Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Kalbiniz Ne Durumda?

Başlatan İsra, 19 Şubat 2013, 06:20:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İsra

Ne vakit kelimeler kalbime doğru yürüyecek olsa,"durun !" diyorum..."Durun!Burası henüz sizin için hazır değil!"...

Neden böyle,bilmiyorum;henüz!

"Kalp",çocuk gibi.Konuşmayı yeni yeni öğrenen bir çocuk... Ne duyarsa sünger gibi içine çekiyor.Ne görürse ,rüyasında o!Ne verilirse ona ,sadece onunla besleniyor!Hiç bir şey vermezsen,ölmüyor belki hemen,lakin bir deri bir kemik...

"Kalp",çocuk gibi... Kelimeler yürüyor,ona. Hakikatler ,koşuyor... Bu,cilalandıkça parlayan Hak Aynası'na,gaflet suları sızıyor...Günah,lekeleri damlayıveriyor...Silikleşiyor görüntü...Sayrılaşıyor sesler...Bir hastalık başlıyor...Binbir hastalık başlıyor...

İnsan burnu tıkanınca doktora gidiyor da,bunca manevi hastalıkla tıkanan kalp damarlarının,manevi kalbinin can çekiştiğinin,hatta öldüğünün farkında bile olmuyor!

"İki kalp vardır ademoğlunda",diyor büyükler;biri maddi,diğeri manevî. İkisi de uyanmayı bekleyen küçük bir çocuk...Çoğu zaman ademoğlu elinde bir çomak bu iki kalpten birini karıştırırken kendini buluyor...

Ne durumda kalbimiz...
Kalbiniz ne durumda...
Ya,kalbim...

Ahret sorusu derler ya...İşte bu.

Kalbinizi kimin/kimlerin eline bıraktınız...Kimlerin insafına...Kimler hâkim kalbinize.Orada kimler var?..Ne var?...

Dudaklarınız ki ilk kalbinizden sökülür kelimeler;neler sökülüyor...Memnun musunuz duyduğunuz şeylerden... Zikir yahut gıybet...Riyâ yahut samimiyet mi sızıyor kabınızdan...

Kalbiniz temiz mi yoksa!Siz de "benim kalbim temiz" diyenlerden misiniz "elhamdulillah"!!!??

"Benim kalbim ne kadar temizlense yine de mahçubum Yaradan'ıma" .. Böyle diyenler de var;onlardan mısınız yoksa...?

Sabah akşam ne veriyorsunuz kalbinize?Gözlerinizden,kulaklarınızdan ne akıtıyorsunuz ona...Hangi diziyle,hangi sohbetle,hangi zikirle,hangi fikirle besliyorsunuz?...Cesedinizi beslediğiniz kadar besliyor musunuz,sizi sonsuz âleme taşıyacak kalbinizi...

Bakmayın siz modern,ortodoks,alternatif falanca filanca tıp otoritelerine... Kalp,insanın en büyük organıdır;içine âlem sığar!Buna rağmen kalbinizin içindekilerin değeri ,kalbinizden dışarı çıkardıklarınızın değeri kadar!Ne doluyor,ne boşalıyor kalbinizden...

Kalbiniz...
Kalbimiz...
Kalbim!...

Ne durumda!?...

D.Zehra Saraç  23/01/2013