T.V'deki menfaatli şeylere bakabilir miyiz?

Başlatan zaman_1453, 22 Temmuz 2006, 00:27:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zaman_1453

Bir zata ...
T.V'deki menfaatli şeylere bakabilir miyiz diye soruyorlar...
O zaatta...
Bir yerden çok pis bir lağım çıksa ve içerisinden bal ve su çıksa siz onu eğilip içermisiniz ???

müteallim

Alıntı yapılan: "zaman_1453"Bir zata ...
O zaatta...
Bir yerden çok pis bir lağım çıksa ve içerisinden bal ve su çıksa siz onu eğilip içermisiniz ???

yani......
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

evladırabbani

daha güzel anlatılamaz...
selam olsun İmam-ı Rabbanii evlatlarına......

mazlum

Bir soru ekleyelim bu soruya . koyunun  kuzunun yani yenmesi Helal olan hayvanların ,
Bagırsak ve işkembesi yenmesi konusunada acıklık getirir misiniz ?

Yukardaki soruya verilen cevap mükemmel , ama biz sormasak birileri sorar bu cevaba bu soruya karşılık  , yanlış anlaşılmama dilegiyle .
Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .

müteallim

Alıntı yapılan: Rahmani - 31 Ocak 2011, 02:40:14
Bir soru ekleyelim bu soruya . koyunun  kuzunun yani yenmesi Helal olan hayvanların ,
Bagırsak ve işkembesi yenmesi konusunada acıklık getirir misiniz ?

Yukardaki soruya verilen cevap mükemmel , ama biz sormasak birileri sorar bu cevaba bu soruya karşılık  , yanlış anlaşılmama dilegiyle .

temizligi güzel yapildikdan sonra yenmesinde bir mahzur yoktur yani haram degildir.amma takva yönünü düsünürsek mekruh olabilir
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

mazlum

Güzel bir'de şu yön den bakalım , bir kötü yola düşmüş kadını , ve ya yoldan cıkmış birini ,
bu iflah olmaz , bununla uğraşmaya değmez demek olurmu ? veya böyle bir durumda olan birinin , bizden yardım istemiş olması , bize bu bataklığa zaten batmış tır deyip , onun sesine kulak vermemek böyle durumda kalmış birinin elin den tutmamak olur mu ?

Ola ki hasbel kader bir Çöplük'te bir Gül bir çicek açsa ,ve açtıgıda görül müştür zaman zaman , açmaz diyemeyiz , bizde bu çiçegi alsak Saksıda evin bir köşesinde ,
yada bahçemizde yetiş tir sek , ve bu Çiçeğin dallarını konuya komşuya versek , ve o çiçek ten gelen güzellik ve güzel koku vesi lesiyle , bütün mahalle güzel ve hoş bir görün tüye bürmesi imkanı olasılıgı varmıdır ?

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
vesselam .

mazlum

Alıntı yapılan: zaman_1453 - 22 Temmuz 2006, 00:27:27
Bir zata ...
O zaatta...

Şimdide biz soralım , bu çevap veren zata , Pisliğin içine Lağım içine , çok kıymetli bir ,
Altını askısı düşse Alıp yıkayıp kullanırmı kullanmazmı ?

Dolayısıyla bu cevabı veren , kendini çok akıllı sanan sivri zekalılardan , yeya ortalık karışrırmak amaçlı akıllıça ,pilanlı ortalıga atılmış densiz bir çevaptır .

Gerek gören varsa daha geniş izahata gire biliriz .
H.z Allah Hayır'da ve dogrulukta gayretimizi artırsın . İnşaAllah .

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
vesselam .

hakikidost

Rahmani kardeş sizin verdiğiniz örnekler alakasız.Bir insanı yola getirmek için uğraşmak farklı bir şey televizyon bir insan değil sonuçta, televizyonumu yola getireceğiz.Bende bir soru sorayım madem.Doktor size bir ilaç vereceğim ama bu ilacın sizi iyileştirme ihtimali % 1, zehirleme ihtimali ise % 99 dedi  siz bu ilacı alıp kullanırmısınız.Televizyonda aynı şey.Televizyonun yararı %1 se Zararı % 99.
"Biz iyi olursak her şey iyi olur..."
-------------------------------------
"Evlatlarım ! Yusuf (a.s) Züleyha\'nın İstek Ve Arzularını Terk Etti Mısır'a Sultan Oldu.sizde Nefsinizin İstek Ve Arzularını Terk Edin Dünyaya Sultan Olun."

mazlum

hakikidost .Alakasız örnek kabul etmiş sin bizim örnek'lerimizi , anlaşılan ne demek istendigini anlamamışın !

