Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Büyükleri Tevessül

Başlatan müteallim, 12 Şubat 2006, 01:48:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

müteallim

BÜYÜKLERI TEVESSÜL

Bir kafilede bulunan insanlar, Ebü’l-Hasan Harkânî hazretlerinin (k.s) huzuruna gelip; “Yollar korkuludur. Bize bir duâ öğretiniz” diye istirhâm ettiler. Buyurdu ki: “O zaman, Ebü’l-Hasan'ı hatırınıza getiriniz!” Bu söz, bazılarının hoşlarına gitmedi. Yolda önlerine eşkıya, çıktı. Hepsinin mallarını aldı. Yalnız, Ebü’l-Hasan-ı Harkânî hazretlerini hatırlayan bir kimsenin malına zarar gelmedi. Bu hâle arkadaşları şaşıp, sebebini sorduklarında; “Ebü'l-Hasan-ı Harkânî'yi hatırladım ve kurtuldum” cevâbını aldılar. Gelip durumu Ebü'l-Hasan hazretlerine anlattılar. Ve; “Biz Allah'tan yardım istedik, eşkıyalar bizi soydu. Fakat seni hatırlayan şu arkadaş kurtuldu. Bunun hikmeti nedir?” diye sordular. “O arkadaşınızı kurtaran, Allâhü Teâlâ’dır. Günahkâr ağızdan çıkan duâyı Cenâb-ı Hak kabul etmez. Bunun için siz Allah'a yalvardığınız zaman duânız kabul olmadı. Bu, arkadaşınız beni hatırlayıp imdat isteyince, ben de Rabbime duâ ettim; “Yâ Rabbî! Şu kulunu içinde bulunduğu belâdan kurtar dedim. Rabbim benim duâmı kabul ettiği için, o arkadaşınız kurtuldu. Mesele bundan ibârettir” buyurdu

Yine sahabei-kiram Rasülüllaha bir is icin müracaat edecegi zaman amcasi  hazreti  Hamza radiyAllahü anh hazretlerini tevessül ederler Rasülüllahda onu kirmaz kabul ederlerdi.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Lika

Günümüzde birçok insanın tıkanıp kaldığı ama büyüklerin engin hazinelerinde böyle güzelce izah edildiği çok güzel bir anektod paylaşmışsınız hocam.Hz.Allah razı olsun.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

fazıl14

kardeşim konu için Allah RAZI OLSUN.başlık olan kısımları küçük yazalım inşaAllah.selam ve dua ile.
"El-mücâhid fî sebîlillâh, el-müştâk ilâ cemâlillâh, hüve ünvânüküm"

("Ünvanı: Cemal-i ilâhiye âşık, Allah yolunda mücahit")

"İtikaden Ehl-i Sünnet, Amelen Hanefi, Meşreben Nakşî-yi Müceddidî"

lalegül

Acaba günümüzde de böyle şeyler olabilmesi  mümkün mü?
Şu rahmete bakın ki,
insanlar bütün azalarıyla günah işlerken,
sadece diliyle yaptığı tövbeyle affolunuyor.

Aziz Mahmud Hüdai (k.s)

Lika

Müteallim hocamıza tekrar teşekkür ediyoruz. Hz.Allah ebeden razı olsun.

Gündem konusu olduğundan yeniden güncelleme gereğini hissettim.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Tuğra

Alıntı yapılan: Lika - 03 Ocak 2009, 18:40:35
Müteallim hocamıza tekrar teşekkür ediyoruz. Hz.Allah ebeden razı olsun.

Gündem konusu olduğundan yeniden güncelleme gereğini hissettim.
〰〰〰〰🐠

Lika

Güncellediğin için teşekkürler Tuğra.