bazı peygamberlerin ümmetlerinin''bir daha peygamber gelmez''dedikleri ayetler??

Başlatan *sade*, 30 Kasım 2012, 22:29:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*sade*

Arkadaşlar Kur'an'da da geçiyor diye hatırlıyorum.Bazı peygamberlerin ümmetleri,kendi peygamberlerinden sonra başka peygamber gelmiyeceğini düşünmüşler.Hangi ayetlerde geçiyordu bu söylediğim.Hatırlayanınız var mı?
Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzura kavuşur...

Togika

Zariyat suresi 52 ayeti;

Kezâlike mâ etellezîne min kablihim min resûlin illâ kâlû sâhırun ev mecnûn(mecnûnun).
Böylece onlardan öncekilere de herhangi bir peygamber gelince, onun hakkında da mutlaka: «Bir sihirbazdır veya bir delidir.» dediler.

Duhan suresi 14 ayet ;
Summe tevellev anhu ve kâlû muallemun mecnûn(mecnûnun)
Sonra onlar, o peygamberden yüz çevirdiler ve: «Bu öğretilmiş bir delidir.» dediler.
İnşAllah yardımcı olabilmişimdir.
Uğrunda Fedakarlık Yapamadığın Sevgiyi Boşuna Yüreğinde Taşıyıp'ta Yük Etme.

*sade*

Teşekkür ederim ama aradığım bu değil..Hani bazı peygamberlerin ümmetleri,-peygamberlerini çok sevdiklerinden dolayı olabilir- bizim peygamberimizden başka artık peygamber gelmez diye düşünmüşler..Sanki Davud (a.s) a tabi olanlardan bir kısmı son peygamber olarak düşünmüştü.Bu gibi bir kaç peygamber için aynı şey düşünülmüştü diye hatırlıyorum.Ve Kur'an'da okumuştum bu söylediklerimi..öyle hatırlıyorum.Hangi ayetlerde Cenab-ı Allah,bazı toplulukların kendi peygamberlerinden başka peygamber gelmez diye düşünüdüklerini açıklamıştı?Hangi ayetlerdeydi onu hatırlayamıyorum.

*sade*

Kur'an da görmemişim sanırım.Tekrar okudum bulamadım..Bediüzzaman külliyatını gözden geçiricem bir de.Belki de orda gördüm bilemiyorum..Eğer sorumun cevabına rastlayanlar olursa,nerden okuduklarını buraya yazarlarsa çok sevinirim.

azizistanbul

öyle bir ayet hatırlamıyorum. bilakis tam aksine ahir zaman nebisini ümmetlerine müjdeleyen peygamberlere ait haberler var.

ayrıca neyi nerden okuduğunuza dikkat edin, imani problemlere yol açabilri.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

frknyesilyurt

Alıntı yapılan: *sade* - 04 Aralık 2012, 13:32:23
Kur'an da görmemişim sanırım.Tekrar okudum bulamadım..Bediüzzaman külliyatını gözden geçiricem bir de.Belki de orda gördüm bilemiyorum..Eğer sorumun cevabına rastlayanlar olursa,nerden okuduklarını buraya yazarlarsa çok sevinirim.

Alıntı yapılan: azizistanbul - 04 Aralık 2012, 14:17:23
öyle bir ayet hatırlamıyorum. bilakis tam aksine ahir zaman nebisini ümmetlerine müjdeleyen peygamberlere ait haberler var.

ayrıca neyi nerden okuduğunuza dikkat edin, imani problemlere yol açabilri.

*sade*

Emin bir kaynaktan okuduğumu hatırladığım için bu soruyu sormuştum.Kur'an da rastlayamadım ama Bediüzzaman külliyatına bakmaya çalışıyorum.Dediğiniz doğru.Ben de o yüzden hep sağlam kaynakları okuyorum.Sağlam olmayan kaynaklara bakmıyorum bile.

osmanlı

Şahsen burda bir problem var diye düşünüyorum ve şöyle bir izahat yapmak isityorum. Belki herkesin bildiği biz mevzu ama, ahseni tekrar.... Eski ümmetlerin hepsinde; bizlerde ki gibi peygamberlerin tamamına iman şartı var, eksiksiz ve noksansız. Yani bizler son ümmet olduğumuz için Adem A.s. dan Hz. Peygamberimize dek tamamını kabul ediyoruz. Tek tek adlarını bilmesek bile. Yine, ister ilk ümmet olalım ister orta ümmetlerden olalım, aynı şekilde Adem A.s dan son peygambere dek tamamına peşinen iman etmek şart idi. Yoksa Sadece Adem A.s dan kendi devrinde ki peygambere kadar şeklinde bir iman mümkün değil. İaman esaslarında böyle bir şey yok.

Amma her ümmette sapıklar olmuş bahsettiğiniz gibi iman edenler olabilir. Ama bu zann değildir. Hali hazırda bile misalleri var. İseviler Adem As. İsa A.s dek, Yahudiler ise İsa A.s da hariç kabul etmiyorlar. Tıpkı bu şekilde o devirde de sapıklar olmuştur. Onların sapıklığı ölçü değildir.
Devrimci akıla sahip olanlar, luciferin yeni dünya düzenini yemezler...

