Haberler:


X adresimiz

Ana Menü

Cidal ve Mira

Başlatan mazlum, 30 Haziran 2011, 16:51:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mazlum

CİDAL MİRÂ BÖLÜMÜ

1131 - Ebu Ümâme (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Bir kavm, içinde bulunduğu hidayetten sonra sapıttı ise bu, mutlaka cedel sebebiyle olmuştur."

Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bunu söyledikten sonra, delil olarak) şu âyeti okudu: "Onlar: "Bizim tanrımız mı yoksa O mu daha iyidir?" dediler. Sana böyle söylemeleri, sırf tartışmaya girişmek içindir. Onlar şüphesiz münakaşacı bir millettir" (Zuhruf 58).

Tirmizî, Tefsir, Zuhruf, (3250); İbnu Mâce,Mukaddime 7.

1132 - Yine Ebu Ümâme (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kim haksız olduğu bir münakaşayı terkederse kendisine cennetin kenarında bir ev kurulur. Haklı olduğu bir münâkaşayı terkedene de cennetin ortasında bir ev kurulur."

Tirmizi, Birr 58, (1994); Ebu Dâvud, Edeb 8, (4800); İbnu Mâce, Mukaddime 7, (51); Nesâî, Edeb (6, 21).

1133 - Ebu Hüreyre (radıyAllahu anh) hazretleri anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular: "Kur'an hakkında münakaşa küfürdür"

Ebu Davud, Sünnet 5, (4603).

1134 - Hz. Aişe (radıyAllahu anha) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Allah'ın en ziyade buğzettiği erkek, şiddetli düşmanlık yapan hasımdır."

Buhari, Ahkâm 34, Mezâlim 15, Tefsir, Bakara 37; Müslim, İlm 5, (2668); Tirmizî, Tefsir, Bakara, (2980); Nesâî, Kadât 33, (8, 247, 248).

1135 - Hz. Ebu Hüreyre (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Biz kader hususunda münâkaşa ederken Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) çıkageldi. Öylesine kızdı ki, öfkenin hâsıl ettiği kızıllıktan, yüzünde sanki nar taneleri ortaya çıkmıştı. Bize şöyle çıkıştı:

"Bununla mı emredildiniz, yoksa ben size bunun için mi gönderildim. Bilin ki, sizden öncekileri, dinî meselelerdeki münâkaşalarını çokluğu ve peygamberleri hakkında düştükleri ihtilafları helâk etmiştir."

Bir rivayette şu ziyade mevcuttur: "Kader hususunda münakaşa etmemeniz için yemin verdim. "

Tirmizî, Kader 1, (2134); İbnu Mâce, Mukaddime 10, (85).

1136 - İbnu'l-Müseyyeb (rahimehullah) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) ashâbının (radıyAllahu anhüm) arasında otururken, bir adam Hz. Ebu Bekir'e hakaretâmiz sözler sarfederek cefa verdi. Ancak Hz. Ebu Bekir (radıyAllahu anh) adama karşı sükût etti. Adam ikinci sefer aynı şekilde hakaret ederek eziyet verdi. O yine sükût etti. Adam üçüncü sefer de eziyet verince Hz. Ebu Bekir (adama hak ettiği cevabı vererek) intikamını aldı. Bunun üzerine Hz. Peygamberimiz (aleyhissalâtu vesselâm) hemen kalktı. Hz. Ebu Bekir:

"Ey Allah'ın Resûlü, yoksa bana darıldınız mı?" diye sordu.

"Hayır"dedi. "Ancak semadan bir melek inmiş, sana söylediklerini tekzib ediyordu. Sen intikamını alınca melek gitti, şeytan oturdu. Bir yere şeytan oturdu mu ben orada duramam. "

Ebu Dâvud, Edeb, 49 (4896, 4897).

1137 - İbnu Abbas (radıyAllahu anhümâ) hazretleri şöyle buyurmuştur: "Kardeşinle münâkaşa etme, zîra münâkaşanın hikmeti anlaşılmaz, sıkıntısı eksik olmaz, tutamayacağın bir vaadde de bulunma."

Rezîn ilavesidir.
Kaynak .Sadakat Kütüp Hanesi .Kütübü Sitte
Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .

mazhar

Güzel bir paylaşım yapmışsınız,Allah razı olsun.

Alıntı yaptığınız bu yazı da kullanılan,   "Bizim tanrımız mı yoksa O mu daha iyidir?" Tırnak içine alınmış bu kelimede geçen'tanrı' neden kullanılmış ! anlayamadım  muhtemelen tercüme hatası...bildiğim kadarı ile ayeti kerimelerde o kelime kullanılmamıştır.ilahlar diye geçiyor...

mazlum

#2
Hassasiyet'inizden dolayı tşk ler . Hz Allah Cümle'mizden Razı olsun İnşaAllah.

Bu Ayeti kerimede dikkat edilirse !  "Onlar: "Bizim tanrımız mı yoksa O mu daha iyidir?" dediler. yani bura onların ifadederi söz konusudur, ve onlar denilen topluluk tapmakta oldukları ateş put vs , ya İlahlar ve ya tanrı ifadesini kullanırlardı , burdada onların ifadesinin acık bir göstergesi olarak tanrı diye aks ettirilmesi . tercüme hatası olarak yorum'lanmamalı , lakin İlah olan Rabbimiz bir olan  Hz . Allahdır , ilahlar ve tanrılık söylemi hiç bir şekilde Müslümanlar için gecerli degildir , İlahlar veya tanrı tanrılar ifadesininde , sonucta Onlara ayit bir söylem olmakta .

İnşaAllah faydalı olabilmişizdir .

43-Zuhruf

58 - Onlar dediler ki: "Bizim ilâhlarımız mı daha hayırlıdır, yoksa İsâ mı?" Bu misâli sırf seninle tartışmak için ortaya attılar. Doğrusu onlar çok kavgacı bir topluluktur.


Bu nu yazmayı istememiştim , lakin olaki  biri okurda ,kafası karışabilir düşün çesiyle yazmayıda uygun gördük ,
İllahları tanrı diye yazmak neden ? bizim kanatimiz odurki bunu bu gönde yazmak beyan etmek , kendinde zarureti görmüştür yazar ,
İlahı İllahlar olarak. Hz Allah Kuran'ı keriminde zikretmiş , lakin Kul İlahını ilahlar olarak zikretmekten hicap duymuş olsa gerek .Edep ne'güzel .

Her'şeyin en güzelini bilen SubhanAllah .
Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .

teksir

emeginize saglik hz Allah razi olsun
atilma dur, suhan-i ehl-i hali anlamadan
cevaba etme tasaddi suali anlamadan.
                                                 naci!