Aklıma Takılanlar *

Başlatan muallim, 12 Ağustos 2005, 17:55:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muallim

bu soruları kafamdan uretmiyorum. Gunluk olaylarda konusmaların içerisinde boyle sorularla muhatab oluyoruz. Kısmen de olsa cevab veriyoruz ama karsımızdaki mutmain olmuyor. sizlerin goruslerini de almak ve daha guzel bir cevab vermek niyetindeyim.

Bu soruların tartısılması ile belki de sizlerin de bu tur sorularla karsılasma ihtimallerinde guzel bir cevab verme imaknı hasıl olacaktır kanısı bende hasıl oluyor.

Sizce dogru mu dusunuyorum. Yoksa bu tur konulara hiç girmemek mi gerekiyor?
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

Vuslat Yolcusu

inan kardesim bu soruyu son zamanda az düsünmedim degil.benden mert cikip yazdinya Allah razi olsun.insaAllah abdullahlardan biri bu soruya cevap yazarak bizi aydinlatir. :oops:  :x

muallim

sizlerin bir konu hakkında ciddi yorumlarını alamak istiyorum....

insanlıgın atası Hazreti adem ve Hazreti Havvadır. Hazreti Adem yaratılırken cenabı mevla ona butun isimleri oğretmiş ve meleklerle birlikte isimleri soylemesini ifade etmiştir. (Bakara suresinde gecen yaratılıs kıssası.)

Simdi burada soyle bir soru soruldu bana. Hazreti Adem tek bir lisan uzere mi yaratılmıştır. yani konustugu bildiği dil tekmidir. Eğer tek ise bugun binlerce dil ve lehcenin nasıl olustugunu belirtiniz....

yok eger hazreti Adem butun dilleri bilerek dunyaya gelmişsse ki olabilir peygamberdir o halde bazı cocuklarına farklı diller öğretmiş bazılarına da farklı dil öğretmiştir. burda da su akla gelir.

Hazret adem ve cocukları arasında iletişim hangi dil uzere olmuştur. baska dillerin bilinmesiyle bir dil uzerine yogunlasma olmamısmıdır. yoksa milletler cogaldıktan sonra bunlar farklı farklı bolgelere gocerek dilleri farklılasmış ve iletişim yok mu olmuştur.

eğer boyle bir olduysa bundan sonra diller farklı olmuştur ta ki Nuh As kadar peki bu noktada Nuh As zamnında gemiye binenler sayılı kişiler oldugundan bunların anlasması tek dil uzere olması ihtimali akla gelir.

bu acıklamalardan sonra kısaca meramımı ozetlemek gerekirse bugun dunyada var olan o kadar dilin kaynagı kime nasıl dayanmaktadır. cevre sartlarına gore dil değişiklik yapabilir mi. Kaynagın bir oldugu (h.z Adem ve sonrasında Nuh as) dikkate alınarak cevab bekliyorum...
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]