Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Nasıl Müslümanız?

Başlatan Tuğra, 18 Eylül 2010, 01:36:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuğra

Biz nasıl müslümanız gerçekten?
Nüfus cüzdanımızdaki bütün bilgilere sahip çıkarken,

dini yazılan yerde ki " İslam" kelimesine bir türlü sahip çıkamıyoruz.
Namaz kılana, oruç tutana hayretle bakıyoruz. Gerçekten sendemi tutuyorsun?

Ya da namaz da mı kılıyorsun şeklinde?
Bunlar bizim dinimizin gereği değil mi?

Normalde yapmamız gereken şey için neden insanlar hayrete düşüyor?
Yıllar önce bir film izlemiştim. Almanya' da yaşayan ve Alman olan bir genç kız, Türk bir genci sever ve kendi isteğiyle Müslüman olduktan sonra hep beraber Türkiye' ye  yerleşirler...

Müslüman olan Alman kız, İslam dinini bütün incelikleriyle okur ve anlar. Beş vakit namaza başlar, Ramazanda orucunu tutar, iyi, doğru ve ahlaklı bir insan olmak için büyük çaba sarf eder. Aynı evde yaşayan ve Müslüman olan eşinin ailesi, ne oruç tutar, ne de onun gibi beş vakit namaz kılarak iyi insan modelini benimsemezler. Bir de gelinlerinin bu kadar dinimize sahip çıkmasına da hayret edip alay ederler.
Alman Gelin zamanla bunların bu davranışlarına içerler ve bir anlam veremez.

Bir gün eşine  " böyle bir dininiz var ve siz bunun değerini bilmiyorsunuz, neden dininizin bütün yapılması gerekenleri ben yapıyorum? Siz hiçbir şey yapmıyorsunuz" der!

Eşi, bu soru karşısında şaşırır.
"Biz de dinimizi seviyoruz ama sen yap öğrendiklerini karışma böyle şeylere" der...

Alman gelin bu açıklamaya şaşırır kalır. "Siz dininizi yeterince sevmiyorsunuz,  sevseydiniz vakit bulur, böyle davranmazdınız" der.

Gerçekten sevdiklerimiz uğruna yapamayacağımız şey yoktur değil mi?

Onlar için uykusuz kalırız, günlerce üzülürüz.
Zor zamanlarında onların yanında oluruz.
İş hayatımızı düşünüyorum.

Bir üst makama çıkarken üstümüze çeki düzen veririz.
Bize bir iş verilse sabahlara kadar gerekirse üzerinde çalışırız.

Çocuklarımızı yetiştirirken de koşullu yetiştirmiyor muyuz?

"Sana şunu alırım ama bana bunu yaparsan"
"Seni oraya gönderirim ama iyi bir öğrenci olursan"
Ama iş ibadete geldiği zaman, "benim kalbim temiz, Allah beni biliyor" şeklinde işin kolayına kaçıyoruz.

Sevdiklerimizi bir yere gönderirken ya da zor durumda oldukları zaman, "Allah'a Emanet"  etmiyor muyuz?
Ya da sıkıştığımız zaman, başımıza bir iş geldiği zaman Allah'a yalvarıp yakarmıyor muyuz?

Bu kadar güvenirken ve inanırken, ona ibadet etmekte neden zorlanıyoruz?
İsteklerimiz konusunda her zaman yeterince "arsızız"...

Ama Allah'ın isteklerini yerine getirmekte, bir adım bile atamayacak kadar "cüretkarız"...
Büyük haksızlık yapmıyor muyuz, sizce?

Müslümanlığın karşılığı  " güzel insan olmak "
Kul hakkı yememek, kalp kırmamak, adaletli olmak, dürüst olmak, insan sevmek, merhamet sahibi olmak ve daha birçok şey...
Bu dünyanın geçici olduğunu artık kabul etmeliyiz.

Aldığınız, sattığınız, giydiğiniz, yediğiniz, içtiğiniz her şey bu tarafta kalacak.

