Ahh bide şu sözlerin sahiplerini bilsem....

Başlatan sevdagülüm, 02 Nisan 2010, 00:08:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sevdagülüm

İSTE! Karşılık bulacaksan ÇAL kapıyı.Vermek istemeseydi istemeyi öğretmezdi. Mademki ihtiyacın var çalacaksın öyleyse. ENNN büyüğünü ÇAL kapıların. Aç ellerini gönlünle birlikte çal.. Dinleyen RABBİNDİR SENİİ.....

kaleme kuvvet ,dile yürek gerek ...Ha bugün ha yarın diye beklemek yok..Varsa iki laf kelamımız acilen söylemek gerek...Susa susa yaşanmaz , kelimeleri uçurmak gerek...Varsın anlaşılmasın hiç bir cümlemiz , bizim kendimizle konuşmamız gerek.Yaza yaza susun , çığlık atmak için sese ne gerek..Bir el , bir yürek g..er..ek..bize sesli kalem gerek ! hadi sessiz sessiz yazın şimdi .seslice okuyan olur elbet__;)

Rabbim! Bak ellerim bomboş. Ellerimde hiçbir şey yok. Ellerimde bir tek "yok" var. Ve ben, yoktan var ettiğin bu ellerle, Senin sonsuz keremine el açmaktayım. Çünkü ben de var yok; Sende yok yok."...........

Züleyha, Yûsuf'a bir mektup yazmaya başlayınca. Yûsuf diye başladı, Yûsuf diye bitirdi. Gördü ki hitaptan öteye geçemedi. Anladı ki aşkın nâmesinde ser-nâmeden öte kelam yok. Ve Züleyha'nın lügatinde Yûsuf'tan öte sözcük yok...

Rabbim! Ellerimde hiçbir şey yok. Ellerimde bir tek "yok" var. Ve ben; yoktan var ettiğin bu ellerle; Senin sonsuz keremine el açmaktayım. Çünkü ben de var yok; Sende yok yok. ..EY RABBİM VARLIĞIMI, AŞKINA ARMAĞAN EYLE..

,,Mescidi aksadan,,,Mescidi haramdan,,,,,,,O kutsal torakların durumun dan,,,,,,,Halime bakıpta utanıyor,,,,kur,ana sımsıkı sarıl madıgım için,,,peygamberin sünnetini yapmadıgım için,,,RABBİME,,,,verdigim sözü tut madıgım için.,,halime bakıp ta utanı yorum,,,Dİnime saldıranlara durdemeyişim den,,..Sevdigimi ..Allah için sevmedigim den,,Tüm zülümlere boyun egdigim den,,halime ,, bakıpta utanı yorum.

~Kim sendEn daha fazLa sevebilr ki?Kim sendEn daha fazLa aFFédébilir!Kim sendEn daha fazla kórdüğüm olmuş şeyLeri çözebilir?Kim seNdEn daha fazla bizi önemseyebilirki?Rabbim sendEn başka kimim var benim?Kimsem yok benim sendEn başka Ey Rabbim!~

sen aşık olduğunu sandığın kişiye bağlanıyorsun. onsuz yapamam çok seviyorum diyorsun. düşünmezmisin onu sana sevdiren kim? ben seni ; bana SEVDİRENİ sevmişim... '' ~~ Hz Mevlana ~~

Züleyha, Yûsuf'a bir mektup yazmaya başlayınca. Yûsuf diye başladı, Yûsuf diye bitirdi. Gördü ki hitaptan öteye geçemedi. Anladı ki aşkın nâmesinde ser-nâmeden öte kelam yok. Ve Züleyha'nın lügatinde Yûsuf'tan öte sözcük yok...

Yüce rabbim kuldan intikamını kul ile alır, dini irfan bilmeyen insan, bunu kul etti sanır...

Sen sanır mısın ki dert kötüdür. Hayır ! Dert devaya bir davetiyedir. Dert ve düşkünlük yer alçağına benzer, deva ise suya. O yüzden nerede dert varsa deva oraya koşar. Neresi alçaksa su oraya akar. O halde derdini sev,ilahi rahmeti celbeden kırıklığını nimet bil.. HZ MEVLANA

Farkında olmalı insan.."Bir damlacık sudan yaratıldığını farketmeli...Anne karnına sığarken, dünyaya neden sığmadığını ve en sonunda bir metrekarelik yere nasıl sığmak zorunda kalacağını farketmeli...henüz bebekken "dünya benim" dercesine avuçlarını sımsıkı kapalı olduğunu, ölürkende aynı avuçların herşeyi bırakıp"işt...e gidiyorum dercesine apaçık olduğunu farketmeli ve ona göre yaşamalı...!

