Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Nanomatik çamaşır topu kullanan var mı?

Başlatan Mücteba, 09 Ağustos 2011, 03:42:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mücteba

Sağlığımıza ve çevremize verdiği zararlarını bildiğimiz halde özellikle hanımlar, iyi temizlediği için deterjandan vazgeçemiyor. Bir süredir nanomatik isimli çamaşır topunu takip ediyorum. İnternet ortamında kısa çaplı bir araştırma yaptım. Bazıları çok memnun olduğunu söylüyor, bazıları çok pişman olduğunu. Piyasada değişik isimler altında satılan ucuz ve taklit ürünler de mevcut.

Bu ürün hakkında görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.

duha

bende ilk dega duydum kullanan varsa gerçektende fikirlerini merak ettim :)
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

selcuklu

hocam ben duydum memnun olanlar var birde tasarruf bakimindan tasarruflu diyorlar

Tuğra

İlk kez duydum  +=)

Dalin'in lavantalı doğal granül sabunu kullanılıyor bizde, alerji hastaları için iyi bir seçim, yumuşak temiz ve hafif kokulu oluyor..

〰〰〰〰🐠

Mücteba

İlgili ürün hakkında bilgisi olan yokmudur forumda.

Günbatımı

Teyzem almak için aramış ve bir kaç soru sormuş. Sonuçta, özellikle beyaz çamaşırlarda leke çıkarma ve beyazlatma konusunda garanti vermemişler, o da almaktan vaz geçmiş.
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

İsra

Alıntı yapılan: Mücteba - 09 Ağustos 2011, 03:42:54
Sağlığımıza ve çevremize verdiği zararlarını bildiğimiz halde özellikle hanımlar, iyi temizlediği için deterjandan vazgeçemiyor. Bir süredir nanomatik isimli çamaşır topunu takip ediyorum. İnternet ortamında kısa çaplı bir araştırma yaptım. Bazıları çok memnun olduğunu söylüyor, bazıları çok pişman olduğunu. Piyasada değişik isimler altında satılan ucuz ve taklit ürünler de mevcut.

Bu ürün hakkında görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.

benimde bir ara ilgimi çekmişti ama çevemde kullanan kimse olmadığı için sadece tv deki ve netteki bilgilerle yetindim.

Tuğra'nın dediği gibi doğal granül sabun tercih edilebilir

Mücteba

Cevaplar için teşekkür ederim.

Kullanıp tecrübe eden birinin düşüncelerini alsak iyi olacak.

harehare

ben iki aydır kullanıyorum çok memnunum hepinize tavsiye ederim en azından deterjanlarla çevreye ve doğaya zarar vermiş olmuyorum . Sonuçta hepimiz çevremizide kendimizide korumakla yükümlüyüz. Benimde alırken şüphelerim vardı ama şimdi ne deterjan ne yumuşatıcı kullanmadım.

Tuğra

Topun dış yüzeyinin ham maddesi nedir acaba? Plastiğe benziyor,ayrıca suyun kimyasını değiştirerek temizlediği yazıyor.. ne kadar sağlıklı tartışılır.. suya sabuna değmek tabiri daha hijyen görünüyor
〰〰〰〰🐠

mardin

dün memurlar nette okudum pazarlamasını yaptıgını söyleyen kişi zorla kakalayıp sattıklarını yazıyordu....
ibadetin eftali devamlı olanıdır.

efsanef

evet kesin bir cevap olsa boşu boşuna detarjanlara para ödemesek acizane sabmatik sabun tozu kullnıyorum oda renklilerde yıkamadan sonra leke bırakıyor

fairman

Nanomatik çamaşır yıkama topu ve bulaşık pedinden kesinlikle uzak durun. ben ikisinide aldım ve hiç bir temizleme
etkisi olmadığını gördüm. ayrıca kirece karşıda hiç bir etki göstermiyor.bunun üzerine ürünleri iade etmek istediğimi
söyledim ve dediler ki kullanılmış ürünü almıyoruz bunun üzerine bende kullanmadığımı söyledim ve yetkili kişiye ulaş
mam bile günler aldı. yetkili kişi ürünü iade almamak için çok uğraştırdı beni. denemeden nerden biliyorsun ürünün işe
yaramaz olduğunu dedi. bende satış sözleşmenizde denenmiş ürünü geri veremeyeceğim yazıyor bu sebepten ve ürününüzün
işe yarar olmadığını düşündüğümden kullanmak istemiyorum ve paramı geri almak istiyorum dedim. uzun uğraşlar ve tüketici
makemesine şikayette bulunacağımı söyledikten sonra, iade almayı kabul ettiler. kargoyla yolladım ve paramın bana ödenmesi
bir ayı buldu. bu sürede çok kere aramak ve sıkıştırmak zorunda kaldım. bu ürünleri iddia ettikleri avantajlardan ötürü
ve İkbal Gürpınar hanıma güvendiğim için almıştım. fakat bu iyi bir ders oldu. bu ülkede kimseye güvenilmez. bunlar
tamamen sahtekar ve insanların paralarını işe yaramaz bir plastik top vererek çalıyorlar. denememi de şöyle anlatayım:
60 derece sıcaklıkta ve her zamanki kullandığım deterjanın 1/3 ini koyarak yıkama yaptım. çocuğumun kakasıyla az kirlenmiş
çamaşırının aynen kaldığını, beyazların beyazlamadığını yani hiç temizleme etkisi olmadığını gördüm.yani deterjansız temiz
lik diye birşey söz konusu değil ve olamaz. zaten bu hileye düştükten sonra konu hakkında araştırma yaptım ve wikipedia'a
da bu çamaşır topları hakkında yazılmış ingilizce bir makale buldum(http://en.wikipedia.org/wiki/Laundry_ball).
özet olarak orada diyorki: bazı kişiler bilimselmiş gibi iddialar ve açıklamalar ileri sürerek(bunların bazıları yalan
bazılarıda gerçek olsa bile çamaşır temizleme üzerine etkileri yok) bu toplarla temizlik yapılacağını söyleyip bir
kandırmaca yapıyorlar.Dünya ticaret örgütüncede sahte iddialarından ötürü bu topları satan bazı firmalar cezalandırılmış
ve kapatılmış.Kısaca sadece nanomatik değil bu tip yıkama topu vs. ürünlerden kesinlikle uzak durun aksi takdirde
paranızı boşa harcamış olacaksınız.ben bu metini insaniyet namına yazmak ihtiyacı duydum.başkalarıda benim yaşadığım
sıkıntıyı yaşamasın ve bu sahtekarlara paralar kaptırılmasın...

orjinal

bizi uyardığınız için çok teşekkür ediyorum.

azizistanbul

Alıntı yapılan: harehare - 17 Ağustos 2011, 20:26:23
ben iki aydır kullanıyorum çok memnunum hepinize tavsiye ederim en azından deterjanlarla çevreye ve doğaya zarar vermiş olmuyorum . Sonuçta hepimiz çevremizide kendimizide korumakla yükümlüyüz. Benimde alırken şüphelerim vardı ama şimdi ne deterjan ne yumuşatıcı kullanmadım.

ilk mesajlarda  ; bilgisayar başında bekleşen, bekleşipte googlede ürününün adını durmadan aratan. Leht'te veya alayhte yazılara anında mesaj yazan  hayalime düşer
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