Yanımızda ne götürebiliyoruz?

Sadece bu tarafta yaptıklarımızı...

Demek ki Allah'ın karşısına çıkacağımız gün, bu tarafta bize verilen bütün işlerimizi eksiksiz bir şekilde yapmamız gerekiyor.
Tabii gerçekten Allaha inanıyor ve onu seviyorsak...

Dinimizin gereklerini içimizden gelerek ve inanarak, gösteriş yapmadan

" Güzel İnsan" olarak beklentisiz yapmak dileğiyle,

Sevgiyle Kalın...

Belgin Baykal- Hatuncanet
〰〰〰〰🐠

yolcu 27

emeğinize sağlık 
17 ağustos depreminden sonra sakaryada dinden bir haber yaşayan bir ailenin kızı bu imtihanın sonunda namaz kılmaya başlar. kızın annesi kızını alır ve bir psikoloğa götürerek şöyle der Benim kızım durup dururken namaza başladı çocuğumun psikolojisi bozuldu  doktorbey nolur yardım edin.
işte bizim din sevgimiz işte bizim din bilgimiz   
Haksızlık önünde eğilmeyiniz çünkü hakınızla beraber şerefinizide kaybedersiniz Hz ali ra

mazlum

Tabiri caizse Dört dörtlük müslüman arayan , önce kendine bakmali kendinde göremedigi güzelligi , baskasindada göremeyince öfkeye kapilmadan , hos görüyle bakmali ,

Zamanimizin büyükleri bosuna dememis ah bir Üc olsak diye ,

ama bize düsün odurki , merhametlilerin en merhametlisi olan .
Rahman ve Rahim olan Mevlamizdan umut kesmeden , kendimiz icin imani kemal ,istedigimiz gibi baskalari icinde . Hidayet dilemeliyiz  yoksa ,
ahlanmakla vahlanmakla olmaz bu isler ,
vesselam .
Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .

es-lem

Artık şu zamanda insanların müslümanlığı sadece sözde ne yazıkki.Mesela namaz kılamayınca olsun ya ne olacak kazasını yaparsın dinde zorlama yok diyorlar.Bence sorun insanların işine geleni yapıp işine gelmeyeni yapmadıklarından kaynaklanıyor.Bir kişiyi örtülü pardesülü gördüklerinde bunlarda ne kadar abartıyorlar gibisinden konuşmalar oluyor,dayak yiyebiliyorlar,hakaretlere maruz kalabiliyorlar.İnsanlar hz Allahı seviyoruz diyorlar itaat etmiyorlar.Peygamber efendimiz(sav)in sünnetini yapsak o eski çağda öyleymiş diyorlar.Şimdi hangi çağdayız. Kitabımız kuranı kerim diyorlar ama nedense hiçte içinde ne yazdığını merak etmiyorlar.İçki haram ama o harama dikkat eden yok faiz haram  onada dikkat eden yok ve daha bir sürü şey ne yazıkki ondan sonra konuşmaya gelince biz müslümanız diyorlar ve dinimizin gerektirdiği gibi yaşamıyorlar:( Örneğin bize sevdiğimiz bir kişiden mektup gelse merak ederiz okumadan duramayız yabancı da olsa hemen gider çeviri yaptırırız.Allahu tealanın bize gönderdiği kuranı kerimi nedense merak edip bakmıyoruz.Bu hayatı ezbere yaşıyoruz .Örneğin bize bir tehdit telefonu gelse sabaha kadar uyuyamayız. Ama kuranı kerimde bir sürü cehennem ayetleri var ama nedense o tehdit telefonu kadar etkili olmuyor.Mesela dense ki bize sabah şu saatte bi markette bedava birşey dağıtılacak uyku tutmaz gözümüzü ya kalkamazsak diye ama Allahu teala muhatap olarak görüyor bizleri huzuruna çağırıyor ve karşılığında Allahu teala bizlere cennetini sunuyor.. onun gibi şeyler.Dininin gerektirdiği gibi hareket etmeye çalışan insanlara da abartıyorsunuz diyorlar.Bunları bizzat yaşadım maalesef:( Allahu teala tüm ümmeti muhammede hidayet nasip eylesin.Cennette efendimiz(sav)in sancağı altında tüm ümmeti muhammed olarak toplanabilmeyi mevla nasip eylesin. Din düşmanlarına fırsat vermesin.Fitnelerini kendi başlarına makus eylesin.Yurt içinde ve yurt dışında dini mübine hizmet eden kardeşlerimizin Allahu teala yar ve yardımcıları olsun.Önlerine çıkan engelleri kaldırsın.Hizmetlerini daim eylesin kabul eylesin inşaAllah.(Amin)
"Düşmanlarım bana ne yapabilir ki?
Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem o benimle gelir. Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret, öldürülmem şehadettir.
Değil mi ki göğsümde Allah'ın Kitabı ve Rasulü'nün sünneti vardır!"

