Sigaraya tovbemi 2 defa bozdum, Sigara haram mi ???

Başlatan speed_loverr, 28 Kasım 2011, 19:11:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

speed_loverr

Sevgili arkadaslar, benim durumum karisik.  Sigaraya tovbe ettim sonra birkac ay sonra yine basladim ama icimde bir s1k1nt1 olustu ve yine tovbe ettim, ama internette okudugum uzere bir hadis veya kuran'da tutun icin haram mi degil mi diye bir sey gormedigim uzere sand1m ki ben bosa tovbe etmisim ve birkac sigara icitim(icime cekmemeye ugrastim). Lutfen ne yapacagimi soyleyin, cunku sigara haramdir diye bir kan1t yok ama vucuda zarar veriyor diye bahazi din adamlari haramdir diyorlar. Eski alimler diyor ki sigarayi vucuda ve akla zarar vermeyecek sekilde ve miktarda kullanmak HARAM DEGILDIR.  Bunlari ogrendim ama tovbemi bozmus oluyor muyum, cunku SIGARAYI ICIME CEKMIYORUM, ve o'nu vucuda zarar vermek icin kullanmiyorum ? Lutfen cevaplayin

Mücteba

fazıl14

Şu halde sigara içmek manen ve madden muzırdir, haramdır. Haram Allah (C.C.)'ın nehyettiği emirdir. Ona musır olanlar, emrine isyan ve muhalefet edenlerdir. İş bu neticeye müncer olur. Yevmiye 25-30 sigara içenler günde bu sebeble Allahu Tealaya 25-30 defa muhalefet ediyor haram irtigab eyliyor demektir.
"El-mücâhid fî sebîlillâh, el-müştâk ilâ cemâlillâh, hüve ünvânüküm"

("Ünvanı: Cemal-i ilâhiye âşık, Allah yolunda mücahit")

"İtikaden Ehl-i Sünnet, Amelen Hanefi, Meşreben Nakşî-yi Müceddidî"

müteallim

Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

mazhar

Avrupalıların tütün içmeyi onun tedavi edici özellikleri olduğuna inanan Amerikan Kızılderililerinden öğrendiklerini...

16. yüzyılda tütünün Avrupa'ya tibbî faydaları olan bir madde olarak tanıtıldığını, tütünün zararlı etkilerinin ancak 1950'lerde kanıtlanıp kamuoyuna açıklandığını...

Dünyada sigaradan kaynaklanan toplam ölümlerin 1995 yılında 2.5 milyon kişi olduğunu... Bu rakamın 2050 yılında 12 milyona ulaşmasının beklendiğini...

1990 yılında Amerika'da 20 bin kişi uyuşturucudan ölürken 400 bin kişinin de sigaradan öldüğünü...

Her sigaranın, bir tiryakinin hayatının 5.5 dakikasına mal olduğunu...

İngiltere'de bütün sigara tiryakilerinin yarısının sigara kullanımından dolayı öleceklerini...

Biliyor muydunuz?
halisece.com