Her yerde Türk var da ne geçiyor elimize Allah aşkına?

Başlatan Hâsıl-ı Kelam, 05 Kasım 2010, 16:09:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hâsıl-ı Kelam

Geçen hafta yurt dışındaydım. Birçok yerde hava alanlarında (Singapur, Dubai, Narita) durup birkaç saat geçirme şansım oldu.

Hava alanlarında sevgili Ersan Özer’in HerYerdeTurkVar blogu geliyor aklıma nedense. Nerede bir duvar varsa bir Murat mutlaka oraya Sibel’e olan aşkını ilan etmiştir. Nerede bir kapı arkası varsa bir Tosun oraya daha önce orada bulunduğunu kayıtlara geçirmiştir.

Japonya’da bir markette dolaşırken üç Türk kadının etrafındakilere çok ağır, hakarete varan laflarla hitaplarda bulunup güldüğüne şahit oldum. “İyi eğlenceler” diye seslendiğimde üçü de buz kesti.

Dubai’den İstanbul’a gelirken uçak Türk doluydu ve -biraz da Dubai’yle bavul ticareti yapan kitlenin yapısal özelliklerinden- Türk olduğumu söylemek istemedim beraber oturduğum insanlara. Her an bir halay takımı inşa edip beni de aralarına katabilirlerdi zira.

Yıllar önce Dubai’ye gittiğimde polisin nerede aşırı  hareketlerde bulunan bir grup görse “Hey Turks!” diye hitap ettiğini gördüm. Rezil oldum ve çok utandım!

Mesela karşıdan karşıya geçme konusunda o beğenmediğimiz Araplar çok hassasken bizimkiler hiç umursamadan basıp geçiyorlardı. Polis anonsu malum : “Turk Turistler, Lutfen yeşil yanmadan geçmeyiniz.”

Evet, Türkler her yerde, evet bize her yer Türkiye. Evet, her taşın altından biz çıkarız alimAllah!

Ama marifet bu mu?.. Bu marifet mi Allah aşkına?

www.omerekinci.com
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

osmanlı

Artık okulluyuz. Heryerde Türk okullarımızda var. Tutatmazlar bizi, savulun uleyn bizans kargaları... fg3))
Devrimci akıla sahip olanlar, luciferin yeni dünya düzenini yemezler...

omur

Konuya çok tektarafli bakilmis. Gurur veren tablolar da az degil dogrusu.  t20))
Mesela burda Türkler in itibari var Allah a sükür. Diger devletlerden bazi illAllah dedirten milletlerde var.
Galiba bu yazari bulmus en edepsizler. Yada pozitif olanlari göremiyor. Tabi ki hatalari da söylemek gerek.
Ama herkes ayni gibi konusmak da bence dogru degil. Paylasim için yine de tesekkür ederiz, Hasili-kelam.