mazlum

Alıntı yapılan: es-lem - 02 Ekim 2010, 15:22:57
Artık şu zamanda insanların müslümanlığı sadece sözde ne yazıkki.Mesela namaz kılamayınca olsun ya ne olacak kazasını yaparsın dinde zorlama yok diyorlar.Bence sorun insanların işine geleni yapıp işine gelmeyeni yapmadıklarından kaynaklanıyor.Bir kişiyi örtülü pardesülü gördüklerinde bunlarda ne kadar abartıyorlar gibisinden konuşmalar oluyor,dayak yiyebiliyorlar,hakaretlere maruz kalabiliyorlar.İnsanlar hz Allahı seviyoruz diyorlar itaat etmiyorlar.Peygamber efendimiz(sav)in sünnetini yapsak o eski çağda öyleymiş diyorlar.Şimdi hangi çağdayız. Kitabımız kuranı kerim diyorlar ama nedense hiçte içinde ne yazdığını merak etmiyorlar.İçki haram ama o harama dikkat eden yok faiz haram  onada dikkat eden yok ve daha bir sürü şey ne yazıkki ondan sonra konuşmaya gelince biz müslümanız diyorlar ve dinimizin gerektirdiği gibi yaşamıyorlar:( Örneğin bize sevdiğimiz bir kişiden mektup gelse merak ederiz okumadan duramayız yabancı da olsa hemen gider çeviri yaptırırız.Allahu tealanın bize gönderdiği kuranı kerimi nedense merak edip bakmıyoruz.Bu hayatı ezbere yaşıyoruz .Örneğin bize bir tehdit telefonu gelse sabaha kadar uyuyamayız. Ama kuranı kerimde bir sürü cehennem ayetleri var ama nedense o tehdit telefonu kadar etkili olmuyor.Mesela dense ki bize sabah şu saatte bi markette bedava birşey dağıtılacak uyku tutmaz gözümüzü ya kalkamazsak diye ama Allahu teala muhatap olarak görüyor bizleri huzuruna çağırıyor ve karşılığında Allahu teala bizlere cennetini sunuyor.. onun gibi şeyler.Dininin gerektirdiği gibi hareket etmeye çalışan insanlara da abartıyorsunuz diyorlar.Bunları bizzat yaşadım maalesef:( Allahu teala tüm ümmeti muhammede hidayet nasip eylesin.Cennette efendimiz(sav)in sancağı altında tüm ümmeti muhammed olarak toplanabilmeyi mevla nasip eylesin. Din düşmanlarına fırsat vermesin.Fitnelerini kendi başlarına makus eylesin.Yurt içinde ve yurt dışında dini mübine hizmet eden kardeşlerimizin Allahu teala yar ve yardımcıları olsun.Önlerine çıkan engelleri kaldırsın.Hizmetlerini daim eylesin kabul eylesin inşaAllah.(Amin)

