Ceptelefonunda kayitli ayet ve hadisler

Başlatan 61koeroglu61, 23 Mart 2006, 00:25:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

61koeroglu61

Ceptelefonunda kayitli ayet ve hadisler, bulunuyor veya flak animasyon var  peki ala bunlarin nasil muhafaza edilmesi gerekir  veya telefon sesi olarak  cagri yapmasi ne derece uygundur yardimci olursaniz sevinirim :?:  :?:  :?:
(Kıyamet günü) insan kardeşinden , anasından , babasından , karısından, çoluğundan, çocuğundan kaçacak.O gün herkes kendi derdine düşecek.”( Abese suresi/34-37)

müteallim

Alıntı yapılan: "61koeroglu61"Ceptelefonunda kayitli ayet ve hadisler, bulunuyor veya flak animasyon var  peki ala bunlarin nasil muhafaza edilmesi gerekir  veya telefon sesi olarak  cagri yapmasi ne derece uygundur yardimci olursaniz sevinirim :?:  :?:  :?:

telefonun icersinde kalmasinda bir zarar yok . fakat ayet ve hadisi serif gibi seylerin ses cagrisi yapilmasi hürmetsizlik olacagindan dogru bulmuyorum.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

mustantık

Alıntı yapılan: müteallim - 23 Mart 2006, 00:57:31
Alıntı yapılan: 61koeroglu61Ceptelefonunda kayitli ayet ve hadisler, bulunuyor veya flak animasyon var  peki ala bunlarin nasil muhafaza edilmesi gerekir  veya telefon sesi olarak  cagri yapmasi ne derece uygundur yardimci olursaniz sevinirim :?:  :?:  :?:

telefonun icersinde kalmasinda bir zarar yok . fakat ayet ve hadisi serif gibi seylerin ses cagrisi yapilmasi hürmetsizlik olacagindan dogru bulmuyorum.
hocam bende buna katılmıyorum ayetveya hadisi şeriflerin telefonda kalması sakıncalı diye düşünüyorum neden? çünki telefonla her yere girilip çıkılıyor ayrıca belden aşağıda indiriliyor belki fetva yönüyle birşey yoktur çünki görünmüyor  ancak takva yönüyle Ayet-i kerime: Kim Allahın şeairine ta'zim ederse bu kişilerin takvasındandır. Ayetice uygun olmadığını hatta yüce Osmanlı İmparatorluğunun nasıl Altı asır hükümran olmasının sebebin hepimiz biliyoruz diye düşünüyorum.
Sana gerekli olmayan şey hakkında konuşma. İster akıllı, ister akılsız hiç kimseyle münakaşa etme. Ve kardeşini, anılmandan hoşlandığın şeyle an.
(Abdulah ibn-i Mes’ud)

Lika

Birde cep telefonlarındaki Kâbe-i Şerif ve Kutsal mekanların fotoğraflarının bulunması meselesi var...Sanırım bu da hürmete aykırı bir durum değil mi?
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

mustantık

Ayet-i kerime de geçen 'Allah'ın şiarı' kelimesinin içine tabiki kabe-i şerif  de giriyor tabiki. 
Sana gerekli olmayan şey hakkında konuşma. İster akıllı, ister akılsız hiç kimseyle münakaşa etme. Ve kardeşini, anılmandan hoşlandığın şeyle an.
(Abdulah ibn-i Mes’ud)

zambak313

Hmm güzel soru hakikaten bunlara dikkat etmek gerek...
Çocuk olsam yeniden..
Bir tek düştüğüm için acısa içim.. Kalbim; çok koştuğum için çarpsa sadece...