Geceleri nasıl geçiyor ..!!?

Başlatan sehle, 08 Nisan 2010, 20:47:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sehle

Geceleri nasıl geçiyor ..!!?
Herkes neden zevk alıyorsa geceyi onunla geçirir. Kimi uykudan zevk alır, kimi eğlenceden kimide ibadetten zevk alır. İşte ruhunu ibadetle besleyenlerden bir nebze.

Annesi, oğlu Hz. Süleyman a şöyle nasihatte bulunur."Yavrum, geceleyin uyuma, çünkü gecelerini uyku ile geçirenin Kıyamet günü elinde sevap kalmaz" buyurmuştur.

Abdülaziz b.Ebü Revvad [r.a] yatağını serip de tam yatacağı sırada elleri ile yatağını okşar ve "Ne kadar yumuşaksın, ama Cennet döşekleri senden daha yumuşaktır."der, ardından namaza durur ve sabah namazına kadar kılardı.

İmam-ı Azam Ebü Hanife Hazretleri için geceleyin yatak serilmediği söylenir ve Ebül Cüveyriye şöyle anlatır, "Altı ay hiç ayrılmadan Ebü Hanife Hazretlerinin yanında bulundum, bu süre zarfında bir gece olsun yanını yere koyduğunu görmedim."diye söylemiştir.

Bir keresinde Bişr-i Hafi Hazretlerine "Geceleyin belli bir süre istirahat edemez misiniz?"dediklerinde o şöyle mukabelede bulunur,"Allah-ü Teala, geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlamasına rağmen, Rasülullah [s.a.v ] Efendimiz geceleri ayakları şişinceye kadar namaz kılmışken, Cenab-ı Hakk"ın bir tek günahımı dahi bağışladığını bilmeyen ben nasıl uyuyabilirim."diye karşılık vermiştir.

İbrahim bin Edhem Hazretleri bir gece Beyt-i Makdis"te uyuyunca sahra yönünden "Gece ibadeti Cehennem alevini söndürür, ayakları sırat köprüsünde sabit tutar, gece ibadetinde gevşeklik gösterme" diye bir ses duyar. Bu hadiseden sonra vefat edinceye kadar bir daha gece ibadetini bırakmaz.

Ebu Hüreyre [r.a] Peygamber Efendimiz [s.a.v] "in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir, "Ramazan orucundan sonra orucun en faziletlisi, şehrullah olan Muharrem ayında tutulan oruçtur. Farzdan sonra da namazın en efdali gece kılınan teheccüd namazıdır."

ya bizim geceler nasıl geçiyor
alıntıdır
الَهى انت مقصودى ورضاك مطلوبى

aydeniz

gaflet uykusunda geçiyor, Allahım af etsin

Günbatımı

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

osmanlı-torunu

Bir meşaiyyun var, bir de işrakiyyun var.
           İşrakiyyun: Önce inanıyor, sonra hikmetini araştırıyor. Meşaiyyun bunun zıddıdır. Kainatı inceler Allah’ı bulur. Bizim
      sûfî mezhebimiz işrakiyyun üzerine kurulmuştur. Zahirilerle  farkımız; biz cevizin içini, onlar kabuğunu yerler.

andelib

bir sonraki gün Allah yolunda cihatta daha fazla gayret edebilmek için uyku ile
Andelibim,                   
Güledir düşkünlüğüm.     
Gülzardayım,               
Ondandır şaşkınlığım.

zy-np

Allahım affetsin gaflet uykusuyla geçiyo:(
zeynp

sakincan

Bu akşam gül koydum yastığımın kenarına...
belki gelirsin rüyama...
benim için olmaz bilirim.......
gülün hatırına..

müteallim

Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

omur

Haydi dostlar,  -))? bu günden itibaren teheccüde kalkiyoruz. Gaflete yenik düsmeyecegiz insaAllah!

Bahreyn

ğaflet etmemek için kalkan birinden bizi aramasını isteye biliriz;))
"Yüzünü güneşe çeviren insan gölge görmez."

mazlum

Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .

cennet bahçem

güzel geçirmeye çalışıoruz Elhamdüllillah.

cennet_nuru

Haydi dostlar,   bu günden itibaren teheccüde kalkiyoruz. Gaflete yenik düsmeyecegiz insaAllah!
O göremediğin koskoca derya gönlümdür...Gördüğün sahil ise dilim...Kıyılarıma vuran dalgalara şaşırma...!!Onlar aşktan gel-git'im...Beni kendinde,kendimde arama...Ben hem bende hem sende bir gizim...!!Beni Mecnun'dan Leyla'dan sorma...!!Ben sadece MEVLA'dan bir izim ... !!!