Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Diploman yoksa okuyamazsın

Başlatan günce, 21 Ocak 2010, 18:35:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

günce

Bu gün bir haber aldım ve çok üzüldüm.bir teyzemiz,diyanete bağlı bir kursa gidiyor,okumak istiyor.aldığı cevap-diploman yoksa kayıt yapamayız.müfettişler gelir problem olur v s.-ne kadar ısrar ettiyse kabul etmiyorlar.bu ne demek böyle bişey varmı?bana cevap verirmisiniz.eğer gerçekten böyle ise birşeyler yapmalıyız.
İnmemeştir hele kuran   
bunu hakkıyla bilin 
ne mezarlıkta okunmak
ne de fal bakmak için.
            M.Akif Ersoy

tefhim

Bir şeyler değil çok şeyler yapılıyor yeter ki etrafa iyi bakalım.
Ehline müracaat lazım.

Hala onlardan medet umanların aklını başına alması lazım.

Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.

Mahi

Alıntı yapılan: tefhim - 21 Ocak 2010, 18:52:08
Bir şeyler değil çok şeyler yapılıyor yeter ki etrafa iyi bakalım.
Ehline müracaat lazım.
&))

günce

biz zaten gerekli yönlendirmeleri yaptık .fakat yaşlı kadın evinin dibinde okuma imkanı varken başka yere gitmek istemiyor.benim kızdığım kapıdan çevrilmesi.
İnmemeştir hele kuran   
bunu hakkıyla bilin 
ne mezarlıkta okunmak
ne de fal bakmak için.
            M.Akif Ersoy

fasulye

Düzen intizam adına istenilebilir..
Son yıllardaki düzen intizam  harkulade..Elini kolunu sallaya sallaya bir yerlere girmek olmamalı neticede.
Annemdede istediler yok dedik . sorun çıkarmadılar.

Tuğra

Diyanette hiç bir şey öğrenemez, uzun süre gidip de Kuran-Kerimi hâlâ öğrenemeyenler var.
〰〰〰〰🐠

fasulye

Ben Kuranı Kerimi güzel okuyamıyom..  Latin yazıyıda sesli okuyamıyorum sankide yeni yeni okumaya çıkmışım    daha demin harfleri sökmüşüm gibi... Hakikaten neden acep..
Çok utandığım zamanlar olmuş... Koskoca adam neredeyse heceleyerek okuyacak.

tefhim

Diyanetin böyle davranması tuhaf karşılanmamalı zira kuruluş amacı islamın önünü kesmek olan bir kurum ve görevlisinden başka nasıl bir davranış beklenebilir ki!

fasulye

Tek derdimiz nifak tohumları ekerek düzeni dinamitlemek..

ihvan

tüm kuruma mal etmeyelim...o kurumda çalışan yüzlerce ihvanı düşününce..............

tefhim

Bendeniz bir imam çocuğuyum.Babam vaaz ettiği için, mihir tesbit edilmeden nikah kıyılamayacağını telkin ettiği için ve yaş sınırı koymadan çocuk okuttuğu için onlarca tutanak ve cezaya maruz kaldı.
Ayrıyeten memuriyette sürgün olarak tabir edilen cezaya tam 4 kez maruz kaldı.

Tüm kuruma mal ederim ama içinde görevini yapanları da zaten Allah biliyor.

ihvan

kurumun neler yaptığını çok iyi bilen biriyim...meseleyi genellememeyelim diyorum..siz 1980 leri yaşamadınız.bu günler iyi günler....TARTIŞMAYA DEĞMEZ

tefhim

1980 leri bizzat yaşadım.Biz o zamanda bu hizmeti yaptık şimdide yapıyoruz.

Aynı kafa aynı mantık devam ediyor sadece biraz daha sinsi biraz daha korkak.

tefhim

Ayrıca benim milli piyango idaresinde memur olmam milli piyangonun haramlığını değiştirmez.
Tekelde çalışmam içki ve sigaranın haramlığını değiştirmez.
Turizm Genel Müdürü olmam her türlü fuhşiyatın rezaletin günahın sergilenmesine mani olmaz.

Umarım anlatabilmişimdir.

Tuğra

Alıntı yapılan: fasulye - 22 Ocak 2010, 17:31:49
Tek derdimiz nifak tohumları ekerek düzeni dinamitlemek..

Takvim fiyaskosu ile müslümanların namazına orucuna mâl olan bir kurum için, Kuran öğreteceğiz adı altında aylarca insanları süründüren, öyleki şahit olduğumuz vakalar ''Kuran öğrenmek çok zormuş vazgeçtik'' diyecek kadar zavallı duruma düşüren bir kurum için, bunları insanları soğutup dinden uzaklaştırmak için mi yapıyorlar? Düşüncesine sevk etmesinden daha doğal ne olabilir ki?

Kuran- Kerimi öğrenmek 1 haftadır, yaşı çok ilerlemişler için (65- 70) 2 yada 3 haftadır, tecvid öğrenmek de 1 haftadır, bundan sonrası sürekli okuyarak hataları düzeltip hızlandırmaya bakar. Bu kadar kolay bir eğitimi bile veremeyenlerden ne beklenir?
〰〰〰〰🐠