1- biz burda Tv yi savunmadık dikkatini çekerim ok !
2- o soruya verilen cevabın yanlışlıgını beyana çalıştık !
3- Sizin dediğiniz gibi Hasta olsam . tek şifa olabilecek ilaç'ta yüzde bir kurtulma şansım olsa yoksa zaten öleceksin dense , o ilacı kullanırım !

4 - Ampulü icat eden Thomas Edison , bir ğayri müslüm dolayısıyla , ben buldum ben yaptım diye böbürlenerek , bu ilim Allah'ın bir lutfu demedi ! bu elektirikten de
lagım gibi pislik aktı , bu Elektirik bir çok şer olaylarrın gelişip coğalmasına vesile oldu .

bizde bu elektiriği kullanmayalım ozaman ! biz bak dikkatini çekerim Tv hakkında henüz bir şey demedik !

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
vesselam .

hakikidost

Sizin hala verdiğiniz örnekler alakasız.Televizyonu savunmuyorum diyorsunuz herşeyi televizyonla kıyaslıyor ve herşey gibi onunda yararı yanında zararları olacak diyorsunuz.Biz bir şeyin faydalı yoksa zararlımı olduğuna bakıyoruz.Elektirik insanlar için o kadar çok fayda sağlamıştır ki saymakla bitmez.Mutlaka zararlarıda olacaktır.Televizyonun insanlara ne gibi yarar sağlamış.İnsanlar imanını ve boş vaktini almaktan başka.Televizyon ahir zaman fitnesi olarak belirtilen Deccal den bir tanesi olduğu söylenir.Deccal gibi bir fitnenin kime veya nasıl bir faydası olabilir.Hadisi şerifte "Kişi sabah evden imanlı çıkacak, akşam eve imansız gelecek, akşam imanlı yatacak sabah imansız kalkacak". Bu hadisi şerif anlatıyor herşeyi.
Benden bu kadar bu konuya başka yorum yapmayacağım
"Biz iyi olursak her şey iyi olur..."
-------------------------------------
"Evlatlarım ! Yusuf (a.s) Züleyha\'nın İstek Ve Arzularını Terk Etti Mısır'a Sultan Oldu.sizde Nefsinizin İstek Ve Arzularını Terk Edin Dünyaya Sultan Olun."

Mücteba

Alıntı yapılan: Rahmani - 03 Şubat 2011, 07:16:43
Alıntı yapılan: zaman_1453 - 22 Temmuz 2006, 00:27:27
Bir zata ...
O zaatta...

Şimdide biz soralım , bu çevap veren zata , Pisliğin içine Lağım içine , çok kıymetli bir ,
Altını askısı düşse Alıp yıkayıp kullanırmı kullanmazmı ?

Dolayısıyla bu cevabı veren , kendini çok akıllı sanan sivri zekalılardan , yeya ortalık karışrırmak amaçlı akıllıça ,pilanlı ortalıga atılmış densiz bir çevaptır .

Gerek gören varsa daha geniş izahata gire biliriz .
H.z Allah Hayır'da ve dogrulukta gayretimizi artırsın . İnşaAllah .

Altın pisliğin içine atıldığında fiziksel özelliğini kaybetmez, temizlendikten sonra kullanılabilir.
Bal ve su lağımla karıştığında fiziksel özelliklerini kaybeder ve ayrılıp tekrar yenebilir hale gelmeleri için fabrika ortamı gereklidir. Dolayısıyla karşılaştırmada hata var.
Bazı müstesna kişiler manevi salahiyetleri ile pislik, bal ve suyu ayırabilir özelliğe sahip olabilir. Fakat soruyu soran kişiyi ve insanların çoğunluğunu bu seviyede olamadığını düşünürsek, bence cevap gayet yerinde olmuş.

Peygamber efendimiz "(Ya Ebâ Rafi’!) Allah’a yemin ederim ki, senin vasıtan ile Allah’ın bir kişiye hidayet vermesi, senin için, üzerine güneşin doğup battığı her şeyden daha hayırlıdır." buyuruyor.