"Aç herkese, açabildiğin kadar sîneni; ummanlar gibi olsun! İnançla geril ve insana sevgi duy; kalmasın alâka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül."

Bir gece aşka; "Doğru söyle, sen kimsin?" dedim. "Ben ölmeyen hayatım,ölmeyen yaşanışım. Ben daima devam eden, hoş geçen bir ömürüm." dedi. Tekrar sordum: "Ey mekandan dışarı olan aşk! Senin evin nerededir?" "Ben gönül ateşinin dostuyum. Ben yaşlı gözlerin yanı başındayım." diye cevap verdi. (Hz. Mevlana)

GüL Dikene Sormuş .. Ben Herkesi MutLu Ederken Sen Niye CanLarı Yakıyorsun Dikende Demişki; :Sen Hiç Acı Çekmeden Sevgiye ULaşan İnsan Gördün mü??

Bir bakışın manası, hiçbir Lisanda yoktuR.. Bir bakış, bazen şifa, bazen zehirLi oktur.. Bir bakış, bir aşığa neLer neLer anLatır.. Bir bakış bir aşığı seneLerce ağLatıR... [MevLana CeLaLeddin-i Rumi]

Bazen susmak gerekiyormuş,bazen bomboş bakmak gerekiyormuş hayatın yalanlarına..Anlamaya çalışmak saçmalık..!Anlamadan yaşamak gerekiyormuş..Ama bazen!Unutmak gerekiyormuş unutulmak pahasına..Zaman değilmiş gideni getiren..Aslında zamanmış var olanı götüren..!**

Mecnun'a demişler, "-Yahu bu kadar övdüğün, senin Leyla'n pek güzel bir şey değilmiş!" Mecnun gülmüş, "-Sen onu benim gözümle bir görebilsen!" demiş. [Fuzûlî]

Sermayem yok Sevgili! Tüm sermayem, rahmetin... Lokmanın bile derman olamayacağı derdimin, dermanısın Sen! Yârsın! Cansın! Şifâsın! Lokmanda değil ey Yâr, Sendedir benim devâm! Sana kavuşmadıkça, huzur da bana haram! Sermayem rahmetin, ilâcım Cemâlindir, vesselâm!..***

İki parmağının ucunu gözüne koy. Bir şey görebiliyor musun dünyadan? Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir.. ~~Mesnevi~

üzülme(!) sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil,tozu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu kirini alır,niye kederlenirsin? -Mesnevi-

Madendeki inciyi aradıkça madensin. Ekmek lokmasına heves ettikçe ekmeksin. Şu kapalı sözü anlarsan, anlarsın her şeyi; Neyi arıyorsun, sen osun. (Hz. Mevlana)

Ey insan..! Edep nedir diye arar, sorarsan eğer; bil ki edep, ancak her edepsizin edepsizliğine sabır ve tahammül gösterebilmektir. (Hz. Melvana) ---

Dünya pazarının sermayesi altındır. Öte âlemin sermayesi ise; aşk ve daim nemli iki göz. Gönlüm bağdır, gözüm bulut. Bulut ağladı mı bağ yeşerir. Mum gibi yaş dök ki gönül evin aydınlansın... (Hz. Mevlana)

:: Yaşlandı artık dünya yorgunuz;Kirlendi artık ruhlar solgunuz;Savrulduk artık tenha bir yoluz;Kaybolduk artık bir var bir yokuz..Bu yüzden mahsunuz.Bu yüzden mağlubuz.Bu yüzle gelmeye mahcubuz.. :::

Hz. Ali'ye sormuşlar, Allahı gördünmü diye, Hz.Ali'de cevap vermiş, Görmediğim Allaha secde etmem Nerde gördün demişler.. Hz. Ali'de; ''Olmadığı yeri gösterin''...

Bu zamanda az dostun olsun, daha iyi. Herkesle uzaktan hoş beş edip geçmeli. Can gözünü açınca görüyor ki insan En büyük düşmanıymış en çok güvendiği!..<<<(Ömer HaYYam)>>>

Madendeki inciyi aradıkça madensin. Ekmek lokmasına heves ettikçe ekmeksin. Şu kapalı sözü anlarsan, anlarsın her şeyi; Neyi arıyorsun, sen osun. (Hz. Mevlana)

Geminin Yüzmesi İçin, Suya İhtiyacı Vardır Ama Su Geminin İçine Girerse Onu Batırır.. Gemi İçin Su Ne İse, Mümin İçinde Dünya Odur... (Hz. Mevlana)

Dünya pazarının sermayesi altındır. Öte âlemin sermayesi ise; aşk ve daim nemli iki göz. Gönlüm bağdır, gözüm bulut. Bulut ağladı mı bağ yeşerir. Mum gibi yaş dök ki gönül evin aydınlansın... (Hz. Mevlana)

Hiçliğimin, acizliğimin, bir nokta misali ufalıp, değerimi yitirdiğimin, görüntüsüz, fulu bir hale geldiğimin tek ispatı. Oysa ben bir hiçmişim, oysa ben ne hoyrat harcamişim her anımı, Adın'ı zikretmeden. Meğer ne zavallıymış zamanın Sensiz gecen kısmı. Adın ne güzel, Adın ne güzel Rabbim...(!)

Aşka yanmalı can dediğin...Ya canan olmalı; ya da canını almalı... Yar diyemezsin ki herkese; içindeki yaran olmalı...Herkesin de bir yüreği vardır amma yürek dediğin bir başka yanmalı.....(Mevlana)

Eskiden iyilik yaparlardı söylemezlerdi. Sonra hem yapmaya hem söylemeye başladılar. Şimdi ise yalnız söylüyorlar. ( Ömer bin Hâris)

Hakk'a kul olanlar kula kul olmaz; Kulluğa erenler yollarda kalmaz. Rûhlarında vuslat, rûhlarında haz, Âlem aldansa da onlar aldanmaz.Baş koyup da o eşikte bekleyen, Dost düşünüp, dost deyip, dost söyleyen; Hep şevkle şahlanıp aşkla inleyen, Yüz hazan görse de sararıp solmaz.<

Ey Gönül! Bilir misin dünya nasıldır? İnsan, ışığa sırtını dönüp gölgesine yetişmeye çalışırsa bunu asla başaramaz; lakin tam tersine ışığa doğru koşarsa gölgesi de onu takip eder.. İşte dünya da tıpkı gölgen gibidir...

Gül dalı nerede yeşerirse yeşersin güldür. Şarap küpü nereye konursa konsun şaraptır. Gül çöplükte bitmekle kötü olmaz, şarap altın tasa konmakla helal olmaz.. [Hz. Mevlana]

"Ey can!Şu fâni varlıklara gönül vererek yerlerde sürünme; aşk kanadını aç da, birazcık yüksel, uç! Çünkü ay, yerde değildir, yücelerdedir;gölge ise aşağılardadır! Dilenciler gibi her kapıyı çalma, her kapıdan bir şey bekleme! Aklını başına al, yer kapılarını çalma da g...ök kapısını çal! Korkma; sen, üstün bir varlıksın!Elin göklere kadar uzanır; gök kapısını çalabilirsin!"((Hz. Mevlânâ))

Derman arardım derdime, derdim bana derman imiş; Bürhan sorardım aslıma, aslım bana bürhan imiş; Sağı solu gözler idim, Dost yüzünü görsem diye; Ben taşrada arar idim, O can içinde Can imiş.. Öyle sanırdım ayrıyım, Dost gayrîdır ben gayrîyım; Benden görüp işiteni, bildim ki O Canân imiş; Savmla salatla hacc ile, sanma biter zâhid işin; İnsan-ı Kamil olmaya, lazım olan irfân imiş.. Kanden gelir yolun senin, ya kande varır menzilin; Nerden gelip gittiğini, anlamayan hayvan imiş; Mürşid gerektir bildire, Hakk'ı (cc) sana Hakkel-yakîn; Mürşidi olmayanların, bildikleri güman imiş.. İşit Niyazi'nin sözün, bir nesne örtmez Hakk (cc) yüzün; Hakk'tan (cc) ayân bir nesne yok, gözsüzlere pünhan imiş...

*** Bu akşam o kadar durgun ki sular Gömül benim gibi kedere diyor. İçimde maziden kalma duygular Ağla geri gelmez günlere diyor. Ey gönül, gidenden ümidini kes! Kaçan bir hayale benziyor herkes, Sanki kulağıma gaipten bir ses Buluşmalar kaldı mahşere diyor. n.f.k

Ey dost!" Sana âşık oldugum için bana ögüt veriyorlar. Ögüt bana ne yarar verir? Zehirli su içmişim. Bana şekerin ne yarari olabilir? Benim için ayağını bağlayın diyorlar. Oysa deli olan gönüldür. Ayağımın bağlanmasının ne faydası var?"

"Aşk vadisinde hiçbir nişane hiçbir iz yoksa üzülmemeli; çünkü Hakk'ın lûtfuyla bazen umutsuzluktan bile umutlar doğar. Ey gönül sakın umutsuzluğa düşme! Allah'tan umudunu kesme ki bazen can bahçesinde sögüt ağacının dalı bile hurma verir." Hz. Mevlana (k.s)

Sana dilsiz dudaksız sözler söyleyeceğim Bütün kulaklardan gizli sulardan bahsedeceğim Bu sözleri sana herkesin içinde söyleyeceğim Ama senden başka kimse duymayacak Kimse anlamayacak..Şems-i Tebrizi

Dışarıda göz yanar,içeride yürek.Taahhüt ehline tahammül gerek.Mazlum yarasina merhem diyerek..Göz yaşı dökersen benide çağır..

