Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

evrimden hayata....

Başlatan nimesay, 02 Mayıs 2012, 14:05:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nimesay

Merhaba,
Çalıştığım şirkette evrim teorisine inanan ve buna inanmadığımız için cahillikle aşağılandığımız çalışma arkadaşım var. Eminim çevremizde bunlardan çokça vardır. Fakat kimseyle din konusuyla ilgili tartışmaya girmediğim için fark edemiyorum. Biliyorum ki kendi doğruları kendilerine…
Fakat uzun uzadıya değil ama insanlara birkaç çift laf etmeyi, söylediklerini çürütmeyi çok isterdim. Ama bu donanıma sahip biri değilim. Hâlbuki elimden kitap düşmez. Kitap kurdu olarak tanınırım. Fakat söyleyecek ya da kanıtlayacak ne bir ayet, ne bir hadis bilgim var. Zaten okuduklarımı bile çok hızlı unutan ve okuduktan sonra üzerine düşünmeyen, bir kitaptan bir kitaba atlayan bir insanım. Belki kaybım bu yüzdendir…
Sadece ben değil benimle aynı fikirde olup ta, fikirlerini söyleyerek bunu kanıtlayabilecek çevremde yok.
Çok sığ yaşayan ve çevremin de aynı sığlıkta yaşadığını düşünen biriyim. Ve karşıt düşüncelerin karşısında kendi sığlığımda boğulduğumu hissediyorum.
Diyorum ki okuduklarım ne işe yarıyor. Ya da ne çıkarıyorum okuduklarımdan.  Hayatın gerçeklerinden kaçış,düşünceleri boşaltmak.. Belki düşünce tembelliği…
Niye yazdım bunu şimdi…Bir silkelenmek kendime gelmek niyetim. Ama nereden nasıl başlayacağımı bilememek de en büyük problemim. Belki birisi yol gösterir,ya da bir kelime harekete geçirir belki…
Ya da hayat aynı sığlıkla devam eder benim için….
Yumuşak başlıysam sanmaki uysal koyunum,kesmeye gelir ama çekmeye gelmez boynum.

Mücteba

Alıntı yapılan: nimesay - 02 Mayıs 2012, 14:05:25
Merhaba,
Çalıştığım şirkette evrim teorisine inanan ve buna inanmadığımız için cahillikle aşağılandığımız çalışma arkadaşım var. Eminim çevremizde bunlardan çokça vardır. Fakat kimseyle din konusuyla ilgili tartışmaya girmediğim için fark edemiyorum. Biliyorum ki kendi doğruları kendilerine…
Fakat uzun uzadıya değil ama insanlara birkaç çift laf etmeyi, söylediklerini çürütmeyi çok isterdim. Ama bu donanıma sahip biri değilim.
...

İman etmemiş birine hangi delili getireceksiniz. Hiç cevap vermeyiniz; canınızı da sıkmayınız.
İlim, amel, ihlas muhteşem üçlüsüne sarılıp ilimiyle amil olanlardan olmaya gayret gösteriniz.

Alıntı yapılan: nimesay - 02 Mayıs 2012, 14:05:25
...
Hâlbuki elimden kitap düşmez. Kitap kurdu olarak tanınırım. Fakat söyleyecek ya da kanıtlayacak ne bir ayet, ne bir hadis bilgim var. Zaten okuduklarımı bile çok hızlı unutan ve okuduktan sonra üzerine düşünmeyen, bir kitaptan bir kitaba atlayan bir insanım. Belki kaybım bu yüzdendir…
Sadece ben değil benimle aynı fikirde olup ta, fikirlerini söyleyerek bunu kanıtlayabilecek çevremde yok.
Çok sığ yaşayan ve çevremin de aynı sığlıkta yaşadığını düşünen biriyim. Ve karşıt düşüncelerin karşısında kendi sığlığımda boğulduğumu hissediyorum.
Diyorum ki okuduklarım ne işe yarıyor. Ya da ne çıkarıyorum okuduklarımdan.  Hayatın gerçeklerinden kaçış,düşünceleri boşaltmak.. Belki düşünce tembelliği…
Niye yazdım bunu şimdi…Bir silkelenmek kendime gelmek niyetim. Ama nereden nasıl başlayacağımı bilememek de en büyük problemim. Belki birisi yol gösterir,ya da bir kelime harekete geçirir belki…
Ya da hayat aynı sığlıkla devam eder benim için….

Her kitap okunmaz, kitap okumak için iyi bir seçim yapmak gerekir. Kitap okurken mutlaka altı çizilecek satırlar vardır.“Kitabı çizmekten sakınmayın. Bir kitaptaki cümlelerin altının çizilmesi bilginin tasnif edilmesidir. Bir kitabı, önemli olan cümlelerin altını çizerek okuyun. Altını çizdiğiniz satırlardan bir seçme hazırlayarak size özgü olan defterlere onları yazın ve zaman zaman açıp onları okuyun.”

http://www.sadakat.net/forum/dunya_ilimleri/okumak_bir_tur_yuzlesmektir-t54583.0.html

Elinizdeki tüm kitab listesini yenileyiniz. Roman ve populer kültür kitaplarından uzak durunuz.
Sadakat bu konuda size yardımcı olacaktır.

http://www.sadakat.net/forum/tavsiye_kitaplar-b17.0/
http://www.sadakat.net/forum/tavsiye_kitaplar/tavsiye_kitaplar-t42858.0.html;msg241250#msg241250

nimesay

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim....
Yumuşak başlıysam sanmaki uysal koyunum,kesmeye gelir ama çekmeye gelmez boynum.