctehid alimlerin eserlerine kendilerine dil uzatabiliyor rahatlıkla,buna sebep olarak da ''Ünideki hocam öyle söyledi'' diyor.Dolasıyla insanın aklına böyle yerleri İslam dinini baltalamak için mi kurdular düşüncesini getiriyor.

Alıntı YapAma akl-ı selim olan bi insan bu gibi öğretilere kulak asmaz zaten...Bizler de bu tür öğretilere takılmıyoruz.Tek isteğimiz Kelamullah'ın öğreticisi olabilmek,ve AÖF'de bunu kolaylaştırıyor

Bunun için aklı selim olmak yetmez bilgili olmak gerek ,ayrıca Kelemullah'a hizmet daha güzel yerlerden yapılabilir.
〰〰〰〰🐠