duyurudur okunsun!

Başlatan piskotrop, 03 Temmuz 2010, 20:53:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

piskotrop

s.a. değerli dostlar.

siteye üye olalı beri kaçgün geçti,kaç paylaşım yaptım ki daha henüz yolun başında iken hemen uyarı mesajı aldım.
niye aldım!sen SUS sen BİLMEZSİN sen KARIŞMA sadece OKU ve onayla.
başka bir şeye karışma!
insanları ipotek altına almak,ağızlara kilit vurmak ne kadar kolay.
aynen sürü psikolojisi.
soruyorum islam bu mudur arkadaşlar.
ben ne yazmışım ki sen karışma oldu.
camilerde sandalye muhabbeti,bunu bilmek için alim olmaya gerek yok  zaten eğer samimi mümin isen bunu bilecek kabiliyettesindir.
alimlere lere,hocalara saygımız yokmudur elbette vardır başımızın tacıdırlar,ancak insanlarıda otomatikmen sınıflandırmak,cahil cühela addetmek sen karışma ,sen bilmezsin ön yargısını ortaya koymak müslümanlıkta varmıdır.

site paylaşım sitesi değilmi arkadaşlar soruyorum. demekki sadece oturduğun yerden yazmakla olmuyormuş.
uygulamak lazım.

bilmiyorum belki bu yazımı yayınlamayacaksınız yada tersi,şunu söylemek istiyorum sadece lütfen ön yargıları bırakın.

ve isterseniz beni üyelikten atabilirsiniz ancak şunu bilmenizi isterimki "mümin müminin aynasıdır".

daha çok şey var aslında söyleyeceğim ama siz değerli "büyüklerimin" vaktini almak istemem.

""ben gelmedim kavga için "
            ""benim işim sevgi için"
             "gönüller kırmağa değil"
               "gönüller yapmağa geldim"

hz     yunus ne güzel demiş dimii.
                               vesselam.

Beni bir NOKTA gibi KÜÇÜK görenler unutmamalıdırki... Her cümlenin sonunda bana ihtiyaç duyacaklardır...

Tuğra

Duyurdunuz okuduk,

Bir kaç gün önce eklediğiniz bir yazıyı okuyup kendi kendime

''acaba bu arkadaş içeriğini doğru dürüst okudumu da ekledi'' diye düşünmüştüm, sağolsun yönetici arkadaşlar müdahale etmiş, belliki sizde bunun duyurusunu yapıyorsunuz, gelelim yazı içeriğine;

nafile ibadetler ile ilgiliydi ve yazının içeriğinde farz borcu olanın nafile namaz kılamayacağı söyleniyordu, ikinci olarak bundan daha beteri farz namazların sünnetlerin dahi bırakılması söylemleri...

hocamızın hutbesindede belitttiği gibi;

Kaza namazı olan bir kimsenin, nafile namaz kılamayacağına hükmetmek yanlıştır. Bu davranış, sünnet müessesesini ihmale sebep olan sakat bir görüştür. İnsanlara borcu bulunan bir kimsenin, açlıktan kıvranan bir fakire yardım etmesine dini hiçbir mani olmadığı gibi, kaza namazı bulunan bir kimsenin de nafile namaz kılmasına hiçbir engel bulunmamaktadır.

Fakat beş vakit namazların sünnetleri ve hatta teheccüd, duha ve tesbih namazları da bu hükümden müstesna tutulmuştur. ’  bu sünnetleri kaza namazı niyyetiyle kılmak, dolayısıyla sünneti terk etmek, makbul bir görüş olamaz. Bir hatayı tamir için, ikinci bir hata yoluna teşvik etmek  akl-ı selime ve islam fıkhına aykırı bir iştir. Sünnetleri terk etmemek ve kazaları ayrıca kılmak en doğru bir harekettir.

Kaza namazlarının muayyen bir vakti olmadığı için, her zaman kılınması mümkündür. Sünnetler veya vakitle mukayyet olan nafileler vakti içinde kılınmazsa telafisi mümkün değildir. Elbette farz namazları kazaya bırakmak günahtır. Bu günahtan kurtulmanın yolu, kaza namazı kılmaya fazla gayret göstermektir. Yoksa sünneti terk ve ihmal değildir. Şefaat-ı Muhammediye’nin tecellisine vesile olacak sünnetleri ve nafileleri bırakmak, akla ve fıkha muvafık olmayan bir davranıştır.

http://www.sadakat.net/forum/cuma_sohbet_hutbe_ve_vaaz_arsivi/nafile_ibadetlerimiz-t31229.0.html;msg181331#msg181331

Şimdi bazıları diyorki ben yanlışda yapsam bana kimse sus demesin, hiç kimse kusura bakmasın bu forumu sadece ziyaretçi olarak binlerce kişi takip ediyor ve eklenen yazıları okuyor oturun ve düşünün '' Hatalı bir yazı eklersem kaç kişinin hata yapmasına sebebiyet veririm'' diye o zaman suçlayacağınıza teşekkür edersiniz.

