Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Hristiyanlıkta Laiklik Ve Tesettür

Başlatan izmirli, 29 Ocak 2008, 01:31:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

izmirli

Ergenekon Operasyonu gündemi bile Türban tartışmalarını kapatamadı. Konu en son geldi ve LAİKLİK üzerine Rejimin tehlikeye düşeceği yönünde ki açıklamalara dayandı.

Bu görüşler üzerine bende küçük bir katkıda bulunmak istedim doğrusu. Kendimize Medeniyetini örnek aldığımız Avrupa' nın dini nedir bilmeyenimiz var m ?

Yok sanırım !

HRİSTİYANLAR ... Diğer deyime Nasaralar !!

Acaba sizce Hristiyanlıkta Örtünme var mıdır ?

Eğer varsa O zaman Ülkemizde Laik Rejim Tehlikede değildir !

Eğer böyle bir şey yoksa; Ordu derhal yönetime el  koymalı. EHavariyundan Saint Paul' ün Ahdi Cedit (Yeni Antlaşma)' te bu meseleye air bazı hükümler vardır.

Eğer bir kadın örtülü değilse, saçlarını da kessin. Çünkü kadın için saçları kesik yahut traşlı dolaşmak ayıp ise ÖRTÜNMESİ lazım gelir. *

Demek ki; Laikliği ve Medeniyeti rehber edindiğimiz AVRUPA' nın inançlarında Örtünme olduğuna göre ülkemizde REJİM tehlikesi YOK demektir.

Evet aynen böyle diyor ve daha ileri giderek böyle bir korkunun yersiz, sözlerin saçma olduğunu iddia edebiliyorum.

Nasıl mı ?

Onların kendi sözleriyle tabi ki ...

Rahip Michart diyor ki ; Hristiyan Milletler için utanılacak bir husus, dini hoş görüyü kendilerine Müslümanların öğretmiş olmalarıdır. **

Yani şimdi onlar bu giyim ve kuşamda kendi aralarında hoş görülü olmalarını bizden öğrendiklerine göre, bizde medeniyet anlamında onları rehber ediniyoruz.

Netice; açık...

Rejim adına DON KİŞOT olmaya gerek yok.

Bu yukarıda yazılanlar ilim ve siyaset açısından dayanaklar.

Halk açısından baktığımız da konuya ne görüyoruz ?

Siyasilerin Rejim ve Şeriat geliyor gibi tuzlanmış sloganlarına milletin aldırmadığı ortada. Aksi halde bu milleti tutmak mümkün olurmuydu hiç ?

Kısaca; Şeriat anlamında Yönetim OSMANLI ile sona ermiştir ve bir daha gelmeyecektir. Bu bir iddia değil Hadisi Şerif tercümesidir.

* La Sainte Bibte Louis Segont' un Yunancasından. Ahdi Cedit Syf 185.

** Aslı Voyages Religieux en Orient olan kitap. Yazılı bölümün tercümesi için Metin Bey'e teşekkürler.

Kaynak : http://www.sonsayfa.com/author_article_detail.php?id=3810
ALAN konuşup küçültme KENDİNİ

mazhar

Alıntı YapKısaca; Şeriat anlamında Yönetim OSMANLI ile sona ermiştir ve bir daha gelmeyecektir. Bu bir iddia değil Hadisi Şerif tercümesidir.

Verilen link açılmıyor. yukarıda bahsedilen Hadis-i Şerif nerede geçiyor..?