"Duvardan Dökülen İnciler" Takvim Yaprakları

Başlatan Mücteba, 30 Ocak 2011, 00:29:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cennet_nuru

Alıntı yapılan: selcuklu - 25 Şubat 2011, 14:02:35
Alıntı yapılan: Mücteba - 24 Şubat 2011, 12:13:20

"Euuzü billâahi mineşşeytaanir raciym Bismillâahi'r- rahmâani'r - rahıym"

"Her peygamberin Allâhü Teâlâ'dan bir dileği vardı, onu diledi ve Allah katında icâbet ve kabûl olundu. Fakat ben duâmı kıyamet gününde ümmetime şefâat etmek için saklıyorum."
(Hadîs-i Şerîf, Müttefekun aleyh)

AllahIM SEFAATLARINA NAIL EYLESIN INSAllah AF EDILENLERDEN OLURUZ
O göremediğin koskoca derya gönlümdür...Gördüğün sahil ise dilim...Kıyılarıma vuran dalgalara şaşırma...!!Onlar aşktan gel-git'im...Beni kendinde,kendimde arama...Ben hem bende hem sende bir gizim...!!Beni Mecnun'dan Leyla'dan sorma...!!Ben sadece MEVLA'dan bir izim ... !!!

Mücteba

"Kim ana babasının veyâ onlardan birinin kabrini her Cumâ günü bir defa ziyaret ederse günahları bağışlanır ve ana babasına iyilik yapanlardan yazılır."  
(Hadîs-i Şerîf, Feyzu'l-Kadîr)

Cenab-ı Hak ve Tegaddes Hazretleri; hâyırlı evlad olmayı ve hâyırlı evladlar yetiştirmeyi nasib etsin. AMİN.

Mücteba

"Çok ayıplayan, çok lânet eden, çirkin söz söyleyen ve hayâsız kimse (kâmil) mü'min olamaz."
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)

Hakiki Müslüman olmak zor, seyri sülük yolunda hakiki mürid olmaksa çok daha zor.

Mücteba

"Rabb'inden, dünyâ ve âhirette af ve âfiyet iste. Af ve âfiyet verildiği zaman felâh bulur; muradına -Allâh'ın rızâsına- erersin."
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce)

Rabbimiz!!! annemize, babamıza, kardeşlerimize, bizden olanlara ve cümle Ümmet-i Muhammed'e hem dünyada hem ahirette af ve afiyet ver, saadet ve selamete ulaştır, dünya ve ahiret sıkıntılarından hâlas eyle.
AMİN.

Mücteba

Bir kimse gelip "Yâ Resûlallâh! İnsanların en hayırlısı kimdir?" diye sordu. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "İnsanların en hayırlısı, ömrü uzun ve ameli güzel olandır." buyurdu.
(Hadîs-i Şerif, Sünen-i Tirmizî)

Mücteba

"İnsanların sende görmelerini çirkin gördüğün (sevmediğin) şeyi yalnız başına kaldığın zaman da yapma."  
(Hadîs-i Şerif, Kenzü'l-Ummâl)

Mücteba

"Adaletle hükmedin (her hak sahibine nasibini verin). Muhakkak Allâhü Teâlâ adaletle hükmedenleri sever."
(Hucurat Sûresi, âyet 9)

Mücteba

"Bir kimseye, ilim olarak Allâhü Teâlâ'dan korkması yeter. Cehalet olarak da ilmini beğenmesi yeter."
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Dârimî)

Mücteba

"Kim Haşr Sûresinin sonunu (Hüvallâhüllezî...) sabah ve akşam okur, sonra o gün ve gece ölürse bu, işlediği bütün (küçük) günahlara keffâret olur."
(Hadîs-i Şerîf, Suyûtî, ed-Dürrü'l-Mensûr)

Mücteba

"İslâm dîni beş temel üzerine kurulmuştur: Allâhü Teâlâ'dan başka ilâh olmadığına, Muhammed Mustafâ'nın (s a v.) Allah'ın kulu ve Resûlü olduğuna şehâdet etmek, namaz kılmak, zekât vermek, hacca gitmek ve Ramazan orucunu tutmak."
(Hadîs-i Şerîf, Sahîh-i Müslim)

Mücteba

"Peygamber, Rabbinden ne indirildi ise ona îman getirdi. Mü'minler de; her biri 'Allâh'a ve meleklerine ve kitaplarına ve peygamberlerine: 'Peygamberlerinden hiç birinin arasını ayırmayız.' diyerek îmân getirdiler..."  
(Bakara Sûresi, âyet285)

Mücteba

"Muhakkak cennette kişinin derecesi yükseltilir de 'Bu derece bana nereden?' diye sorar. Evlâdının sana istiğfarı sebebiyle denilir."
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i ibn-i Mâce)

Mücteba

"Sizlere iki şifâyı tavsiye ederim: Biri bal, diğeri ise Kur'ân-ı Kerîmdir."
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce)

Mücteba

"Cehennem ehlinin göreceği azabın en hafifi, kişiye ateşten iki pabuç giydirilip onların sıcağından beyninin kaynaması şeklinde olacaktır."
(Hadîs-i Şerif, Sahîh-i Müslim)