Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Diploman yoksa okuyamazsın

Başlatan günce, 21 Ocak 2010, 18:35:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fasulye

Ülkenin kaderini değiştirecek olan, şahıslar  ve komplo  teorilerdir.. fg2))  örnekler envaiçeşit
Diploma  nekadar ölçüt bilemiyorum. Yakınınıza geçmiş olsun günce..

UMAY

Ben de bundan iki yıl önce Diyanete bağlı bir ''Kuran'' kursuna gittim, hocalarımızdan bir kaçı gerçekten hakkıyla öğreten insanlardı ve şuan (Hakkıyla İnşAllah) gayet güzel Kuran'ı Kerim okuyabiliyorum. Diploma meselesine gelince, bildiğim kadarıyla okuma_yazma belgesi istiyorlar ve bunu da halk eğitim merkezlerinin vermiş olduğu kurslardan alıp, kayıt işlemlerinin gerçekleştiriyorlar...    

33.yıldız

Şöyle de dua etmek lazım:

Allah'ım içimizdeki beyinsizler ve akılsızlar yüzünden hepimizi cezalandırma.İnsanlara şuur ve firaset ver.
Ortak paydamız, İbrahimi dinler değil! EHLİ SÜNNET, EHLİ SÜNNET...

Tuğra

Alıntı YapÜlkenin kaderini değiştirecek olan, şahıslar  ve komplo  teorilerdir..   örnekler envaiçeşit

Kaderi Hz Allah değiştirir, şöyle söylemler de vardı geçmiş yıllarda, filanca kişi döneminde bol para gördüm, işlerim çok iyi gitti, herkes! feraha çıktı, başını kuma gömüp kendi çıkarından gerisini boşverip,pek çok hayati hataya gözlerini kapatıp, bunları söyleyenler şimdi sefalet içindeler, şahıs bazında düşünce şekline örnek teşkil ediyor.

Basın ve medya gibi güçlü silahlar eşliğinde de olsa, komplo teorilerine ancak cahil insanlar inanır. 

Kuruma gelince hatalarının bedelini sadece hatayı yapanlar değil, onlara körü körüne uyanlarda öder.  s4))

Evet toplu ceza görmemek için bol dua lazım.
〰〰〰〰🐠

fasulye

Meyveli ağaç taşlanır, o kaderi yaşıyoruz. olsun başarınında bedeli var demi. kimsenin harcı değil..
Dualara bol bol  devam kabul olmuşken...

Allahım bana akıl fikir ver luzumsuz luzumsuz insanlarla yerli yersiz mevzular tartışmaktan alıkoy..
fasulye cahil ve beyinsiz  l1))

33.yıldız

keşke ortada meyve veren ağaç olsa.Günümüzde her şey hormonlu olduğu için aslında meyve vermeyen ağaçların da meyvesi var zannediyoruz.Meyve veren ağaç oldukları için değil gerçekten eleştirilecek konular olduğu için eleştiriliyorlar.Hatta eleştiri değil de emri bil maruf neyhi anil münker diyebiliriz bu işleme

Tuğra

Alıntı YapMeyveli ağaç taşlanır, o kaderi yaşıyoruz. olsun başarınında bedeli var demi. kimsenin harcı değil..

Lütfen yani.. Bu söylemlere inananların çoğunluğunun bile fikri zikri çoktann değişti.  s4))
〰〰〰〰🐠

fasulye

İllaki kusurlar olacak..
Yere göge sığdıramadığımız Osmanlı yönetiminde dahi eleştirelecek yönleri var.
Örneğin istanbulda yaşayanların bir çoğu yalı köşk sefa içerisinde yaşarken Anadoludaki sefalet yadsınamazdı.
Olabilir diyoruz Neden iletişim ulaşım yetersizliği..
Sihirli değnekleri yok ya..
Zaten iktidar başa geçerken  Ecevitten yana ekonomik Erbakandan yana islami enkaz ile  devraldılar..
Bukadar olur ancak...
Hem Başbakanımız çok yakışıklı   :hihi
:dha:  Kazak örecem kendisine kar yağmış   ş4))  üşümesin

33.yıldız

günümüzün enkazını da torunlarımız inşAllah düzeltebilirler.

racül

Sn. Erbakani seven arkadaslara sorarsak, en iyi atilimlar, ülkeyi ileri götürecek projeler o dönemde atildi. Bugünse islami dava baltalaniyor.
Ecevite oy veren insanlara sorsak, o gün vatana sahip cikiliyordu, bugün satilmadik yer kalmadi.
Bugünkülere sorarsak, enkaz devr aldilar..

yarinkiler de aynisini söyleyecekler... 33. yildizin dedigi gibi.

Bu gündelik politikayla buralari kirletmeyelim. Bosverin.

Not:
Osmanli döneminde istanbuldakilerin yalilarda oturdugu anadoludakilerin sefalette oldugu yanlis ve maksadli bilgi.
Istanbuldaki evlerin tamamina yakini ahsap bina idi. Son dönemlerde yalilar ortaya cikti. Istanbulda yalilarin oldugu dönemde Anadoluda da konaklar vardi. Her dönemde, her yerde, fakirler de olur, zenginler de olur.
Peygamberimiz (SAV) döneminde yasayan Abdurrahman bin Avf hazretlerinin hanimlarindan birine biraktigi miras: 80 bin altindir.
Peygamberimiz (SAV) ise hic miras birakmamistir. Sahabeden coklari da fakir vefat etmistir.

Taksimati ilahi diye bir sey var. "Zelike fadlullahi yü'tiihi men yesaa"

...

Osmanli dönemindeki padisah efendilerimiz, ismet sifatina sahip Peygamberler degildiler. hatalari mutlaka olacaktir. Bize düsen bunlari "elestirmek" degil, yanlislardan ders alip tekrarina meydan vermemek icin gayret göstermektir. Yoksa "elestirmek" degildir. "Elestirmek" hastaliktir.

...

Osmanli Padisahlari ile, bugünkü kimin kuklasi oldugu, neyin nesi oldugu belli olmayan eshasi kiyaslamaya kalkmak, Ervahi mukaddeseyi gücendirir...

Kiyaslayacak baska seyler deneyin.
Bi zamanlar,

kendisinden
"elinde kuran gönlünde iman, geliyor muhtesem süleyman" diye bahs edilen siyasetcilerle kiyaslayin. Siyaset erbabi siyaset erbabi ile kiyaslanir.
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

fasulye

Padişahlarda beşeridir..
İyisi çok iyi, kötüsü çok kötü, ortası yok burda ne hikmetse. İnsan biraz adil olur..
Bir ay ataistlerin forumuna yazdım bu mevzular sizlerle hem fikir tek problemleri şeriat geliyor.
üzülerek belirtiyorumki aynı kulvarda hareket ediyorsunuz...
Deja vu oldum..

Tuğra

Alıntı YapOsmanli Padisahlari ile, bugünkü kimin kuklasi oldugu, neyin nesi oldugu belli olmayan eshasi kiyaslamaya kalkmak, Ervahi mukaddeseyi gücendirir...

Elmas ile teneke parçalarını kıyaslamaya benzemiş...

3 Nisan 2007 tarihinde ( Mevlid kandilinden 3 gün, Akdamar Kilisesi açılışından 5 gün sonra...) Büyük Piyale Kur'an Kursunu yıkanlara ne kadar adil olunuyorsa, bizlerde o kadar adiliz.

Ülke tarihinin ilklerini yaşadı, hiç kimsenin yapamadıklarını yapabilmek ayrı bir maharet haklısınız bu konuda!

Şimdi buyrun siz adil olun, İslam adına müslümanlar adına.  

Jamais vu daha uygun ..  s4))
〰〰〰〰🐠

fasulye

At gözlüklerinizi çıkarın. Adaletin tanımını etraflıca öğrenin , sonra iki düşünüp bir söyleyin.
Her köşe başınde bilir bilmez cephe almaya benzemez  bu işler....
Fırın fırın ekmek yemeniz lazım.

Tuğra

Gözlük sizler gibi söylemleri olanların gözlerine  lehimli olduğu için bizlere hiç geçemedi,

Alıntı Yapsonra iki düşünüp bir söyleyin.
Her köşe başınde bilir bilmez cephe almaya benzemez  bu işler....

Bunu size, şiddetle tavsiye ediyorum, Racül hocanın söylediği gibi Ervahi mukaddeseyi gücendirirsiniz de sonra dönüşü olmaz, Allah muhafaza.
〰〰〰〰🐠

nirvana

Âkilân tâ söz mahallin bulmadıkça söylemez!
Meşhûrî

Tutalım ki dikenim ...
Hem de kötü bir diken...
Ama nihayetinde güllerle bir aradayım ...
Hz. Mevlana