Allah Razi olsun , hizmetler muafik olsunda  bizim yerimiz , caninin papuclugu olsun ,
diyen bir büyügümüze, Allah bizi evlat olarak layik olmayi nasip eylesin .
Duaalar edelim dualarki , hizmetler edelim hizmetlerki , olmazdenenler olur insAllah .
Niyet hayir . Akibet hayir olsun
vesselam
Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .

es-lem

Ecmain.Amin.Allahu teala ben aciz fakir günahkar kardeşinize de dini mübine hizmet edebilmeyi nasip eyler inşaAllah.
Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem o benimle gelir. Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret, öldürülmem şehadettir.

osmanlı

Yazılar için teşekkür ederiz. Mevzu ile alakası olmayacak ama ES-LEM kardeş, ümit ederim avatarında ki bıdık sana aittir. :) Sizler ekseriye zahiri dediğimiz, lafta müslüman olanlara değinmişsiniz. Bir de şeklen, resmen müslüman olup mangalı üfürüp, sonrada külü ile beraber yutanlar var. Onlar bana daha çok zor geliyor. Yani ikiyüzlülük gibi bir haller var malesef. (Rabbim; kınayıp, kınatmasın cümlemizi)
Misal, ben deniz mahalle muhtarı sayılırım. Mahallemizde derneği olmayan, tapusu ve ruhsatı olmayan, zamanında mahalle eşrafınca vakf edilmiş mescid vari camii miz var. Eski muhtarın dedeleri vakfetmiş. Eski muhtar da meccanene ilgilendiği için camii işleri bize kaldı. Ama gel gör ki dükkanın da bir kiracı var, 15 senedir zırnık kira vermeyip oturmuş. Tipi ni de gören mazlum gariban derviş zannediyor.
O vatanda şı camii dükkanından çıkarabilmek için tam 3 sene uğraştım. Ama gözüm açıldı. Ne kadar cemaatçi geçnin derviş kılıklı sahtekar ve FASIK varsa tanıdım. Artık her gördüğüm dervişi, mazlumu, fakiri, garibanı vs. göründüğü gib kabul etmiyorum. Belki takıntı oldu bende. Vel hasıl geçen bir söz bunu çok güzel ifade ediyoırdu;" Hakla batılı veya siyahla beyazı herkes ayrıt eder. Mühim olan Hak görünleri Hak'dan, Batıl görünenleri Batıldan ayıra bilmek."  Mevzu dağıldı ama hakikaten sadece zahiriler değil, din-ci (ehemmiyetle bu şekilde yazdım, tüccar gibi) kılıklı adamlardan daha çok korkuyorum. Araştırdığım kadarı ile K.Kerimimizde Fasık yaklaşık 25 ayette geçiyor. Ve hapsinin sonun da onlar için asla hidayet yoktur. Deniyor. Hatta bir ayeti celilede ehemmiyetle Rasul'umuze hitaben 70 defa duat etsen bile deniliyor.
Bu sebeble her kese (ama sizin bahsettiğiniz zahirilere hidayet dilerim) hidayet dileyemeceğim. Bu mümkün değil.

Farklı bir açıya değinmek istedim.

Hürmetler..
Devrimci akıla sahip olanlar, luciferin yeni dünya düzenini yemezler...

es-lem

Avatardaki bıdık bana ait değil :) Amin  OSMANLI kardeşim Allahu teala cümlesine de hidayet nasip eylesin bizlere de inşaAllah önce hidayete erdirip sonra küfre düşürdüklerinden eylemesin inşaAllah. Aslında şu zamanda müslümanlık bence üçe ayrılmış durumda.Birincisi sözde müslüman olanlar,ikincisi görünüşte müslüman olanlar üçüncüsüde özünden gerçekten müslüman olanlar ve tabi öyle olanların sayısı da maalesef az.Allahu teala cümlemizi içi dışı bir olan kullardan eylesin.Hakkı hak bilip hakka ittibak batılı batıl bilip batıldan iştinab eden zümreyi salihine ilhak eyleye.Cennet nimet ve aksal gayemiz olan cemali ilahiyesiyle bizlere iltifat ve ikram eylesin...(AMİN)