Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Nikah hakkında*

Başlatan cilek, 01 Haziran 2006, 11:12:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cilek

SİNİRLE NİKAH BOZULURMU ERKEK İSTEMEDEN SADECE SİNİRLE 3 KERE BOŞOL DEMİŞSE VE SONRADAN PİŞMAN OLMUŞSA :?:
AllahU EKBER

müteallim

Alıntı yapılan: "cilek"SİNİRLE NİKAH BOZULURMU ERKEK İSTEMEDEN SADECE SİNİRLE 3 KERE BOŞOL DEMİŞSE VE SONRADAN PİŞMAN OLMUŞSA :?:

nikahin sakasi yok.bos ol kelimesini hic agzina almasinlar.baska sey söylesinler.

miftah kardesimde adres göstermis bi zahmet.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Kemal-K

Selamun Aleykum...

H.Ş.Selasun cidduhunne ciddun ve hezluhunne ciddun ennikahu vettalaku verric'atu..

3 seyin ciddiside ciddi sakasıda ciddidir.Nikah Talak(Boşama) Ric'at (talaktan dönmek)

İster sinirle söylensin İster sakayla hanımı Bosamak İsteyerek 3 talak ile boş ol demek Aradki butun bağları koparır. ve hanımı ona haram olur..

Tekrar dönmenin tek bir yolu vardir tahlili Ser'i gerekir..

Sonlarını duusnmeden hareket edip ve söyledikleri sözun esiri olan kişiler meselenin cidiyetini bilmeyerek söyledikleri szölerden sonra nikahları bittiği halde aile hayatına devam ediyorlar...

Bu buyuk Bir husarandir..

Düşünmeden hareket etmemeli..

Measselam
amil Kisi Odur Ki Koya Heryerde Eser

Eseri olmayanın Yerinde Yeller Eser

Vuslat Yolcusu

Alıntı Yap

Tekrar dönmenin tek bir yolu vardir tahlili Ser'i gerekir
izah edermisiniz

Kemal-K

Selamun Aleykum Kardesim Nikah bahsini fıkıh kitablarından bakarak daha detaylı bir bilgiye sahip olabilirsiniz..

Tahlili Şer'i: yani hulle demektir...

3 Talakı Bayin ile boş Olan bir kadın Tekrar kocasına dönmek için baska birisiyle hakiki nikah altına girmeli ve o kişiyle cinsel anlamda birliktelik yaşaamlı ve bu nikah sadece eski kocasına dönme niyyeti ile olmamalı hatta evlendiği ikinci kişi o kadını boşaması için zorlanamaz..

İşte bundan sonra esine dönebilir..

Sebebi Hikmetini usulu fıkıh ve nikah bahsinden öğrenebilirisniz..

Selametle.............

Vuslat Yolcusu

Alıntı Yap
Selamun Aleykum Kardesim Nikah bahsini fıkıh kitablarından bakarak daha detaylı bir bilgiye sahip olabilirsiniz
kardesim kizmaniza gerek yok ben biliyorum ama sitemizde bilmeyen olabilir aydinlatmaniz icin sormustum tesekkürler

Kemal-K

Estagfirullah Canın Kardesim Ne haddime nasil kızabilirim Sadece detalı malumatları oradan alabileceğimizi söylemek istedim heralde siz o yazıyı sert okudunuz biraz..

Hakkını helal et can Allaha  Emanetsin :gul: