Kuran-ı Kerim Öğrenme

Başlatan Letheee, 06 Mayıs 2013, 13:21:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Letheee

Öncelikle herkese Selamün Aleyküm...

Ben 19 yaşında bi gencim. Fakat bu yaşıma geldim utanarak söylüyorum ki kuran-ı kerim okuyamıyorum. Türkçesini okudum. İnandığım dinin , inandığım kitabın bana neler anlattığını anlamak için fakat bu yeterli olmuyor. Arapçasını okumak , mevlütlerde veya sohbetlerde bende ' bu duayı da ben okuyayım. ' demek istiyorum.
Elhamdülillah namazımı kılıyorum. Fakat ailem küçükken camiye yolladığında hocaların sert olması nedeniyle camiden kaçmışım. Bir daha da yollayamamışlar. Hayatımda yaşadığım en büyük pişmanlığım.

Şuan ise kuran-ı kerim öğrenmek istiyorum.
Kendim nasıl öğrenebilirim?
Öğrenemem diye önyargılarım var bunları nasıl yıkabilirim.?

Yardımcı olan herkesden şimdiden Allah razı olsun , hayırlı günler..

Tuğra

Aleyküm Selam, kendi başınıza değilde çok iyi bilenden tecvid li olarak öğrenirseniz daha iyi olur, Çok kısa sürede öğrenebilirsiniz.
〰〰〰〰🐠

frknyesilyurt

Ve Aleyküm Selam. Nerede ikamet ettiğinizi söylerseniz ağabeylerimiz daha iyi yardımcı olabilir belki de

Letheee

Çevremde ders alabileceğim kişiler var fakat sadece benim istememle olmuyor. Onlarında istekli olmaları gerekir ...

İstanbul , Avrupa yakası.

frknyesilyurt

Eğer güvenilir bir Kur'an Kursu bulabilirseniz size canla başla yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum. O yüzden ikamet ettiğiniz yeri sordum size yakın bir kurs ismi verebilirler diye.

Letheee

Dediğim gibi İstanbul  - Avrupa yakası. Kağıthane ilçesi