Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

çocuk gibi bakabilmek....

Başlatan GEZGİN, 27 Kasım 2005, 01:09:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GEZGİN

Bir çocuk pencereden neleri görebilir?
Bir çocuğun evinin pencerelerinden neleri görebileceğini hiç kimse bilmez. Bir yetişkinle, bir çocuğun seyrettiği yağmur aynı yağmur değildir çünkü.
Çocuk yağmuru seyrederken şemsiyeyi düşünmez. Annesinin, bir gün önce sildiği camlarda yarış yapan damlaların heyecanına bırakır kendini. Su birikintilerine çıplak ayakla girme düşleri kurar. Yağmur şiddetlendikçe sevinir. Seli değil, kağıttan kayıklarını yüzdürecek dereleri düşünür. Oluşmasıyla patlayıp sönmesi bir olan su kabarcıklarını izlemek, sofraya oturup yemek yemekten daha tatlıdır. Bu yüzden annesine defalarca “geliyorum” diyerek, camın önünde kalmayı başarır.
Çocuğun zaman zaman pencerenin önünden ayrılması sizi yanıltmasın. O aslında hep pencerede oturuyor. Camı perdelere terk ettiği geçici anlarda bile hayalinin perdelerini asla çekmiyor. Seslerinden tanıyor evin önünden geçen arabaları. Kamyonların homurtusuna bayılıyor.
Babanın işten, ablanın okuldan geldiğini ilk o görüyor. İlk o haber veriyor annesine koşarak. Çocuktan alınıyor haber. Bir babanın eve dönüşünden daha büyük bir haber olabilir mi? “Babam geldi! Babam geldi!”
Peki canı sıkılmıyor mu evde oturmaktan, çocuk sokağa çıkmıyor mu hiç? Çıkıyor elbet. Camda oturma nöbetini annesine devrettiği zamanlar var. Anne, arkadaşlarıyla oynayan çocuğunu seyrediyor ve sık sık pencereyi açıp “Koşma, düşeceksin!” diye bağırıyor. Düşmemeli, dizlerini kanatmamalı, terleyip hasta olmamalı çocuk. Arabalardan uzak durmalı, yabancılardan ve köpeklerden de! Eve çağrılmalı ki, “Biraz daha anne!” diye bağırsın.
Çocuk çağrıldı ve penceresine döndü. Babası, ablası, komşunun köpeği, sütçünün kamyonu, dondurmacı, hurma ağaçları, kumlu rüzgarlar, damlalı yağmurlar da döndü penceresine. Havalar soğudu. Çöl üşüdü, çocuk da üşüyebilir. O bahara kadar ayrılmamalı evden. Daha önce görmediği yeni şeyler görmeli penceresinden.
Yeni şeyler; mesela itfaiye arabaları, ambülanslar, jipler... Çoktandır görmediği teyzesi, komşunun köpeğinin yavruları ve kırmızı bir bisiklet...
An oluyor bir garip hisse kapılıyorum...
Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?'..........

EFSuN

:)  :)
Çocuk olmak güzel şey.. İçndeki çocuğu yaşatabilmek de öyle..
Yüzleri dost, özleri düşmandan usandım..
Hata değil, ettiğim isyandan utandım..

GEZGİN

evet...de dikkat etmek lazım bazen içindeki çocuğa da şşiiiiişşştt demek gerekiyor :D  :D  :D

EFSuN

Şiiişşt dett.
Sen sus bakalım içimdeki çocuk..
Yaramaz seniii.  :P  :gul:
Yüzleri dost, özleri düşmandan usandım..
Hata değil, ettiğim isyandan utandım..

GEZGİN

:D  :D  :D  :D  :D
bende işe yaramadı ama...sizde işe yarar inşAllah :D

ridâ

Ellerine Sağlık Gezgin kardeşim

Hayata çocuk gözüyle bakabilsek her zaman...

O zaman hadiselerin hikmet boyutunun da Rabbimizin izniyle bize açıldığını göreceğiz..

Çocuğun gözlerin ülfet perdesiyle kapanmamıştır...

Her gördüğü şeye adeta yeni görüyormuşçasına bakar ve sürekli sorar,sorar..

Ve hakiki cevabı buluncaya kadar pes etmez...

Büyüdükçe herşey ülfet perdesinde gizlenir...Ve hikmet çocuk nazarlarında kalır...

O güzel bakışı hiç bir zaman yitirmemek duasıyla..
I dream of rain.I dream of gardens in the desert sand.I wake in pain.Those dreams are tied to a horse that will never tire.This desert rose.Each of her veils, a secret promise,This desert flower.She moves in the logic of all my dreams.I realize that nothings as

yusufum

Alıntı Yap
Bir çocuk pencereden neleri görebilir?
Bir çocuğun evinin pencerelerinden neleri görebileceğini hiç kimse bilmez. Bir yetişkinle, bir çocuğun seyrettiği yağmur aynı yağmur değildir çünkü.

:oops: gezgin kardeş...

zamandan zamana yolculuk adlı başlıkta bu konulara girdiğimde matrix felsefesi ile itham edildiğimi biliyorsun .

Hiç kimse kırmızıyı veya yeşili aynı renkte görmez demiştim.de konu uzayıp gitmişti.

Bak hancı veya pamfilya bu yazıyı görmesin .Sonra onlara cevp yetiştiremzsin. :oops:
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

GEZGİN

hodri meydan...... :D  :x
beni bulabilirlerse tabii :P  :P  :P

Vuslat Yolcusu

ankara istanbul arasi ucakla 1.saat otobüsle 6.saat :)

GEZGİN

:D

aklıma birden şu geldi...
gora da kör olan adam akıl ile oradan oraya uçarken
işte burdayım!!!   diyordu..
cem yılmaz & arif de
'iyi de neden ordasın ' diye karşılık veriyordu...

ben de diyorum kii

iyi de nerden çıktı bu şimdi ??? :D  :D  :D  :D

hastayım belki ondan gözümden kaçmıştır ama..... :D

Mstfx67

BA$KASININ AYIBINI SÖYLEMEYi DÜSÜNDÜGÜN ZAMAN NEFSININ AYIBINI hATIRLA!!!

gülçiçek

Aslında herkezin içinde çocukluk var sanırım, zm3))bazen o çocukluk dışarı çıkar  gh4))helede yaşlandıkca.
mum  olmak kolay değildir, ışık saçmak için evvela yanmak gerek.