*sade*

Oo sorum tamamen yanlış anlaşıldı.Ben,peygamberlerine iman edenlerden bahsediyorum ve kendinden önce gelen peygamberleri de tabiki kabul edenlerden ..ancak artık peygamberimizden sonra peygamber gelmez bizim peygamberimiz sondur,diye düşünenler olmuş sanırım..Yahudilerin ve hristiyanların hala öyle düşündüğünü biliyorum ama onlarınki dediğiniz gibi diğer peygamberlere iman etmek istemedikleri içindir.Benim söylediğim tekrar ediyorum peygamberlerine iman etmişler ancak içlerinden de bir daha herhalde bizim peygamberimizden başkası gelmez diye düşünmüşler.Ama onlar gelen peygamberlerine iman ettikleri için,sonra gelen peygamberlere de otomatikman iman etmişlerdir.Ancak burda bir bilgi eksiliği var.Yani geleceği görmeden peygamberimizden başka peygamber gelmez diye düşünmek elbette yanlış,Cenab-ı Allah böyle birşey söylemedikten sonra.Sanırım peygamberlerini çok sevmelerinden böyle bir yanılgıya düşmüşler.Ama yine tekrar ediyorum benim söylediğim daha doğrusu hatırladığım yahudilerin yada hristiyanların durumu değil.İsim vermek istemiyorum çünkü net hatırlmıyorum.Hz. Davud yada Hz. Zülküf olabilir.Ama emin değilim kimsenin aklında bu peygamberlerin ümmetiyle ilgili bir soru işareti kalmasın.Emin olmadığım için sorıyım dedim ama bu konu hakkında pek birşey bulamıycam sanırım.Sormadım sayın.

osmanlı

Efendim ben sizi anladım bunda bir sıkıntı yok. Lakin sıkıntı şurda; Rasülümüzden önce asla ve asla (en büyük kasemle söylüyorum bunu) hiç bir peygamber ben sonuncuyum dememiş.(Diyemezde) Bana ve ahir peygambere iman edin şeklinde şahadet ettirmiştir. Bunda şüpheniz olmasın. Çünkü asl olan "peygambere iman akidesi" zedelenir.
Ama bir yerlerde okumuş olabilirsiniz eyvAllah. Ama kim demişse yanlış demiştir. Hiç bir peygamber kendisi ben sonuncuyum dememiş bilakis ahir peygambere/lere peşinen iman ettirmiştir. Kendinden öncekileri kabul etmekle beraber.

3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 81. Ayeti Celile Meali
Hani, Allah peygamberlerden, "Andolsun, size vereceğim her kitap ve hikmetten sonra, elinizdekini doğrulayan bir peygamber geldiğinde, ona mutlaka iman edeceksiniz ve ona mutlaka yardım edeceksiniz" diye söz almış ve, "Bunu kabul ettiniz mi; verdiğim bu ağır görevi üstlendiniz mi?" demişti. Onlar, "Kabul ettik" demişlerdi. Allah da, "Öyleyse şahid olun, ben de sizinle beraber şahit olanlardanım" demişti.

Neyse bizde bi araştıralım kim nerde nedemiş.

osmanlı

Evet bu olabilir aradığınız belki;

40. Sure (Mü'min Suresi), 34. Ayet Celile Meali

Andolsun, daha önce Yûsuf da size apaçık deliller getirmişti de, onun size getirdikleri hakkında şüphe edip durmuştunuz. Daha sonra o ölünce de, "Allah ondan sonra aslâ peygamber göndermez" demiştiniz. İşte Allah aşırı giden şüpheci kimseleri böyle saptırır.

Başka da bulamadım.

*sade*

Alıntı yapılan: osmanlı - 06 Aralık 2012, 18:56:47
. Hiç bir peygamber kendisi ben sonuncuyum dememiş

Elbette hiç bir peygamber ben sonuncuyum dememiştir.Ben onların ümmetlerinin öyle düşündüğünü söyledim.Haşa peygamberleri de öyle düşünmüş demedim!

Alıntı yapılan: osmanlı - 06 Aralık 2012, 19:14:07
Evet bu olabilir aradığınız belki;

40. Sure (Mü'min Suresi), 34. Ayet Celile Meali

Andolsun, daha önce Yûsuf da size apaçık deliller getirmişti de, onun size getirdikleri hakkında şüphe edip durmuştunuz. Daha sonra o ölünce de, "Allah ondan sonra aslâ peygamber göndermez" demiştiniz. İşte Allah aşırı giden şüpheci kimseleri böyle saptırır.

Başka da bulamadım.

ah evet bu ayetti galiba çok teşekkürler.Demek Hz. Yusuf için demişler.Aslında başka peygamberlere bakmıştım ararken aklıma Hz. Yusuf için deniceği aklıma gelmemişti.Aradığımı buldum sonunda teşekkürler.Elbette bu düşünceleri çok yanlış ama bazı peygamberler için sondur diye düşünmeleri bana tuhaf gelmişti sadece.