Bu Hadis-i Şerif'in ışığında tabiki insanların hidayeti için çalışacağız. Ama unutmamalıdır ki; hidayet hazreti Allah'tan olup biz ancak vesile olabiliriz.

mazlum

1- TV Nedir ? TV Bir araçtır , gereç degildir , bunu gereç haline getirmek, bağımlılık ve hastalık haline dönüştürmek büyük bir yıkımdır .

2- TV'de Şer varmıdır ? evet şerrin küfürün ,hayasızlıgın kumarın ,din düşmanlarının yuvasıdır
onun içindirki evlerimizde .TV bulundurmamak yerinde bir uygulama olur .

3- TV Ne gibi Zararları vardır ? Bir Ahlaki boyutuyla ,sadece Müslüm'anları degil bütün
Toplumları Ahlaki çökün tüye ve haya perdesinin yok olmasına vesile olmuştur ,

iki Zaman kaybı'dır bilhassa Müslümanın zamanı degerlidir , olur olmaz şeylerle TV kaybedilen zaman müslüman için büyük bir ziyandır .

üç sıhhat bakımından , her türlü zarar vermeye musayit bir araçtır TV , örnek Göz , beyin eklem
ve tembellik ,ayrıca bagımlılık hastalıgı , ve saymakla bitiremiye cegimiz kadar hastalıklara vesile olur ,egerki kendimizi kaptırırsak , bunlara hazır olmalıyız !

4- Bir'de TV nin Manevi açıdan verdigi zarar yanı sıra , maddi zararda verirki , oda işin cabası
Elektirik faturası ve yapabilecegimiz bir cok iş var ken tembellik ten dolayı , bir cok kazanç imkanını yitirmekte olasıdır .ve kaybettigimiz sıhat için .Dr lara harcanan paralar .

5- Peki TV nin hiçmi faydası Hayrı bakılır bir yanı yokmu ? bu soruyu  yukarda bu konuyu başlatan'nın ilk soranın sorusu olarak bakalım .

Bir Allahın kudretinden Tv vasıtasıyla acık gözle ayan beyan haberdar oldugumuz oluyor ,
bagzı programlar sayesinde .
iki saglık programları baya faydalı oluyor , belgeseller var seyredilmesi  ibret dolu .

ve istersek Tv yi Alırız hiç bir yayına bağlanmadan , kendimize ayit aylevi veya kendimizce
güzel ve düzgün hazırlanmış pogramları DVD ve ya Video yoluyla seyrede biliriz .

burdan anlaşılanda odurki bu araç gerec olmamakla beraber , istenindigi takdirde
dogru ve güzel gönde kullanıla bilir . ayrıca TV yi Elektik le bağlantısını kesersek boş bir cihazdır .

Şimdi biz size bir olay anlatalım . kendi çok yakınım olan biri otoz yaş çivarlarında oldugu bir dönemde , her türlü kötü alışkanlığa mübtela olmuş , aklına estikce sadece Cuma ve Bayram Namazlarıyla H.z Allah'a yaklaşan bir'i .

Bu kişi bir gün bize gelir , derki din bumu ya din bumu der ? Allah Allah ne dir sebebi sen nediyorsun kardeşim deriz ? ya Tv de bir program vardı ona baktım tepem attı , nedir olay hayırdır anlat ,Kardeşim dedik başladı anlatmaya .

Tv de malum prof hocalardan birini dinlemiş , ya bak adam nediyor seyrettinmi diyor bize ? bizde yok biz onlarla meşgul olmuyoruz dedim anlat hele deyince .
bu malum prof . bir program da seyircileride toplamış , genç bir kız bacak bacak üstüne atmış mini etek li bir vaziyette soru soruyor malum hocaya . Hocam ben Samsun'dan İstanbul'a Otobüs le geldim çok yorgunum , Namaz kılmak istiyom ama halim yok malum yatsı namazıda uzun ,
kılaçak halim yok nasıl yapayım diyor ?

Malum Hoca cevap vermiş, Yavrum oturarak sadeçe Farzını kılarsın Allah'a borçtan kurtulmuş olursun , sonrada yatar istirahatini yaparsın demiş .

