Televizyonda evlilik

Başlatan seha, 27 Şubat 2006, 20:53:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

seha

Emine Gızım,
Benim gine, Bolca nenen. Köyün de, sizin de hasretiniz göz göz közlüyor ciğerimi; emme az daha galacam ben bu şeherde. Sağ olsun oğlan doktorlara çıkarttı, daha eyiceyim. “Yatsın evde nene” dediler, yatıyorum yorgan döşek. Eeh... Biliyon. Kaldın mı oğlan eline, muradı eyleyecen geline. Oğlan gidiyor işine, torun mektebe, ben kalıyorum evde gelinle.
Rahmetli gocamın sağlığında er bulduk da, kocayınca yer bulamadık. Oda bolluğunda, yer yokluğuna oturma odasına yatak seriverdi gelin. Koltuğa, mindere sözüm yok da; odadaki televizyon tar tar tar şişirdi gafamı!
Gelin aaşama gadar onun önünde. Dilime geliyor; “A geliin, art eteğin sürünüyor, babayın evi görünüyor” diye emme, ne etcen gari... Aptal kutusuna konuşuyor, yetmiyor telefon çekiyor; “Sen bırak o gızı, ötekine yanaş” diyor, kendi kendine gevezeleniyor. Çamın kökü, akılsızın sözü bitmez dedim ses etmedim ya, ne seyrediyor bu diye merak da ettim. Yorganın altında hööle bi baktıydım. Amanın!.. Üç oğlanı gapamışlar, camın ardına da gızları koymuşlar evlensinler diye yarıştırıyorlar.
Eskiden görücü usulü olurdu bu işler. Lakin şimdi herkes görmeden olmuyor herhal... Biz de gız alırken gelin hamamı yapardık emme, bunlar düğün dernek kurulmadan hamamda gibi giyinip oğlanlara işmar ediyorlar. Benim bildiğim; kadını eri saklar, peyniri deri. Bu evdekilere er de yetmiyo, nerede kaldı ki deri...
“Senin olmayacaksa ver bana benim olsun; bana ışık yaktı; al senin olsun, caydım ikimizin olsun” diye konuşanlar; “oğlan bana baktıydı, sana bakmadıydı” diye yoluşanlar; “içimde bir gıpırtı var” diye ağlaşıp, ayılmalar bayılmalar; işi olduğundan kendi katılamayıp evde ne kadar kızı varsa yarışmaya gönderen analar; “Beni al, onu alma” diye sırnaşmalar, dellenip coşan damatlar !!! Heç kuldan da utanmıyorlar, cıvıyıp ciyaklıyorlar.
Eminem bak bi. Orda bi de kara bir gız var. Kutsal evlilik müessesi feşmekan sayıyor döküyor, sonna da durup durup soruyor “Almaycan mı Jale’yi, tutun mu Hale’yi, tutmuyorsan gitcek bak, sana dışardan gız getirelim” diye. Tövbe tövbe!
Rezillensinler diye para vereceklermiş. Hırs gelir göz kararır, hırs gider, yüz kızarır. Aha bak ağızlarıylan söylüyorlar. Karayitklere tatile göndereceklermiş. Etmen guzum, yitip getmen yavv... Ben de telefon çekeyim de, o oğlanlara “Bağ kuşu dağda, dağ kuşu bağda olmaz a yavrıım” diye nasihat edeyim diye niyetlendiydim, baktım oğlanların da hepsi aylak... Hâsılı perde yok! Camın önünde de, ardında da. Çok az kaldı aralarında, “Otomofil senin olsun, gız benim, kalanları da gırışalım aramızda” lakırdılarına.
Hele bak Eminem, ben sana niye yazdım. Pişkinlikleri de, seyirleri de, saldıkları zehir de yetti gayri. Pek anlamıyorum emme ha babam “Ben elektrik alamadım, ben elektrik alamadım” diyorlar gızlar da oğlanlar da. Benim çocuklara desem işleri çok. Sözü geçen birilerini bulsan da şu eve hayrına, voltajı yükseğinden bir elektrik verseler ha?!
il söyler saklanır.
Baş belayı katlanır.

İsra

ASUDE

:hahha::hahha::hahha::hahha:

Mstfx67

BA$KASININ AYIBINI SÖYLEMEYi DÜSÜNDÜGÜN ZAMAN NEFSININ AYIBINI hATIRLA!!!

sürur

öyle karacaahmet,Bu ne acıklı TALİH!
Taşlarına kapanmış ağlıyor,KOCA TARİH!!...

mizan-08

:hahha:  :hahha:  :aferin:

armonya

Ne azap ne sitem yalnızlıktan...Kime ne; aşılmaz duvar bendedir...Süslenmiş gemiler geçer açıktan, Sanırım, gittiği diyar bendedir. Yaram var...Havanlar dövemez merhem, Yüküm var... Bulamaz pazarlar dirhem, Ne çıkar; Yollar ki, Allaha çıkar, bendedir...