Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

baba hakkı

Başlatan tepeltepe, 14 Ocak 2011, 11:22:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tepeltepe

Hayırlı cumalar bütün arkadaşlara.
Benim çok yakın ve çok sevdiğim bir hafız kardeşim var.Bu son zamanlarda kafasında öyle bir takıntısı var ki ben işin içinden çıkamadım ve sizlerle paylaşıp arkadaşıma yardımcı olmak istiyorum.
Arkadaşımın babasın biraz mal varlığı var.Ama kendisi emekli olduktan sonra memleketine yerleşmiş ve bütün mal varlığını abisiyle birlikte arkadaşıma bırakmış.8 yıl kadar abisiyle birlikte yaşamış.Kendisine çok büyük haksızlıkların yapıldığını düşünerek abisinden tamamen ayrılmak istiyor.Bütün mal varlığıyla abisi ilgileniyor vede ayrılmak istemiyor.konuyu babasına 2 -3 sefer açmış babası hayır ben sizin ayrılmanızı istemiyorum demiş.Arkadaşımda kesinlikle böyle birşeyi kabullenemiyor.Çünkü kendisi bu yaşına kadar hep ortaklık içinde büyümüş ve çouklarını bu şekilde büyütmek istediğini söylüyor ve babasını bu konuda üzmekte istemiyor.Çünkü baba hakkından çok korktuğunu söylüyor.ben babama herhangi bir haksızlıkta bulunursam onun hakkını ödeyemem diyor .
Sorum bu arkadaşıma ne gibi tavsiyede bulunabiliriz.ayrılmak istediği konuda herhangi bir babasının sözünü dinlemediği için herhangi bir vebale girmiş olurmu?
Hayırlı cumalar

Teslimiyet; bela ve musibet şerbetini sakınmadan ve nazlanmadan içmektir.

müteallim

islamin emirlerine uygun  ve aralarinda adaletli haraket ederlerse kendi aralarinda bir sorun olmaz amma babalarinida üzmemeye calisirlarsa tabiiki iyi olur
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik