İnkârın İmâna mağlubiyetinin adıdır **Çanakkale** Kınalı Hasan

Başlatan feyiz, 18 Mart 2010, 17:17:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

feyiz

KINALI HASAN (1915)

Çanakkale köylerinden her gün yüzlerce genç
savaşa katılmak üzere birliklerde toplanmaktadır. Acemi askerlerin
eğitim ve techizatı tamamlandıktan sonra cepheye gönderilmektedir.
Yüzbaşı Sırrı Bey, ikindi vakti yeni gelen erleri teftiş ederken,
içlerinde bir tanesinin saçlarının bir tarafının kınalan...mış olduğunu
görür ve takılır.
- Hiç erkek kınalanır mı?
Mehmetçik:
- Buraya
gelmeden evvel, anam kınalamıştı komutanım" der ve sebebini bilmediğini
ilave eder. Komutanın isteği üzerine anasına yazdığı mektupta; "Niye
benim saçımı kınaladın?" diye sorar. Gelen cevabı mektupta ise şunlar
yazılır:

Ey Gözümün Nuru Hasanım..
Köyümüzde rahat rahat
oturalım mı? Vatan sevgisi içimizde alev alev yanıyor. Sen ecdadından,
babandan aşağı kalamazsın.. Ben, senin anan isem, beni ve seni Allah
yarattı. Vatan büyüttü. Allah bu vatan için seni besledi. bu vatanın
ekmeği iliklerinde duruyor...
Sen bu ailenin seçilmiş bir
kurbanısın..
Hasan'ım söyle zabit efendiye.. bizim köyde kurbanlık
ayrılan koyunlar kınalanır. Ben de seni evlatlarımın arasından vatana
kurban adadım. Onun için saçını kınalamıştım.
Allah'ın hükmüyle,
Allah, seni İsmail Peygamber'in yolundan ayırmasın. Seni melekler
şimdiden rahmetle anacaktır.

Gözlerinden öperim

ANAN
HATİCE
"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".

sakincan

Evet, zahirde kâfir Çanakkale’yi geçememiştir, henüz bıyıkları bile terlememiş, gencecik müslüman evladları şehid olmuşlardır bu savaşta. Analar nineler başlarında örtülerle, kundaklarında bebekleriyle mermi taşımışlardır cephelere…..

Hepimiz kahramanlik hikayeleri ile dolu tarihi hikayelerle büyüdük, büyütüldük ,uyutulduk ( !!! ) …. Bunlardan biriside Çanakkale savaşı, ÇANAKKALE GEÇİLMEZ sözü tarihe malolmustur…. Evet, zahirde kâfir Çanakkale"yi geçememiştir, henüz bıyıkları bile terlememiş, gencecik müslüman evladları şehid olmuşlardır bu savaşta. Analar nineler başlarında örtülerle, kundaklarında bebekleriyle mermi taşımışlardır cephelere….. taşımışlardır çünkü, eğer düşman ülkeye girerse DİN elden gidecektir, namus elden gidecektir…. buna nasıl izin verilebilirdi…… Anadolu insani dinini namusunu cani pahasına korurdu, yasama sebepleri idi bunlar. Velhasıl savaş bitti, kafir ülke topraklarından atıldı. Ben hep merak etmişimdir, eğer savaş kaybedilseydi, halimiz ne olurdu? Sütçü İMAM "ı bilirsiniz değil mi? Fransız Ermeni askerleri müslüman kadının peçesine el uzattığı için, bir kâfir askere ateş açmıştır ve bu Maraşta ve Anadolu"da kurtuluş savaşının başlangıcı kabul edilmiştir. Bir anda Anadolu insani birlik olmuş ve Kâfirleri ülkemizden atmalıyız yoksa Din namus elden gidecek diyerek, topyekûn bir savaş başlatılmıştır. Bu ders kitaplarında bile anlatılır. Yazın annemle haberlere bakıyoruz. Manşet haber aynen şu “güpegündüz, yol kenarında fuhuş .., Reklamlardan hemen sonra…. ”Üç-beş kadın gündüz İstanbul"da yol kenarında erkeklerle pazarlık yapıyorlar, bedenlerinin pazarlığını… bu haberi manşet yapan ise sanırım, artık kadın satılan evlerin, gece yaşanan pisliklerin güpegündüz, meydanlarda yapılıyor olması idi… aksi olamaz olsa da manşette yer almaz…. çünkü insanımızın (kadın –erkek-çocuk ) satılıyor olması, haberleri yakından takip edenler için pek de haber değeri olmayan sıradan şeyler….. Bu arada gayri ihtiyari “Allah Allah henüz gelmediler? Nerede kaldılar acaba “ dedim,annem şaşkın şaşkın yüzüme baktı .. ”kim“ dedi..... ”Zabıtalar, vergi memurları, tanklar ve arabalar dolusu güvenlik teşkilatı mensupları…. “eee gariplikler ülkesi nede olsa… Zabıtalar o sırada simit satarak, evlerine ekmek parası götürmeye çalışan garip çocukları kovalıyorlardır… bu ülkede haksız kazanca karşı savaşılması, milli bir görevdir. As vergi levhanı simit tepsine nerede istersen sat simidini? bu kadınların yaptıkları haksız bir kazanç değil mi acaba? Haksız bir kazanç çünkü bu memlekette her şeyin olduğu gibi bu işinde bir usulü adabı vardır… Alırsın vergi numaranı, ödersin vergini kimse gıkını çıkarmaz… hatta ve hatta yılın vergi rekortmeni bile seçilme şansınız var…. Ayşelerimizi Fatmalarımızı sattığını devlete bildiren, kazandığı paydan devletinde hakkını veren dürüst esnafa ödüller verilir bu memlekette……… Peki, tanklar ve otobüsler dolusu güvenlik güçleri neredeler? ooff unuttum iste, onlarda o sırada üniversite önlerinde çelikten duvarlar örmüş, başında örtü olan terörist kızlarla mücadele ediyorlardır… Şimdi ister istemez kafanız karışıyor, Okul ders kitaplarında Sütçü İMAM"ın kahramanlığı diye bir olay anlatılıyor size, ama aynı okulun içine örtülüler alınmıyor? İlginç değil mi sizce de? Yüzde doksanı müslüman bir ülkede kadın bu kadar aşağılanırken, yol ortalarında satılırken, birileri sırf örtülü diye, müslüman kızları okullara almıyor……. iyide hani kafir Çanakkale"den içeri alınmamıştı, İzmir"de denize dökülmüştü……. Savaşı müslüman Türk milleti kazanmıştı da bu savaşın adına da kurtuluş savaşı denmişti? Kurtulmuş halimiz bu ise, Kurtulmasa idik halimiz ne olacaktı…??? Daha kötü ne yapacaktı düşmanlarımız bize…. yoksa bir yerlerde kapı açık kaldı da oralardan mı geçti Çanakkale "den geçemeyenler…!!! Hayır cevabını verenler, bütün bu olayların açıklamasını yapsın ne olur…. Evet diyenlerden ricam ise, şu ilanımı ulaşabildikleri her yere dağıtsınlar…
KAYIP İLANIDIR

ÇANAKKALE GEÇİLDİ EY MÜSLÜMANLAR...
KAFİRLER NAMUSUMUZA EL UZATTILAR

SÜTCÜ İMAMLAR KAYIP ARANIYORLAR

HUMEYRA
Bu akşam gül koydum yastığımın kenarına...
belki gelirsin rüyama...
benim için olmaz bilirim.......
gülün hatırına..

güldem

Günbatımı

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

sakincan

evet günbatımı kardeşim..yaramız her gün biraz daha

derinleşiyor..o gencecik fidanlar neden toprağa düştü..

mekanları cennet ruhları aziz olsun mübarek

şehitlerimizin..bize paha biçilmez bir hediye bırakarak

gittiler..öyle sevmişlerki biz torunlarını düşman ayağı altında

namusumuzun dinimizin geleceğimizin kirlenmemesi için

çiğnenmemize asla razı olmamışlar..en mukaddes varlıklarını

bizler için feda etmişler..başımızı eğip düşünelim..layıkmıyız?

en azından aziz ruhları için birer dua gönderelim buradan...

onların kıymetini bilen,bıraktıkları mübarek topraklara sahip

çıkacak nesiller yetiştirelim...kanlarıyla ,canlarıyla bize sundukları

mukaddesata sahip çıkacak şuurlu nesiller için sağlam temeller atalım..

çünkü düşman çanakkaleyi geçeli çok oldu efendim..çok oldu..
Bu akşam gül koydum yastığımın kenarına...
belki gelirsin rüyama...
benim için olmaz bilirim.......
gülün hatırına..

Günbatımı

Alıntı yapılan: sakincan - 19 Mart 2010, 14:00:19
onların kıymetini bilen,bıraktıkları mübarek topraklara sahip çıkacak nesiller yetiştirelim...kanlarıyla ,canlarıyla bize sundukları mukaddesata sahip çıkacak şuurlu nesiller için sağlam temeller atalım..

çünkü düşman çanakkaleyi geçeli çok oldu efendim..çok oldu..

ş4))

Ben de düşünürüm zaman zaman, "Biz sizin için mi harcadık gençliğimizi, canımızı?" dediklerinde nasıl bakacağız yüzlerine diye...

Rabb'im utandırmasın!

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

ihvan

feyiz

Rabbim bizleri ecdâdımıza lâyık olan şuurlu evlâtlardan eylesin...
"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".