Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Nicin Müslüman oldum

Başlatan selcuklu, 20 Ağustos 2011, 04:26:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

selcuklu

Ben meşhûr bir âilenin kızıyım ve kocam da meşhûr ve mühim bir kimsedir. Niçin Müslüman olduğumu suâl edenlere, Müslümanlık nûrunun ne zaman rûhuma doğduğunu katî olarak bilmediğimi söylerim. Bana, sanki her zaman Müslümanmışım gibi geliyor. Bu da, hiç acayip bir şey değildir. Zîrâ Müslümanlık, tabiî ve hak bir dindir. Her çocuk, Müslüman olarak doğar.
Bütün dinleri birbiri ile mukayese edecek olursanız; bunların en mükemmeli, en tabiî, en mantıkî olanının, İslâmiyet olduğunu derhal görürsünüz. Müslümanlık sayesinde, dünyanın birçok müşkül meseleleri kolayca hâl olur ve insan sulh ve sükûnete kavuşur. Müslümanlık, insanların günâhkâr olarak doğduğunu ve dünyada keffâret vermeleri îcâb etdiğini hiç bir zaman kabul etmez. Müslümanlar, bir olan Allahü teâlâya inanırlar. Onların nazarında Mûsâ, Îsâ ve Muhammed Mustafa "salevâtullâhi teâlâ aleyhim ecma'în", bizim gibi insanlardır. Allahü teâlâ, onları, insanlara doğru yolu göstermek için, Peygamber olarak seçmiştir. Tevbe etmek, af dilemek, duâ etmek için, Allahü teâlâ ile kul arasında hiç kimse yoktur. Biz ancak kendi yapdığımız işlerden dolayı mesûlüz.
Müslüman, bu dünyayı halk eden Allahü teâlânın emirlerine uyan, bütün varlıklarla sulh ve selâmet içinde yaşayan kimsedir.                                                

Lady Zeyneb Evelyn Colombold (İngiliz) - Herkese Lâzım Olan Îmân