Bizimki bunu duyunca Dellenmiş Zaten kendisine öyle herkesin kolay kolay laf anlata cagı biri degil ğadabı yüksek biri bu yakınımız , bu olayı Anlatınca biz içimizden Oh dedik bir Şükür ettik
anladıkki  bizimkine. Tarık Yıldizi Çarpmış !!! hemde Tv'e denen alet sayesinde hiç akla gelmedik beklenmedik bir şekilde.

Bu yakınımıza ya Kardeşim hani sen bu adamı cok severdin , hani bu adama toz kondurmazdın
bundada vardır bir hayır ğadaplanma dedik ama , bunun yüregine anladıkki İlahi iman Ateşinin Nuru Düşmüş , yok yok böyle din olmaz din buysa ben müslüman olmam , ben böyle görmedim Dedelerim den Ninelerim den derken ,

bu kardeşimizin Ayilesi yani Ana ve Babasıda Dininden çok uzak bir yaşantı süren bir ayile nin Cocugu olarak yetiş miş biri .
Başladı bu ben bu dini ögrenecem , bu adamanım dediginin islamla alakası yok falan diyor ,
islam bumu ? din bunun anlattıgı gibi degil diyerek Bir Feyiz Deyasına daldıki. Kardeşim bir girdiki Kapıdan Hak yolundan içeri .

Elif be'yi oyaşa kadar bilmeyen adam Kuranı Kerimi Ögrendi , Ve şimdi Aradam on onbeş sene geçti Allah yolunda Çihada cıkıyor Kuranı Kerimi Hatim üstüne hatim ekliyor Allah'u Ekber .

Hocalarla Muhabbetlere tutuşuyor ,biz bile onun bu haliyle bir hal oldugumuz oluyor. H.z Allah daim etsin İnşaAllah .

Şimdi size bir Ayet Hatırlatayım .

“Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız, hâlbuki o hakkınızda bir hayırdır. Ve olur ki, bir şeyi seversiniz, hâlbuki hakkınızda o bir şerdir.” (Bakara Sûresi, 216)

ve şimdi'de Resulullah Efendimizin bir Hadisini nakledelim .
Hz. Peygamber Efendimiz ashabıyla beraber yürürken yol kenarında bir köpek ölüsüne denk gelirler. Sahabelerden bazıları manzara karşısında Bu leş ne kadar da pis kokuyor demekten kendilerini alamazlar. Bu durum karşısında Allah Rasulünün tepkisi ise hayli farklı olmuştur Köpeğin ne güzel dişleri var! deyirek Ashabına ve bizlere , H.z Allahın yukarda aktardıgımız Ayeti
hakında güzel ve önemli uyarıcı çok Muazzan  hassasiyet olan bu olayı bize bildir miştir .

Burdan şunları anlamak gayet yerin dedir . H.z Allah Kullarını vasıta kılarak veya vasıtasız tamamen kendi kudretiyle yarattıgı her şeyde bir Hayır vardır .

Hatta Ateş Şeytanın Fıtratı ellimizi tutsak canımızı yakar , ama diyemeyizki Ateşten faydalanılmaz Ateşte hayır yoktur gibi düşünçe nekadar yersizse , Her ne kadar Şer yuvası haline gelmiş olan bu Tv de'de Hayır yoktur hiç bakılmaz diyemeyiz .
aynen Araba gibi iyi yola kullanılırsa iyi yolda gidersin . Lakin Sevgili Kardeşlerim size Şu konuda
Kesinlikle katılırım bu Tv nin Ehliyeti yok araba gibi olsun , olsada ehliyeti bu Tv yi her kişi hayır ve dogru yönde kullanamaz. Ançak Er kişinin işidir . Ve H.z Allah dilerse Şer gördüğümüz niçe şeyleri hayra vesile eder .H.z Allah bize burda anlatılmak istenen Er olmayı nasip eylesin . İnşaAllah faydalı olmuşuz dur Slm ve Saygılarla Herşeyde vardır bir Hayır .

Bir zata ...
O zaatta...

Bu benzetmenin nekadar yerinde olup olmadıgı'nı Tekrar Takdirlerinize sunarım .
Bakmak ve görmekle çok şey farklılaşır
H.z Allah Razı  olsun .

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
vesselam .

ezizhar

soruya cevap veren zatı biliyorum ve onun zamanında tvnin olmadığını zannediyorum ve cevabın biraz uydurma olduğunu düşünüyorum tabii bu benim düşüncem incesini bilemem ayrıca internet de aynı kapıya çıkmıyo mu o zaman net de kullanmayalım