Bayanlarin ilahi soylemesi! *

Başlatan Abi-hayat, 05 Eylül 2004, 02:00:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Abi-hayat

SÜRPRİZ! KIZ İLAHİ KOROSU MAWADDAH :

siteler arasinda gezerken boyle bir basliga rastladim acikcasi yadirgadim..Bayanlarin bayanlar arasinda ilahi soylemesi normaldir ama erkekler arasinda yada bu sekilde herkesin dinleyebilecegi sekilde site konmasini dogru bulmadim...Bu konu hakkinda bilgisi olan ayetlerle yada hadislerle aciklama yapabilen olursa memnun olurum
.

erh

Biz de sizin gibi düsünüyoruz

Ancak öyle bir devirdeyiz ki, özentiler insani bitiriveriyor iste  :roll:
mirhan

müteallim

Alıntı yapılan: "oldmember"SÜRPRİZ!!!! KIZ İLAHİ KOROSU MAWADDAH :

siteler arasinda gezerken boyle bir basliga rastladim acikcasi yadirgadim..Bayanlarin bayanlar arasinda ilahi soylemesi normaldir ama erkekler arasinda yada bu sekilde herkesin dinleyebilecegi sekilde site konmasini dogru bulmadim...Bu konu hakkinda bilgisi olan ayetlerle yada hadislerle aciklama yapabilen olursa memnun olurum

Hanimlarin sesi erkeklere haramdir.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Sadakat_01

Bayanlarin Tesettür altinda eline mikrofonu alip ilahi ezgi söylemesini cok yanlis buluyorum vede kiniyorum.Haram birsey bile bile cigneniyor vede dogruymus gibi lanse ediliyor.Allah yardimcimiz olsun.

ASUDE

kesinlikle bayan sesi erkeğe haramdır ve bayanların kendi aralarında şarkı ilahi vb söylemelerinin de sakıncalı olabileceğini duymuştum.....

müteallim

Alıntı yapılan: "crazy_princes"kesinlikle bayan sesi erkeğe haramdır ve bayanların kendi aralarında şarkı ilahi vb söylemelerinin de sakıncalı olabileceğini duymuştum.....

kadinlar kenleri arasinda ilahi, kaside söylemelerinde bir be´is yoktur.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

ASUDE

kendi aralarında söylemeleri doğru olabilir peki ama ya bayanlardan diğer dinlere mensup olanlar varsa ?

rica etsem bu durumu açıklayabilir misiniz?

müteallim

Alıntı yapılan: "crazy_princes"kendi aralarında söylemeleri doğru olabilir peki ama ya bayanlardan diğer dinlere mensup olanlar varsa ?

rica etsem bu durumu açıklayabilir misiniz?

diger dinlerden olmasi kaside veya ilahi söylemelerine mani olurmu ? olmamasi lazim burada seslerinin ve mahremiyyetin dikkat edilmesi söz konusu.

ASUDE

müteallim

Alıntı yapılan: "crazy_princes"Allah razı olsun....

Suna dikkat edilmei lazim müslüman kadinlar diger gayri müslim kadinlarin yaninda erkegin erkege mahremiyyeti gibi olacagindan tesettüre dikkat etmelri lazim.

muallim

bırakın bayanı erkeğin de calgı eşliğinde ilahi soylemesi dinen caiz değildir...ibadet haram ile birlikte yapılırsa hiç bir manası olmaz...

kadınların kendi aralarında calgısız ilahi soylemelerinde bir beis yoktur. bu gelenek halinde kına gecelerinde Turk toplumunda uygulanagelmiştir.

Bir kadının sesi her ne sart olursa olsun kendisine nikah dusecek olan namahremine haramdır.

Bide bu cezbe verecek nitelikte ilahi sarkı ve Turku gibi durumlarda olursa kadının fitne ve fesatlık üzere olmesinden imanın zayi olmasından korkulur...
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]