Böyle ciddi hatalara fırsat vermedikleri için yöneticileri tebrik ediyorum
〰〰〰〰🐠

Lika

Teşekkürler Tuğra açıklama için. Bu tip yazıları eklerken kesinlikle mezhebî görüşlere dikkat etmek gerekir. Zira birçok kişinin vebalini almak sözkonusudur.

Yıllardır yapılan vahim bir hata vardır ki; bahsi geçen kaza borcu meselesi "şafii mezhebine" ait bir hükümdür ve şafii olan bir kişiyi ilgilendirir. Kaldı ki onlar da konu ile ilgili yeterli malûmata sahibtirler.

Ancak maalesef bir takım hocaların bu hükmü sanki tüm mezheblere şamilmiş gibi yaymaları sonucu bu vahim hata yaygınlaşmış durumda.

Lütfen bu tür konularda dikkatli davranan yöneticilerimize veryansın etmek yerine, böylesi ciddi konularda işi ehline bırakalım.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

piskotrop

tamamen yanlış anlamadan kaynaklanan bir durum.
geç gördüm, düzeltir özür dilerim.

moderatörler maşAllah nasılda dayanışma halınde, m2)).
Beni bir NOKTA gibi KÜÇÜK görenler unutmamalıdırki... Her cümlenin sonunda bana ihtiyaç duyacaklardır...

Tuğra

Böyle titiz yöneticilere sadakat üyeleride % 100 destektir, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için konuyu, sebebleri iyi anlayıp neticeyi görüp, uygun tarzda hareket etmek, olayı dallandırmadan sonuçlandırır. :)
〰〰〰〰🐠

ihvan

Böyle ciddi hatalara fırsat vermedikleri için yöneticileri tebrik ediyorum

osmanlı

Psikotrop kardeşim;

Bu sitede belki senden daha eski bir üyeyim. (bunu övünmek için söylemedim) Ayrıyeten moderetörlerden bazıları hakiki hayatta da arkadaşlarım. Amma velakin benimde en az hatırladığım 5-6 yazım silinmiştir. Silsinler önemi yok. Hata yapabiliriz, hatalar düzeltilir. Sizi de hatanızdan döndüğünüz için, özür beyan ettiğiniz için teşekkür ederim. İhvanın tebriğinide yineliyorum.

Saygılar, selamlar...
Devrimci akıla sahip olanlar, luciferin yeni dünya düzenini yemezler...

piskotrop

s.a.
osmanlı kardeşim samimiyetiniz yazı karakterinizden belli,ben teşekkür ederim.
mesele nefs'i emmareye uymamak, hata "insan"lara mahsus.
önemli olan hatada ısrar etmemek be bağışlayıcı olmak. m2))

mazlum

İnsan farz namazları noksansız edâ etmekle beraber, bunun dışında nâfile olan evvâbin, teheccüd , duhâ ve tesbih namazlarını da kılmaya gayret etmelidir. Çünkü, bunlarda sayılamayacak kadar büyük sevap ve hasene vardır. Bir hadis-i kudsîde Cenâb-ı Hak: “Kulum farzlarla benim azabımdan kurtulur, nâfilelerle de bana yaklaşır.” buyuruyor

Farzları tam olarak yapmış olmak için vaciplere ,
vacipleri noksansız yapabilmel için sünnetlere,
sünnetleri tam olarak takip edebilmek için müstehaplara ,
müstehaplarada arzuya ulaşabilmek için de adaba riayet etmek şarttır.
Adab olmadan farzların kemali söz konusu olmaz .

Kaynak .  Adab-ı Muaşeret

Prof. Dr.M . Zeki Duman
Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .

ıahane

Sitenimizn arksnda okuyucuları, takipçileri olmasa 6 yıl gibi bir sürede ayakta kalamazdı elbette.Her zamn eklenen konuları bir bir analiz edip ölçüp tartıp gerektiginde kaldırmışlardır.Bu sadece sizde olan bir şey de degildir.Alınmak yok!Bilgi ögrenmeye devam:) fg20)) fg20))