Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Kullanıcı isimlerimizin anlamları

Başlatan Miftahulkuluub, 11 Mart 2004, 00:38:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muallim

"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

müteallim

Alıntı yapılan: "muallim"Muallim..

bilmeyeniniz yoktur :D

El-an  mi ? Istikbaldemi ?
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

muallim

"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

hadime

hadîm yapan kimse, hizmet gören manasında.. ben de Allah yolunda bir hadime olmak istiyorum...
Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu,birinciliği beyaza verdiler...

hulefai rasidin

benim kininmanası malümünüz  ....büyük halifeler. yani_hz. ebu bekir...._hz ali..._hz ömer.._hz osman .. sahabei kirama duyduğum muhabbeten ilk aklıma o isim geldi yüce rabbim onların arasına ilhak etsin   münasip değilse değiştirebilirim yanii. selametle
dünyanın taşı yağsa başıma illa  dostun gülü öldürür  beni:(

muallim

bence uygunlugunu siz kendiniz belirlemelisiniz.Yazdıgınız yazılarda en ufak bir ters imaj olmamalı ki o buyuk halifelere güzel olamayan bir seyi isnat etmemiş olalım. isim onemlidir yani.
[Hucurat Suresi 10]

yusufum

Rabbin kuluna ,kulum demesidir yusufum.
Yakub'un Rab'bine duasıdır yusufum.
Kör gözlerin merhemi,kuyuların kokusudur yusufum.
Rab'bin Cemali'nin aynasıdır yusufum.
Mutlak hakikatın rüyasıdır yusufum.
Kardeşlerin kardeşi,Zelihanın yoldaşıdır yusufum.
Zindanların aydınlığı,medrese -i yusufiyye dir yusufum.
Köleliğe başkaldırış,dik duruştur yusufum.
Ademden bekaya arayıştır yusufum.
Bir garip yusufum işte,Ben bir YUSUF' um.
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

muallim

Alıntı yapılan: "yusufum"yusufum : dünyanin en güzel yüzlü insanidir.Ayrica ismim de bu oldugu icin bu nicki almayi uygun gördüm

isminizle ozdeslesiyormusunuz yani o manayı uzerinizde tasıyormusunuz? :D
[Hucurat Suresi 10]

dihancioglu

EN MANASIZ İSİM BENDE IH YAPIN YORUM OTURUN :!:
YA BU SİTEYE KAYIT YAPRIRKEN ACLE ACELE YAZARSAN BU OLUR BİLİM OLDU Blım YA  FORUMUN AZİZLİĞİNE,YADA KLAVYEMİN MAUSUN CAHİLLİĞİNE  DENK GELDİM 8)
AH BİR DEĞİŞTİREBİLSEM DEMİŞİM.NEYSE ALIŞTIM BEN BU KULLANICI ADINADA ANLAMSIZ ŞURSUZ GİBİ GÖRÜNSEDE (NELER VAR O  İSİMDE) DİYEREK MUTLU OLMANIN TESELLİSİ BUDA :wink:
Of eşrafından 80 yıllık bir M E K T U P

neesa

ben de neesa
nisanin ne anlama geldigini hepimiz biliyoruzzz... :D
'nun gibi olabilmek

yusufum

Alıntı yapılan: "muallim"
Alıntı yapılan: "yusufum"yusufum : dünyanin en güzel yüzlü insanidir.Ayrica ismim de bu oldugu icin bu nicki almayi uygun gördüm

elimden geldigince ugrasiyorum ama ne kadar özdeslesebildigimizi Allah(CC) bilir... :lol:

peki siz nickinizle özdes misiniz???
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

dihancioglu

Alıntı yapılan: "yusufum"
Alıntı yapılan: "muallim"

elimden geldigince ugrasiyorum ama ne kadar özdeslesebildigimizi Allah(CC) bilir... :lol:

peki siz nickinizle özdes misiniz???

muallim BU SORU SANA SAKIN KAÇIRMA CEVAPLA 8)

neesa

'nun gibi olabilmek

muallim

Muallim ve ben ne kadar ozdeslesiyoruz onu anlatalım...

Malum muallim öğretmen demek. Biz de bu nicki kullanmaya baslamadan once Hak tealanın bize yazdıgı kaderden habersizdik. Allahın tecelliyatı bize aksedince öğretmen olarak bir menzileye girdiğimizi fark ettik. Öğretmenlik adımlarını yavas yavas attık ve nasip olursa Rabbimiz isterse bu meslegi icra edecegiz.

Öğretmenlikte iki unsur var biri öğreticilik bir de eğiticilik. Ben de hasıl olan kanaaate gore öğreticilik işlemini az cok anlamısız Allaha cok sukur. Ögretmen olarak öğrencilerin matematikten can cekişecekleri gunu bekliyorum  :D

Gelelim eğiticilik işine bu biraz kişinin hal ve hareketlerini islamni bir sekilde kemale erdirmesiyle olusacaktır. Bu da Allahın bizlere guzel ahlakı bahsetmesiyle olur. Dilimiz guzel soyleyecek guzel davranıs yapacagız guzel hitap ve guzel iletişim. Bu konuda cok eksiklik var ama sonucta Allahın yardımyla bu yolda da ilerliyoruz Kendimizi nefsimizi tekamule edip öğrencilere en yararlı hale gelmeye calısıyoruz. Allah muvaffak etsin...

Bir diğer gorusumde sizlere bizlere nefsimize bir seyler öğretmeye calısyoruz. Bu da nick le ne kadar ozdeslestiğimizi gosterir.
[Hucurat Suresi 10]

dihancioglu

PAUNLAMA YOK DEĞİLMİ BURDA NEYSE  muallim KARDEŞİME  :x  :x  :x