Gazeteci Cüneyt Özdemir'e Osmanlı'da Harem Konusunda Kitap ve Link Tavsiyelerim

Başlatan Hâsıl-ı Kelam, 01 Aralık 2010, 22:56:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hâsıl-ı Kelam

Gazeteci ve Tv Programı Sunucusu Cüneyt Özdemir Radikal Gazetesindeki köşesinde bugün (01 Aralık 2010) "Padişahımız nasıl sevişir? " başlıklı yazısında aynen şunları yazmış:

Biz kafayı birkaç gündür WikiLeaks belgeleri ile bozmuşken önemli bir tartışmayı kaçırmışız. Mahpeyker filminde Padişahın sevişme sahnesi muhafazakâr basını ayağa kaldırmış. 2010 İstanbul Kültür Başkenti desteği ile çekilen filme tepki büyük. Vay efendim padişahımız nasıl sevişir diyorlar. Böyle film mi olurmuş? Eğer sinema algınız tarih kitaplarında okuduğunuz padişah hikâyelerinin çapındaysa olmaz tabii. Zaten Topkapı Sarayının içindeki harem de aslında Tapu Kadastro Dairesi olarak kullanılıyordu. Haremin içindekilere hiç değinmiyorum farkındaysanız.

Bu cümlelerden anlaşılıyor ki Cüneyt Bey "Osmanlı'da Harem" konusunda yeteri kadar bilgiye sahip değil. Gerçi aklın uçkura çalıştığı zamanımızda Harem Dairesi hakkında Tapu Kadastro Dairesi esprisi yapmak normal.

Cüneyt Bey son cümlesinde "Haremin içindekilere hiç değinmiyorum farkındaysanız." demiş. Değinsin, değinsin ama kendisine önce kitap ve link tavsiyesinde bulunalım ki bu konuda gerçek bilgilere sahip olduktan sonra gazeteciliğin görevlerinden olan halkı aydınlatma görevini tam manasıyla yerine getirebilmiş olsun.

Kitap Tavsiyemiz Prof. Dr Ahmet Akgündüz'ün "Osmanlı'da Harem" isimli kitabıdır. Link tavsiyelerimiz de şunlardır:

Osmanlıda kadın hayatı

Osmanlı Haremi Saray Cariyeleri

Osmanlıda Haremin Gerçek Yüzü

Osmanlı'da Harem Konusunun Çarpıtılması

(Kendisine mail yoluyla bu sayfanın linki gönderilmiştir.Dileriz faydalı olur.)
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

mazlum

Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .