Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Dünyaya kıymet verenlerin hali

Başlatan antepli, 19 Aralık 2005, 14:02:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

antepli

Selçuklu sultanı Rukneddin,Hz Mevlanaya beş kese altın gönderdi.Mevlanaya altınlar arz edilince;"Beni hakikaten seviyorsanız,bu altınları dışarıdaki çamurun içine atın"buyurdu.

Emri derhal yerine getirdiler.Dünyaya kıymet veren bazı kimseler,bu altınları almak için çamurun içinde aramaya başladılar.Fakat üstleri,başları,yüzleri çamurdan görünmez hale geldi.Mevlana,talebelerine onların bu vaziyetlerini göstererek;"Bu altınlar,şu gördüğünüz dünya ehlinin üstünü başını batırdığı gibi,ahiret ehli olanlarında kalbini karartır,kirletir.Çeşitli günahlara sevk edip, ibadetlerden alıkoyar.Bu sözlerimi yanlış anlamayınız.

Dünya için çalışmayınız demek istemiyorum.Dünya malının muhabbetini kalbinize koymayınız diyorum.En büyük saadet,en büyük sermaye,helalinden kazanıp,hayır ve hasenat yaparak ahirete göndermektir.Buna rağmen asıl sermaye;Mal,mülk,para sahibi olmak değil,İlim,Amel,İhlas ve Güzel Ahlak Sahibi Olmaktır buyurdu...
Bu dünyanın cefasından sefasına sıra gelmez.gafil olmayın ilme çalışın geçen günler geri gelmez...

Mahi

Hasan-ı Basri (R.A.) buyurur: «Peygamber'imiz (S.A.S.) bir gün sahabelerin karşısına geçerek onlara şöyle hitap etti:

«— Aranizda Allah (C.C)'in kendisini körlükten kurtararak görür hale getirmesini isteyen var mı? Beni dinleyiniz. Dünyaya tutulanlarin ve dünya ile ilgili uzak vadeli emeller besleyenleri tutkunluk ve emelleri ölçüsünde Allah (C.C.) kalblerini kör etmiştir.

Buna karşılik dünyada gözü olmayanlara, ondan fazla bir şey beklemeyenlere Allah (C.C) ders görmeden ilim ve kılavuzsuz hidayet vermiştir.

Beni dinleyiniz! Sizden sonra öyle bir kavim gelecektir ki, saltanatlari cinayet ve zulümsüz yürümeyecek, zenginlikleri cimrilik ve böbürlenmeden hali olmayacaktir. Sevgileri mutlaka azgin nefsi arzulara dayanacaktir.

Beni iyi dinleyiniz! O günlere kalanlarinizdan zengin olmak ellerinde iken fakirlige katlananlar, sevgiye kadir iken nefrete karşi tahammül edenler şöhret ve mevki elde edebilecekleri halde itilmeye kakilmaya hoşnutluk'a dayananlar ve bütün bunları sirf Allah (C.C) rizasi için yapanlara Allah (C.C) elli sıddık sevabı verir.»