Sözünün Eri oLan İçindir " GönLümün En Yüce Yeri" ... Sözünün Eri "DeğiLsen"; Yoktur Bu bedenin "Sana Verecek Değeri"..

~Kim sendEn daha fazLa sevebilr ki?Kim sendEn daha fazLa aFFédébilir!Kim sendEn daha fazla kórdüğüm olmuş şeyLeri çözebilir?Kim seNdEn daha fazla bizi önemseyebilirki?Rabbim sendEn başka kimim var benim?Kimsem yok benim sendEn başka Ey Rabbim!~

"...Yusuf'un gözleri kimine kırbaç kimine kurşun kimine hançerdir. Bakmasını bilene aşkdır güldür sefadır zindandan saraya bir yoldur Yusuf'un gözleri.Kuyu kadar karanlıktır kimine ve güneş kadar parlak bakmasını bilene Yusuf'un gözleri..." (Bu ahir zamanda ne Yusuf gibi bakan göz bulunur, nede o gözlere... bakıp anlayacak Züleyha...)

Eyüp dermansız kaldı, imdat demedi... Yusuf karanlığa düştü, eyvah demedi... İbrahim ateşe düştü, yandım demedi... Hamza kanının yudumlanmasına feryat etmedi... Bilal kayalar altında kaldı, ezildim demedi . Unutma! Sıkıntı, dert, tasa, SEVGİLİ olandan başkasına inmedi..

Sen Yolcu,Bu Yalan Dünya Hancıdır...
Öyle Bir Gün Varki; Yürekte Sancıdır... Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca, En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır...!!!

Meğer uykudaymış aşk, kapısını çaldığımda. Sükût tek merhemmiş kapı açılmadığında... Mecnun koşandı, Leyla susan; Yusuf arayandı, Züleyha susan; Varaka sabırdı, Gülşah susan; Süheyl yazandı, Nevbahar susan; Tahir duaydı; Zühre susan; Ferhat yangındı, Şirin susan... Kapı bir gün açılacak... Aşk uyandığı zaman...

'' ÇıpLak çıkarsa söz SaDra inşirah gerek Mevsimi sarmışsa güz Vakte inşirah gerek Tene sapLanmışsa göz AkLa inşirah gerek
KüLLenmişse kaLbDe köz Ruha inşirah gerek..."

Beni bana verdiğini unutmuşum.Beni bende kılanların hepsinin senden olduğunu;Oysa bir sen duydun beni ey Rabbim...Sıırımı bir sen bildin,Kovmadın beni yakınlığında tuttun.Aradan çıkarıp namazıYaşamın kıyısına uzandım.Oysa yaşamayı senin yanında,yanıbaşında aramalıydım....İtirafımdır......Yapamadım..Bağışla,Bağışla..."beşer elbette şaşar","bütün insanlar nisyan ile maluldür" kavlince;bu, şaşırmıs ve unutulmuş garip kulunuaff-ı mağfiret et Yarabbi...

Ey Gönüldaş! Etten ve kemikten libasımızı soyunduğumuz gün sanma biz zevâl ve firâk ızdırabı içerisindeyiz. Biz gönlümüzü buraya bağlamadık ki neyin ayrılığından yanıp yakınalım, bilakis gurbetteki çilemiz dolmuş olup eşsiz Sevgili'yle (cc) vuslatı yaşamadayız. Bizim tek mirasımız Aşktır; mezarımızı da toprakta aramayınız, bizim mezarımız âşıkların yaralı gönülleridir

~~~Aşk bir damla şebnem arı durudur Görür gözün bakar gözde nûrudur Deseler Leylây'a: "Kara, kurudur!" Mecnun feryad ile kanlı yaş eder... Âşık çeker mâşuğunun derdiyse Aşkı canın yakıp öze erdiyse O ceylan bir kere gönlün verdiyse Gâhi gözün kırpar gâhi kaş eder... Kaş edip göz edip kararın çalıp Seyrin sekre sokup sevdâya salıp Tevhid bıçağıyla başını alıp Aşkın ülkesine başsız baş eder..~~~

:buyrunyıldızları: g4))

(`'·.¸ (`'·.¸*¤* ¸.·'´) ¸.·'´)
لا إله إلا الله محمد رسول الله
(¸.·'´ (¸.·'´*¤* `'·.¸) `'·.¸)
Sus qönLümn seni senDen Daha iyi ßiLen raßßinin hükmü vuku ßuLuncaya kaDar sus!
♥♥♥♥♥♥♥