Balık mıyız?

Başlatan Fatihan, 28 Nisan 2011, 14:00:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihan

Balık avlamadaki tekniklerden biri de bilindiği gibi, ışıkla avcılıktır. Bu teknik, balıkları cezbedip bir araya toplayarak av sahası içinde tutmak için kullanılan optik yemleme yoludur.

Türkiye’de olup bitenlere bakınca ışıkla balık avlama tekniği aklıma geliyor. Hemen her hafta bir yere ışık tutuluyor ve eğitimle koşullanmış zihinler oraya yönlendiriliyor. İster siyaset, ister giriş sınavları, isterse spor olsun; kamplaşma garanti.

Bir hafta sonu akrabalarla evde Fenerbahçe-Galatasaray maçını izlerken ortam çok gerildi. Bağrışmalar üzerine babam geldi ve yüksek sesle bir soru yöneltti: “Hangi imtihanı kazandınız da Fenerli veya Galatasaraylı oldunuz? Bu ne gürültü böyle!” Bu soru çok ilginç gelmişti bana. Babam aynı soruyu televizyonda kavga edenlere bakarak “Hangi imtihanı kazandınız da Türk veya Kürt oldunuz? Bu kavga ne böyle!” şeklinde de sormuştu. İrfanın ışığı yüzlerce cilt kitabın özetini bir çırpıda ortaya koymuştu.

Zihinlerimizde doğuşta var olan esnekliği hangi eğitim sistemi bu denli şartlanmış hale getiriyor? Mutedil bir medeniyetin çocukları nasıl bu denli çok-yok ikilemine düşüyorlar?

PROF. DR. ZİYA SELÇUK

Mücteba

#1
Alıntı yapılan: Fatihan - 28 Nisan 2011, 14:00:23

“Hangi imtihanı kazandınız da Fenerli veya Galatasaraylı oldunuz? Bu ne gürültü böyle!” Bu soru çok ilginç gelmişti bana. Babam aynı soruyu televizyonda kavga edenlere bakarak “Hangi imtihanı kazandınız da Türk veya Kürt oldunuz? Bu kavga ne böyle!” şeklinde de sormuştu. İrfanın ışığı yüzlerce cilt kitabın özetini bir çırpıda ortaya koymuştu.

Zihinlerimizde doğuşta var olan esnekliği hangi eğitim sistemi bu denli şartlanmış hale getiriyor?
Mutedil bir medeniyetin çocukları nasıl bu denli çok-yok ikilemine düşüyorlar?


t11))

Teşekkür ederiz Fatihan. Oldukça etkili bir paylaşım.

Fatihan

Reca.

Radikal'de genellikle eğitim ağırlıklı yazıyor Prof.Ziya Selçuk, oldukça faideli yazıları var.

mazhar

Bu faideli yazılar teşekkürler.Ziya hocamız en doğru tesbiti yapmış.Gündemi belirleyenler bir yerlere ışık tutuyor,herkes de onunla meşgul oluyor.müslümanlar kendi gündemini oluşturması gerekir.
Hocamız güzel yazıyor da, Radikal de yazması yanlış diye düşünüyorum!...

psefıjın

Doğru tespitler...paylaşım için Sağolun