Agresif çocuklarla baş etmenin yolları

Başlatan İsra, 12 Kasım 2010, 02:53:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İsra

Ebeveyn olmak her halükarda zor ve zahmetli bir iş. Ama bir de agresif bir çocuğa sahipseniz omuzlarınızdaki yük katlanacaktır.

Çocuklarda saldırganlık bir çok farklı şekilde görülebilir. Ama en yaygın şekiller kendine ve başkalarına zarar vermek ,hırpalamak, bağırmak ve eşyalara zarar vermek biçiminde ortaya çıkıyor.

Peki tüm bunlarla baş etmek için ebeveynlere düşen görevler neler? Çocuğun saldırgan davranışına nasıl cevap vermeli?

Ebeveynler bu gibi durumlarda genellikle tam bir tolerans ya da tam tersi şekilde şiddete şiddetle karşılık verme yolunu seçer. Bu iki farklı tutumun orta yolunu bulabilmek ve çocuğunuzda şiddet problemini çözmeniz için işte yapmanı gerekenler:

1- Çocuğunuzun agresif davranışına hemen cevap verin. Eğer problemin kendiliğinden hallolmasını beklerseniz çocuk bu tutumunun istediğini yaptırmak konusunda işe yaradığını zannedebilir.

2- Tepkilerinizi soğukkanlı bir şekilde verin. Sakin olmaya çalışın.Kendinizi kaybetmeniz durumu daha da çıkmaza sokacaktır.

3- Çocuğunuza davranışın nedenini sorun. Konuşarak iletişim kurması gerektiğini anlatın.

4- Çocuğunuzun saldırgan tavırlarına her seferinde aynı tepkiyi gösterin. Tutarsız olmayın.Eğer her seferinde farklı tepkiler verirseniz çocuğun kafası karışacak ve agresif davranmaya devam edecektir.

5- Tartışma konusu olan nesneyi ortadan kaldırın. Örneğin çocuk oyuncak ayısını kardeşiyle paylaşmak istemediği için saldırganlaşıyorsa, ayıyı elinden alın ve ona paylaşmanın önemini anlatın.

6- Çocuğunuz istediğiniz şekilde davranmaya başladığında, yani doğru davranışlar sergilediğinde, onu takdir ettiğinizi gösterin. Bu onun neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamasını sağlayacaktır.

zaman

müjde_ci

gerçekten şuanki çocuklar çok agrasifler vAllahi insan çocuk sahibi olmaya korkuyor çocuk yetiştirmekte çok zor fazlaca sabır istiyor
özellikle çocukların annelerini bir oyuncak gibi kullanmaları çok fazla
ama bu paylaştıklarınız çok güzel olmuş ellerinize sağlık
pırlantanın kıymetini hamal yükün kıymetini sarraf takdir edecekse pintiler zengin, arsızlar muteber,ciğersizler kahraman, başlar ayak,ayaklarda baş olmuş demektir